ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-1-2020

Κουπόνια καινοτομίας ύψους 4 εκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με ευρωπαϊκούς πόρους

Κουπόνια καινοτομίας ύψους 4 εκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών και την ανάπτυξή τους, προχωρά με ακόμη ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη δράση «Κουπόνια Καινοτομίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», με ευρωπαϊκούς πόρους ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χτίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον τρίτο αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας μας, την καινοτομία, συνδέοντάς την με την επιχειρηματικότητα. Τα κουπόνια καινοτομίας είναι η τέταρτη δράση μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους που αναλαμβάνουμε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με αναφορά στην καινοτομία. Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύοντας την πραγματική οικονομία. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των επιχειρήσεων, καθώς η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η εισαγωγή της καινοτομίας στο επιχειρείν, οι νέες επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι κορυφαία προτεραιότητά μας. Ειδικά για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που επλήγη σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, υλοποιούμε σειρά δράσεων ενίσχυσης, από τις οποίες θα ωφεληθούν όχι μόνον εκατοντάδες επιχειρήσεις, αλλά και ο κόσμος της εργασίας, καθώς διασφαλίζονται υφιστάμενες και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας για την αγορά υπηρεσιών από φορείς καινοτομίας, οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Στόχος είναι η ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος, καινοτόμας υπηρεσίας ή διαδικασίας παραγωγής (ή λειτουργίας) ή ακόμη και η επίλυση κάποιου προβλήματος στην παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων.

Η δράση είναι συμβατή με την εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν σχέδια που να σχετίζονται με τους τομείς της αγροδιατροφής, των δομικών υλικών, της κλωστοϋφαντουργίας – ένδυσης, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, των τεχνολογιών ενέργειας, των τεχνολογιών περιβάλλοντος ή των τεχνολογιών μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η υποβολή των αιτήσεων πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020, τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να είναι 1.000 έως 10.000 ευρώ και η επιχορήγησή τους φτάνει στο 100% του προϋπολογισμού.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ)- http://www.kepa-anem.gr και αντίστοιχα στο One Stop Liaison Office του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (onestopshop@pkm.gov.gr), προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τους φορείς καινοτομίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος 2313319790
Γουλάπτση Μαρία 2313 319705
Λαγκάνη Χριστίνα, Σταύρος Μαντζανάκης 2313 319667-8.
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
ΑΝΩΝΥΜΟ
2020-01-21 17:26:20
Ελλάδα, η χώρα της καινοτομίας και της καρπαζιάς
0
0



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»: Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Π.Κ.Μ.
«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»: Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Π.Κ.Μ.

4η Επικαιροποίηση της Απόφασης για τα αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης

Η ετήσια έκθεση τάσεων στην αγορά εργασίας
Η ετήσια έκθεση τάσεων στην αγορά εργασίας

Ενημερωτική ημερίδα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκινάνε οι πληρωμές 322 Νέων Γεωργών
Ξεκινάνε οι πληρωμές 322 Νέων Γεωργών

Επιλαχόντες της 3ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Ο Κ. Ζέρβας στο 3rd Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist
Ο Κ. Ζέρβας στο 3rd Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα»

Νέα παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Νέα παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ επιστρέφουν στο Δημόσιο
ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ επιστρέφουν στο Δημόσιο

Σήμερα η τροπολογία στη Βουλή

Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις
Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομκών




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge