Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-11-2019

Eurobank - Impact δημιουργούν την PayGate

Η πρώτη διατραπεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικής είσπραξης απαιτήσεων

Eurobank - Impact δημιουργούν την PayGate
fontsize

Την PayGate, την πρώτη πλατφόρμα άμεσων διατραπεζικών ηλεκτρονικών εισπράξεων απαιτήσεων στην ελληνική αγορά, προσφέρει η Eurobank σε συνεργασία με την εταιρεία Impact.

Πρόκειται για υπηρεσία που διευκολύνει τις επιχειρήσεις να εξελίξουν το κύκλωμα συναλλαγών τους, προσφέροντας άμεσα οφέλη στην ταμειακή τους ροή και ρευστότητα.

Ειδικότερα, η Eurobank με την Impact, μια ραγδαία εξελισσόμενη fintech εταιρεία, στο πλαίσιο στρατηγικής τους συνεργασίας, παρέχουν στις ελληνικές επιχειρήσεις την πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και είσπραξης απαιτήσεων σε διατραπεζικό επίπεδο, υποστηρίζοντας πληρωμές και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η πλατφόρμα PayGate παρέχει στις επιχειρήσεις σημαντικά πλεονεκτήματα ασφάλειας και ταχύτητας στη διεκπεραίωση συναλλαγών, με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Επιπλέον, η πλατφόρμα μπορεί να καλύψει, συνδυαστικά, την πλήρη υποστήριξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εναρμονισθούν με τις υποχρεώσεις που ορίζει το κράτος στην προσπάθεια για έλεγχο και αντιμετώπιση της παραοικονομίας.

Παράλληλα, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Δημοσίου για την υιοθέτηση ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς συνδυάζει την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την ηλεκτρονική πληρωμή, επιτυγχάνοντας το μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας και διαφάνειας της συναλλακτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Ήδη οι υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας PayGate παρέχονται τόσο στους πελάτες της Eurobank καθώς και στους πελάτες των θυγατρικών του Ομίλου, Eurobank Factors Α.Ε.Π.Ε.Α. και Business Exchanges A.E.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Eurobank, Group Chief Digital Officer και επικεφαλής Global Transaction Banking, κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, ανέφερε: «Η στρατηγική συνεργασία της Eurobank με την Impact έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό του τρόπου συναλλαγών των ελληνικών επιχειρήσεων. Η πρώτη διατραπεζική υπηρεσία ηλεκτρονικής είσπραξης εμπορικών απαιτήσεων PayGate διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους με διαφάνεια, εξοικονόμηση πόρων, αυτοματοποίηση των ακολουθούμενων διαδικασιών και μείωση του γραφειοκρατικού κόστους».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Impact, κ. Ιωάννης Τερψίδης, δήλωσε: «Η υπηρεσία PayGate αποτελεί ένα πρωτοπόρο, για τα ελληνικά δεδομένα, παράδειγμα συνεργασίας μιας fintech εταιρείας και μιας τράπεζας. Το Paygate έρχεται να δώσει μια ολοκληρωμένη λύση στην πάγια απαίτηση των ελληνικών επιχειρήσεων αναφορικά με την εύκολη είσπραξη των απαιτήσεών τους. Η υπηρεσία PayGate, είναι μονάχα η αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας η οποία έρχεται να συνδυάσει της υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Impact με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που παρέχει η Eurobank, με στόχο την ανάπτυξη μιας πλειάδας εργαλείων για τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών των ελληνικών επιχειρήσεων. Η αναμενόμενη εξάπλωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Ελλάδα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που σχεδιάζουμε με την Eurobank ώστε να μειώσουν τα κόστη τους και να αυτοματοποιήσουν χρονοβόρες διαδικασίες».

Η υπηρεσία PayGate:

Αυτοματοποιεί την επεξεργασία των απαιτήσεων από τη δημιουργία του αιτήματος πληρωμής ως την ολοκλήρωση της συναλλαγής, δηλαδή την πληρωμή, την εκκαθάριση και την ενημέρωση των συστημάτων.

Παρέχει άμεση πίστωση του ποσού οφειλής στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και υπενθύμιση για την εξόφληση της απαίτησης στους οφειλέτες της.

Καλύπτει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης για την ολοκλήρωση κάθε πληρωμής σε πραγματικό χρόνο.

Εξασφαλίζει την ταυτοποίηση των πληρωμών ανά οφειλή.

Με την υπηρεσία PayGate, κάθε επιχείρηση μεταβαίνει εύκολα σε περιβάλλον ηλεκτρονικής τιμολόγησης και αρχειοθέτησης τιμολογίων, προσφέρει στους πελάτες της ένα σύγχρονο τρόπο να διακανονίζουν άμεσα και εύκολα τις οφειλές τους (χωρίς κωδικό πληρωμής, καταχώριση IBAΝ, συμπλήρωση ειδικής αιτιολογίας), μηδενίζει το χρόνο και εξαλείφει τα λάθη καθημερινών συναλλαγών, μειώνει τους λειτουργικούς κινδύνους της συμβατικής τιμολόγησης (π.χ. απάτη) και παρέχει δυνατότητα μερικής εξόφλησης της οφειλής, χωρίς επιπρόσθετο κόστος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, Eurobank και Impact σχεδιάζουν και νέες υπηρεσίες όπως, εξελιγμένες λειτουργίες στο Reverse Factoring και στο οικοσύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας, επιπλέον υπηρεσίες αυτοματοποίησης και σύνδεσης με χρηματοοικονομικά εργαλεία, με στόχο την πλήρη, ηλεκτρονική σύνδεση της εμπορικής και της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας κάθε επιχείρησης.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κοινωνικό.. χαστούκι για χιλιάδες απολυμένους
Κοινωνικό.. χαστούκι για χιλιάδες απολυμένους

Τεράστια η κοινωνική αδικία

7-12-2019

Μέσω ΗΔΙΚΑ η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος
Μέσω ΗΔΙΚΑ η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Στις 17 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα

7-12-2019

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Επιστροφή χρημάτων έως 31 Δεκεμβρίου

5-12-2019

Σεμινάριο: Αποτελεσματικές στρατηγικές διαπραγμάτευσης
Σεμινάριο: Αποτελεσματικές στρατηγικές διαπραγμάτευσης

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

4-12-2019

Aqua Vista Hotels: Νέα σύμβαση μίσθωσης  ξενοδοχείου στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης
Aqua Vista Hotels: Νέα σύμβαση μίσθωσης ξενοδοχείου στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης

Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2020

3-12-2019

Η Περιφέρεια Κ.Μ.  στο “Greek Food Show” στην Πολωνία
Η Περιφέρεια Κ.Μ. στο “Greek Food Show” στην Πολωνία

Θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας

3-12-2019

«Ψηλώνει» η αγορά στέγης Θεσσαλονίκης
«Ψηλώνει» η αγορά στέγης Θεσσαλονίκης

Ώθηση τιμών από ξενοδοχεία και χώρους Airbnb

30-11-2019

Πλούσιo το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΟΚ!Thess για τον μήνα Δεκέμβριο
Πλούσιo το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΟΚ!Thess για τον μήνα Δεκέμβριο

Meetups, ανοιχτά masterclasses, διαγωνισμοί καινοτομίας και workshops

29-11-2019

«Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες Τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες»
«Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες Τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες»

Εκδήλωση από την Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ

29-11-2019

Προχωρά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Προχωρά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές

29-11-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA