ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-4-2021

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Η αναγκαιότητα να διαθέτει η περιοχή τη συνδρομή δυνάμεων του ΕΚΑΒ είναι τεράστια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας σχετικά με τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Κάθε καλοκαιρινή περίοδο επανέρχεται με οξύτητα το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης της ΠΕ Χαλκιδικής με πληρώματα και οχήματα από το ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, λόγω και του κορονοϊού, και φέτος η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό και οχήματα είναι ακόμη πιο άμεση.

Η αναγκαιότητα να διαθέτει η περιοχή τη συνδρομή δυνάμεων του ΕΚΑΒ είναι τεράστια καθώς κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών δεν είναι λίγα τα τροχαία περιστατικά, οι πνιγμοί, τα έκτακτα παθολογικά περιστατικά και οι πάσης φύσεως κίνδυνοι για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών της.

Να σημειωθεί πως η ΠΕ Χαλκιδικής αποτελεί περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, από δυσπρόσιτες τοποθεσίες με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και με κακώς συντηρημένα οδικά δίκτυα, που σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια πληρωμάτων και οχημάτων του ΕΚΑΒ, έχουν στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές στο πρόσφατο παρελθόν.

Το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης προσπαθεί κάθε χρόνο η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να το αντιμετωπίσει, προσωρινά, με «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη του Τομέα Χαλκιδικής από εθελοντική μετακίνηση Πληρωμάτων Ασθενοφόρων- Διασωστών από τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ (εκτός Κ.Υ ΕΚΑΒ Αθηνών)». Ακόμα όμως και με αυτό το ημίμετρο, προκύπτουν ζητήματα που αφορούν τη διαμονή και τη διατροφή των εθελοντών.

Έτσι, ενώ η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δηλώνει πως για τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στην εθελοντική μετακίνηση στην ΠΕ Χαλκιδικής: «Η υπηρεσία θα καταβάλλει προσπάθεια για τη διαμονή και την διατροφή των συμμετεχόντων. Η κάλυψη θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα από υπαλλήλους οι οποίοι θα διαθέτουν κατάλυμα στην περιοχή.».

Την ίδια ώρα απευθύνεται στου Δήμους της ΠΕ Χαλκιδικής και τους ζητάει να επωμιστούν τα έξοδα διαμονής και σίτισης προκειμένου να αποσταλούν πληρώματα κ οχήματα στην περιοχή!

Αποκαλυπτική, του συγκεκριμένου θλιβερού γεγονότος, είναι η επιστολή του Δήμου Σιθωνίας (Αριθμ. Πρωτ.:3140, 18.3.2021) προς φορείς της περιοχής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σωματεία Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Σιθωνίας Νικήτη - Άγιος Νικόλαος - Νέος Μαρμαράς - Πόρτο Κουφό - Σάρτη – Συκιά, κλπ), όπου επικαλούμενη σχετική πρόταση από το ΕΚΑΒ ( Την έλευση δύο κινητών μονάδων που αποτελούνται από δύο εξαμελή εξειδικευμένα διασωστικά πληρώματα ανάμεσά τους και ένα γιατρό για Ιούλιο - Αύγουστο στη Σιθωνία. Σύνολο 12 άτομα. Εξ’ αυτών προκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης 12 δωματίων 6 για τη ΔΕ Νικήτης και 6 για τη ΔΕ Τορώνης για εξήντα (60) ημέρες), ζητάει από τους φορείς να επιμεριστούν τα έξοδα, γιατί το κόστος διαμονής και σίτισης είναι πολύ μεγάλο και μη επιλέξιμο ως δαπάνη για τους Δήμους.
Το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό, θέμα για την ασφάλεια μονίμων κατοίκων και επισκεπτών της ΠΕ Χαλκιδικής, παρ’ όλο που είχε αναδείξει το ΚΚΕ και στη Βουλή με σχετική Ερώτηση (7806/30.6.2020), δυστυχώς παραμένει, με ευθύνη της κυβέρνησης, άλυτο.

Τα ανωτέρω αναδεικνύουν και φέρνουν στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ, με το τίμημα αυτής της πολιτικής να το πληρώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποίες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε:

• Να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο Τομέας ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

• Να ενισχυθεί ο στόλος των ασθενοφόρων με βάση τις ανάγκες της ΠΕ Χαλκιδικής αλλά και συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

• Να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε, να καλύπτονται έγκαιρα όλες οι περιοχές της ΠΕ Χαλκιδικής.

• Να εξασφαλιστεί η διαμονή και σίτιση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που ενδεχόμενα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την καλοκαιρινή περίοδο στην ΠΕ Χαλκιδικής, μέσα από την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και όχι βασιζόμενη σε «χορηγίες» που τείνουν στην ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων από το ΕΚΑΒ υπηρεσιών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024

Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών

Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα
Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη 53χρονος σε αρχαιολογικό χώρο της Καβάλας

#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)
#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)

Στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα
Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα

Είχαν αφαιρέσει και 2 οχήματα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία

40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ζήτησε από ανήλικους να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και τους πρότεινε να συναντηθούν από κοντά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge