ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-7-2022

Cosmopolis Festival 2022 «Castle Concerts»

Από τις 2 μέχρι τις 30 Αυγούστου στο Φρούριο της Καβάλας

Cosmopolis Festival 2022 «Castle Concerts»

Το πιο χαρακτηριστικό τοπόσημο της πόλης, φιλοξενεί και πάλι στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmopolis, αξέχαστες μουσικές συναυλίες από καλλιτέχνες της χώρας μας. Τον Αύγουστο, ξεχωριστές μουσικές βραδιές, ομορφαίνουν το καλοκαίρι μας. Μένουμε συντονισμένοι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας κάθε εβδομάδα για ένα πανέμορφο ταξίδι στα τραγούδια και τις μουσικές του ελληνικού ρεπερτορίου που τόσο αγαπήσαμε.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

60 χρόνια Κώστας Χατζής
Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

21.30
Φρούριο Καβάλας
Ο Κώστας Χατζής, ο αγαπημένος και διαχρονικός καλλιτέχνης, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, έρχεται κι αυτό το καλοκαίρι να μας ταξιδέψει με τις μελωδίες και τα υπέροχα τραγούδια του πραγματοποιώντας συναυλίες σε επιλεγμένες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Μας προσκαλεί σ' ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο και υπόσχεται ότι με τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων αλλά και τις μελωδίες των τραγουδιών του θα μας θυμίσει ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε βλέποντας «τη γη σαν ζωγραφιά από ψηλά»!

Η αλληλεπίδρασή του με το κοινό, που τον αγαπά και τον ακολουθεί σε κάθε του εμφάνιση, τον καθιστά μοναδικό στο είδος του. Με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» της φωνής του και τον διεισδυτικό του λόγο υπηρετεί πιστά το κοινωνικό τραγούδι, επί έξι δεκαετίες.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του είναι πλέον «κλασικά» όπως «Απ' τ' αεροπλάνο», «Ο Στρατής»,«Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!

Ο Κώστας Χατζής ξυπνάει γλυκές θύμησες από άλλες ωραίες εποχές. Με το άκουσμα των στίχων «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά/ η μοναξιά τούς παγώνει ...» ίσως όλοι να αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους!

Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Daniela Χατζή.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.



Σταμάτης Κραουνάκης «Ραντεβού στην Καβάλα»
Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

21.30
Φρούριο Καβάλας
Ολόψυχα στην Καβάλα.
Δύο πιάνα, κόντρα μπάσο, βιολοντσέλο, μπουζούκια, βιολί λαϊκό και τραγουδισταράδες πρώτης γραμμής.
Αισθήματα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών...
Μια οικογένεια. Μικροί μεγάλοι μαζί!

Η καλλιτεχνική και τεχνική ομάδα αποτελείται από 13 άτομα

Μία ατμοσφαιρική συναυλία όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης ξέρει να επιβάλλει και να πετυχαίνει, με δικά του τραγούδια αλλά και με τραγούδια που έχει αγαπήσει. Μία γνήσια Ελληνική βραδιά

Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα Σπείρα, γεμάτη με τραγούδια από όλες τις εποχές, απ' όλα τα μέρη του κόσμου άλλα και του δικού μας, μαζί φυσικά με όλα τα λατρεμένα τραγούδια του συνθέτη.

Δυνατοί καλλιτέχνες, φωνές και μουσικοί, με διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, για το ταλέντο τους, μας καλούν τώρα να κάνουμε μαζί τους μια «βουτιά» στα τραγούδια που αγαπάμε πολύ, σ' ένα αληθινά ιαματικό θέαμα τραγουδιών.

Ραντεβού στο Φρούριο Καβάλας την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 στις 21.00

Διάρκεια παράστασης 2 + 45

Συνεργάζονται
Οι πολυαγαπημένοι ερμηνευτές
Χρήστος Γεροντίδης τραγούδι
Κώστας Μπουγιώτης τραγούδι
Γιώργος Στιβανάκης τραγούδι

Καινούργια είσοδος
Θεολόγος Παπανικολάου βιολί, τραγούδι

Και οι λατρεμένοι σύντροφοι παίχτες
Δημήτρης Ανδρεάδης πιάνο, πλήκτρα, μουσική ευθύνη
Κοσμάς Κοκόλης μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι
Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο
Λάμπρος Παπανικολάου κόντρα μπάσο

Στον ήχο ο μάστερ Γιώργος Τσατσούλης
Στα φώτα το ξωτικό Δημήτρης Τζιμ Λάιος
Διεύθυνση παραγωγής Gionik
Σκίτσο Μαριλένα Μιχαηλίδου
Artwork Πέτρος Παράσχης



Νίκος Πορτοκάλογλου «Ένα φως αναμμένο»
Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες 
Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

21.30
Φρούριο Καβάλας
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, γίνεται η παρέα όλων μας κάθε Τετάρτη μέσα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» στην ΕΡΤ1. Εμπνευστής και δημιουργός της εκπομπής, ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά εκλεκτούς καλεσμένους και μοιράζεται πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, στήνοντας κάθε εβδομάδα ένα μοναδικό τηλεοπτικό live.

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε δια χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου με το κινητό του στο αγαπημένο του Πήλιο σε συνδυασμό με εικαστικά παιχνίδια από την δημιουργική ομάδα της FossProductions.

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Τρία λεπτά και κάτι» ο τίτλος του νέου της άλμπουμ που κυκλοφορεί από την PanikRecords, με πολλούς σημαντικούς συντελεστές και έναν φρέσκο ήχο που αγκαλιάζει τα λαϊκά της στοιχεία και μπλέκει ομοιόμορφα με τα τραγούδια και την αισθητική του Νίκου.

Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του τα όμορφα τραγούδια του από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες»

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή,
Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία



Active Member Full Band «30 Χρόνια»
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

21.30
Φρούριο Καβάλας
Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 30 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, oB.D.Foxmoor - ιθύνων νους - και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις....

Ήδη, ολοκλήρωσαν το νέο 23ο album τους με τίτλο «30» υπογραμμίζοντας έτσιτην ανάγκη για επικοινωνία στα αυτονόητα, τη νίκη, την ήττα ή τον κίνδυνο που απειλεί. Αλλά και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού το κόσμου. Οι κορυφογραμμές των βουνών σαν αναμμένοι πυρσοί στις αρχαίες φρυκτωρίες να μεταδίδουν αυτό που πρέπει να μαθευτεί, και κυρίως αυτό που δε λέγεται...

Στη συναυλία θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ. Μαζί τους στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί από την εκπομπή «μουσικό κουτί». Στον ήχο μαζί τους ο «θρύλος» Γιώργος Καραγιαννίδης και στα φώτα ο Αλέξης Προδρόμου.
Ραντεβού στη δράση

Σύντομο βιογραφικό των Active Member
30 χρόνια πέρασαν από εκείνον τον Ιούνιο - ξεκίνημα της δεκαετίας του '90 - που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόσταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ που έφτιαξε με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή, κι ακόμα να εκφράζει τους φόβους, τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Οι Active Member έγιναν ένα με το είδος που ο Μιχάλης επινόησε και βάφτισε "LowBap", δηλαδή «στήριξε το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία, όχι μόνο στα μουσικά, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα γενικότερα.

Συναυλίες, στίχοι, δισκογραφία, ντοκιμαντέρ, τραγούδια για θέατρο, θέατρο (!), παραστάσεις, βιβλία, αρθρογραφία, ηχητικοί πειραματισμοί, ανοιχτές συζητήσεις, παρεμβάσεις και η λίστα δεν έχει τέλος, για το συγκρότημα αυτό από το Πέραμα που με πολύ αγάπη και πολύ και συνεπή δουλειά έχει στήσει έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο, με λέξεις και λούπες που πλέον ηχούν στις καρδιές όσων τις άκουσαν κι έστω για λίγο ταξίδεψαν μαζί τους.

Η Sadahzinia - κατά κόσμο Γιολάντα Τσιαμπόκαλου- έγινε επίσημα μέλος στους Active Member το 2003 (ενώ εμφανιζόταν μαζί τους από το 1994) και από τότε ασχολείται ενεργά τόσο με στίχους όσο και με την παρουσίασή τους αλλά και με την ευρύτερη δράση του γκρουπ. Είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε ενεργά με το hip-hop στην Ελλάδα. Επίσης έχει εκδώσει πολλά παραμύθια για παιδιά, μεταφράζει βιβλία και επισκέπτεται ομάδες δημιουργικής έκφρασης παιδιών και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο lowbap μουσικό σύμπαν των Active Member οι γενιές συναντιούνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Ως Active Member μετρούν 22 δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες άλλες ως solo artists. Επίσης, κυκλοφορούν πολλά και σπάνια προσωπικά άλμπουμ, ενώ έχουν συμμετάσχει σε παραγωγή, στίχους, ερμηνεία σε δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

ACTIVE MEMBER ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
«Διαμαρτυρία» 1992
«Στην ώρα των σκιών» 1994
«Το μεγάλο κόλπο» 1995
«Από τον τόπο της φυγής» 1996
«Οι μύθοι του βάλτου» 1998
«Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες» 2000
«Live-remix» 2000
«Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου» 2001
«Πέρασμα στο ακρόνειρο» 2002
«Fiera» 2004
«Aπό το μεγάλο κόλπο στη Fiera" 2005
«Blah-blasphemy» (cd&dvd) 2005
«Σκιεράτσα» (box 3cd, "Blah-blasphemy 2", "Άπνοια", "Βαθύσκιωτα") 2006
«Άπ' της φτιάξης μας τα λάθια» 2cd 2009
«Στων βουβών την εσχατιά» 2011
«Αρσενάλι» (2cd) 2012
«Cosmos Alivas» 2014
«Οutro-live» (2cd & dvd) 2015
«Ζαλίκι» (2cd) 2016
«Φρυκτωρία» 2019-2020 (ενότητα τραγουδιών - audio streaming)
«Εδώ είναι Δίστομο» 2020
«30» 2022



Μιχάλης Τζουγανάκης και Αλέξανδρος Τζουγανάκης «Μουσική χωρίς σύνορα»
Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

21.30
Φρούριο Καβάλας
Ο Μιχάλης Τζουγανάκης άντλησε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν δικό του εναλλακτικό τρόπο.

Τόλμησε να ερμηνεύσει με την ιδιαίτερη, ιδιότυπη και μοναδική σε χροιά φωνή του και να παίξει το λαούτο με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί.

Στο μουσικό ταξίδι αυτό της εμφάνισης του Μιχάλη Τζουγανάκη, θα γίνει ένα πέρασμα από τη μακρόχρονη δισκογραφική του πορεία, δεν αποκλείονται ανέκδοτα τραγούδια αλλά και εμπνεύσεις επί σκηνής. Οι εμφανίσεις του Μιχαήλ Τζουγανάκη χαρακτηρίζονται από το απρόβλεπτο, καθώς η αγάπη του κοινού είναι αυτή που ενεργοποιεί τη δύναμή του και που ο ίδιος ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής του.

Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δώσει μια μοναδικότητα στην κάθε του εμφάνιση, χαρίζοντάς μας μια αξέχαστη εμπειρία.

Η συνύπαρξη του Μιχάλη με τον Αλέξανδρο επί σκηνής αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ακρόασης λόγω της ιδιαίτερης μουσικής επικοινωνίας που διαθέτουν.

Επιπλέον ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης θα μας παρουσιάσει μέρος απ' τα τραγούδια του καθώς και τραγούδια της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σκηνής, διασκευασμένα στα πλαίσια της δική του μουσικής αντίληψης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πάντρεμα δύο λαούτων και δύο φωνών σε μία ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία.
Μαζί τους επί σκηνής 4 καταξιωμένοι μουσικοί (Μπάσο-Τύμπανα-Κιθάρα/Πλήκτρα-Λύρα).



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων
ΚΑΒΑΛΑ: CIRCE JEWELS AND SPELLS - ALEX PIERCER TATTOO PIERCING
ΞΑΝΘΗ: EL MIMI AGORA
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: TICKETSERVICE.GR και VIVA.GR

Προπώληση εισιτηρίων 12€
Πώληση εισιτηρίων στην είσοδο 14€
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024

Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών

Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα
Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη 53χρονος σε αρχαιολογικό χώρο της Καβάλας

#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)
#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)

Στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα
Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα

Είχαν αφαιρέσει και 2 οχήματα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία

40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ζήτησε από ανήλικους να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και τους πρότεινε να συναντηθούν από κοντά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge