Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-2-2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις στην 6η FRESKON

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις στην 6η FRESKON
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην 6η FRESKON, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2020 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ- HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Στόχος της συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 6η FRESKON είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η FRESKON διοργανώνεται για έκτη συνεχή φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και την Νοτιοανατολικής Μεσογείου και λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και τις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανεμπόρους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής. Συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου και αναμένεται να την επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς & εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics. Το 2019 συμμετείχαν στη FRESKON 200 εκθέτες από 17 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν 4.500 εμπορικοί επισκέπτες από 35 χώρες και περισσότεροι από 150 Hosted Buyers. Η 6η Freskon πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων όπως:

• το Διεθνές Συνέδριο Μήλου

• Εξειδικευμένες παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις

• FreshCon market (ένα διήμερο b2b συναντήσεων με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τον παρεχόμενο εξοπλισμό ανά stand 12 τ.μ. μπορείτε να βρείτε στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που παράγουν τα σχετικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand 12 τ.μ. ανά επιχείρηση) να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044 το αργότερο έως την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

• τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

• τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης FRESKONείναι: Πέμπτη- Παρασκευή 10.00-19:00 και Σάββατο 10:00-17:00. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313 330350 Γλυκερία Καραλή, 2313 330395 Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313 330428 Γεώργιος Φανέλης.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurobank Factors: Πρώτη στις υπηρεσίες Factoring
Eurobank Factors: Πρώτη στις υπηρεσίες Factoring

Για 12η διαδοχική χρονιά

3-9-2020

Σε εξέλιξη επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους
Σε εξέλιξη επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Για συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας

23-8-2020

Ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ
Ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Τη μεταφορά επιπλέον 603 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης

21-8-2020


ΑΑΔΕ: Διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής υποβολής Ε9
ΑΑΔΕ: Διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής υποβολής Ε9

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει

20-8-2020

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο

20-8-2020


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις  για το επίδομα παιδιού
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση

18-8-2020

Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ
Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ

Θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

17-8-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ