ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-11-2023

Tale of X Cities: «Κομοτηνή - Όλη η Θράκη ένας κύκλος»

Πάνω από 1.000 άνθρωποι θα ενώσουν τα χέρια και με τη συνοδεία από 18 γκάιντες θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν

Tale of X Cities: «Κομοτηνή - Όλη η Θράκη ένας κύκλος»
Κομοτηνή - Όλη η Θράκη ένας κύκλος 2022

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συμμετέχει και φέτος ενεργά στο πρόγραμμα Tale of X Cities με μία ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση!
Από την πρώτη χρονιά του Tale of X Cities (2021), το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής είναι ένας από τους πιο δυναμικούς συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος. Μέσα από τις δράσεις του έχει δημιουργήσει στην Κομοτηνή μια δυναμική κοινότητα με ιδέες και σχέδια.

Στη δράση «Ανθρώπινο Ποτάμι» (2021), πάνω από 300 άνθρωποι συμμετείχαν σε έναν περίπατο ακολουθώντας την πορεία του ποταμού που διέσχιζε την Κομοτηνή πριν από 55 χρόνια, επαναφέροντας στη μνήμη το άλλοτε εμβληματικό τοπόσημο της πόλης. Η δράση "Κομοτηνή όλη η πόλη ένας κύκλος" (2022) ένωσε για πρώτη φορά όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης σε μια κοινή διοργάνωση που υπογράμμισε τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Πάνω από 1000 άτομα, μικροί και μεγάλοι, ξένοι και Κομοτηναίοι, τραγούδησαν ντόπια τραγούδια και χόρεψαν ζωναράδικο στην κεντρική πλατεία.

Με εφόδιο αυτές τις εμπειρίες διαμορφώθηκε και η φετινή πρόταση για μια δράση που δυναμώνει την υπάρχουσα κοινότητα και την διευρύνει γεωγραφικά. Στο "Κομοτηνή όλη η Θράκη ένας κύκλος", που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, ο κύκλος θα ανοίξει, για να ενώσει όλη την Θράκη και τους ανθρώπους της, με ήχους ντόπιους, με τραγούδια από την θρακική παράδοση.

Στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού Θράκη, πάνω από 1.000 άνθρωποι από την Κομοτηνή και την γύρω περιοχή θα ενώσουν τα χέρια και με τη συνοδεία από 18 γκάιντες θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα ξορκίσουν κάθε απώλεια.
Διοργάνωση: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Ιδέα-συντονισμός: Θεανώ Πασχάλη (ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής)
Η δράση συνδιαμορφώνεται και υλοποιείται σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TALE OF X CITIES
Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών - φορέων - πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX, και στις τρεις χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς, εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες ωφελούμενους σε 20 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι δράσεις του Tale of X Cities περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια μη-τυπικής εκπαίδευσης, που προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την καθοδήγηση προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους έργα και δράσεις (βίντεο, φωτογραφία, podcast, performance, εγκαταστάσεις, συνεργατικές, συμμετοχικές και συλλογικές δραστηριότητες), καθώς και δημόσιες συμμετοχικές δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους συνεργαζόμενους φορείς στις πόλεις τους.  Τα αποτελέσματα της κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σε ένα υβριδικό, αποκεντρωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις και στο διαδίκτυο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το Tale of X Cities ξεκίνησε το 2021 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX. Υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ζήτησε από ανήλικους να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και τους πρότεινε να συναντηθούν από κοντά

Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες
Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής

Σύλληψη 42χρονης σε περιοχή της Φλώρινας
Σύλληψη 42χρονης σε περιοχή της Φλώρινας

Εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία
Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

Ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Τηλεφωνική απάτη σε 86χρονο με λεία 6.500 ευρώ στη Φλώρινα
Τηλεφωνική απάτη σε 86χρονο με λεία 6.500 ευρώ στη Φλώρινα

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge