Top
Επιστήμη
5-12-2018

AMLI 2018: Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας

2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας

AMLI 2018: Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος, δεξιά ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αριστερά ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών
fontsize

Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας  AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. 


Από τις 23 – 25 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 2.500 ιατροί, φοιτητές ιατρικής, εκπρόσωποι ενώσεων ασθενών, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τα Βαλκάνια, τη Β. Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τις σύγχρονες εξελίξεις στην υγεία,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερες από 250 ομιλίες. 

Στο πολυθεματικό συνέδριο (Γενική Κλινική, Παιδιατρικό, Νοσηλευτικό, Ιατρικός Τουρισμός) συμμετείχαν περισσότεροι από 300 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου καθώς και οι ομόλογοί τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, υπό την ευθύνη 75μελούς επιστημονικής επιτροπής.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του συνεδρίου που έχει καταστεί, πλέον θεσμός, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στον Ιατρικό Τουρισμό και στη θέση της Ελλάδας στην ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη αγορά υπηρεσιών υγείας. Πέραν των κρίσιμων αυτών επιστημονικών και στρατηγικών ζητημάτων που αφορούν και συνολικά το μέλλον της χώρας, στο διεθνές αυτό συνέδριο συζητήθηκε και το «Brain Gain» στο χώρο της υγείας, καθώς και τo σημαντικότατο, διαχρονικό έργο που έχει επιδείξει ο Όμιλος στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς δίδονται οι προϋποθέσεις να επιστρέψουν κορυφαίοι ιατροί, Έλληνες επιστήμονες, στη χώρα μας, οι οποίοι εφαρμόζουν, μεταξύ άλλων, νέες, καινοτόμες, επεμβατικές τεχνικές. Επιπρόσθετα, μία ακόμη ιδιαίτερης σημασίας ενότητα του συνεδρίου αποτέλεσε το θέμα της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ζήτημα μείζονος σημασίας και υψηλής αναγκαιότητας.

Μέσα από παράλληλες συνεδρίες σε τρείς αίθουσες, παρουσιάστηκε ό,τι πιο σύγχρονο στην υγεία, σε μία πλήρως διεπιστημονική, ασθενοκεντρική, ολοκληρωμένη προσέγγιση, ενώ προέκυψαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας και συγκεκριμένα:

Η μακροζωϊα είναι πλέον υπαρκτός στόχος μέσα από την κατανόηση και επιρροή κρίσιμων παραγόντων, όπως είναι το στρες, η  εκδήλωση κακοηθειών και καρδιοπαθειών και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε όλες τις μακροοικονομικές μελέτες και το σχεδιασμό του υγειονομικού και ασφαλιστικού συστήματος.

Η σημασία της ασθενοκεντρικότητας μέσα από τη στενή συνεργασία  της επιστημονικής ομάδας και του οικογενειακού περιβάλλοντος, με την ενσωμάτωση του τελευταίου στη θεραπεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη νοσηλεία.

Ο καταλυτικός ρόλος των κέντρων αναφοράς στην αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των παθήσεων, τομείς στους οποίους ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών καινοτομεί εδώ και 35 χρόνια.

Η μεγάλη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης, με τη δημιουργία εξειδικευμένων ομάδων θεραπόντων, ανά πάθηση.

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική έχει κατακλύσει, πλέον, το σύνολο της σύγχρονης χειρουργικής επιστήμης με προεξάρχουσες τις ειδικότητες της Χειρουργικής, της  Ογκολογίας, της Καρδιολογίας, της Ορθοπεδικής και της Νευρολογίας. Εντυπωσιακή είναι δε η πλήρως ατραυματική / αναίμακτη χειρουργική που εφαρμόζεται στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, σε συγκεκριμένες παθήσεις στην ουρολογία και την καρδιολογία.

Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ και σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, την ψηφιακή και την τρισδιάστατη απεικόνιση, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και το διαδίκτυο  μετασχηματίζει δυναμικά τη μελέτη και την πρακτική της υγειονομικής περίθαλψης. Αν και απέχει ακόμη από την πραγματική, κλινική εφαρμογή είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα μεταλλάξει ριζικά την παροχή υπηρεσιών υγείας, κατεύθυνση προς την οποία κινείται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες στους τομείς αυτούς.

Καίρια ήταν η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι: «με δεδομένο το μετασχηματισμό του κλάδου, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας έχουν την υποχρέωση να αντιλαμβάνονται πρώτοι τις σύγχρονες εξελίξεις και να επενδύουν στο μέλλον της υγείας».

Μετά το πέρας του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Αιχμή του δόρατος της στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι η διοργάνωση κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων, παγκοσμίου επιπέδου. Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας  AMLI 2018 αποτελεί, πλέον, θεσμό στα ιατρικά, και όχι μόνο, δρώμενα, εστιάζοντας στην επιστημονική αριστεία και καινοτομία, τομείς στους οποίους επενδύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ και 35 χρόνια, ο Όμιλός μας κατακτά κορυφές και συνεχίζει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, στην επιστήμη, στην κοινωνία και την οικονομία, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εδώ και 35 χρόνια, πρωτοπορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Η ιστορία μας, εχέγγυο, ότι θα συνεχίσουμε και για τα επόμενα 35 χρόνια να κατέχουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένοντας ο Ελληνικός πόλος, ο οποίος, αφενός, θα διαφυλάξει τη θέση της χώρας μας στο διεθνή μετασχηματισμό του κλάδου και αφετέρου θα αποτελεί το διαχρονικό σύμμαχο των Ελλήνων ιατρών, των ασφαλιστικών εταιρειών και προπαντός, των Ελλήνων ασθενών».



Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο



Τα μάτια σας στον κομήτη του ΣαββατοκύριακουΤα μάτια σας στον κομήτη του Σαββατοκύριακου

Μία από τις δέκα κοντινότερες προσεγγίσεις κομήτη από το 1950


Το InSight φωτογραφίζεται και μας δείχνει την κατάστασή τουΤο InSight φωτογραφίζεται και μας δείχνει την κατάστασή του

Η πρώτη σέλφι που στέλνει στη Γη


Οργανική ύλη εντοπίστηκε στη ΔήμητραΟργανική ύλη εντοπίστηκε στη Δήμητρα

Τι δείχνουν στοιχεία που συνέλεξε το σκάφος Dawn


Το OSIRIS-REx βρήκε ενδείξεις νερού σε αστεροειδήΤο OSIRIS-REx βρήκε ενδείξεις νερού σε αστεροειδή

Ενδεχομένως να κρύβει στοιχεία για την προέλευση της ζωής στη Γη


Το 2030 το Κλίμα θα θυμίζει το 3.000.000 π.Χ - SOS από τους επιστήμονεςΤο 2030 το Κλίμα θα θυμίζει το 3.000.000 π.Χ - SOS από τους επιστήμονες

Πολλά είδη ζώων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν


Το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τον πλανήτη ΑρηΤο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τον πλανήτη Αρη

Δείτε και ακούστε στο βίντεο που παρουσιάζει η NASA


Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης με ατμόσφαιρα από ήλιοΑνακαλύφθηκε εξωπλανήτης με ατμόσφαιρα από ήλιο

Στο μέγεθος του Ποσειδώνα


Μια νέα θεωρία για τη σκοτεινή ύλη και ενέργειαΜια νέα θεωρία για τη σκοτεινή ύλη και ενέργεια

Ενα ρευστό με αρνητική βαρύτητα..


Η Κίνα θα επιχειρήσει να προσεληνώσει συσκευή στην σκοτεινή πλευρά της ΣελήνηςΗ Κίνα θα επιχειρήσει να προσεληνώσει συσκευή στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Το σκάφος Change-4 θα εκτοξευτεί στις 8 Δεκεμβρίου


Εκτός λειτουργίας ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERNΕκτός λειτουργίας ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN

Για λόγους αναβάθμισης



goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Η Κίνα θα επιχειρήσει να προσεληνώσει συσκευή στην σκοτεινή πλευρά της ΣελήνηςΗ Κίνα θα επιχειρήσει να προσεληνώσει συσκευή στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης
Το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τον πλανήτη ΑρηΤο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τον πλανήτη Αρη
Λαμπερό εύρημα του Curiosity στην επιφάνεια του Άρη προβληματίζει τους επιστήμονεςΛαμπερό εύρημα του Curiosity στην επιφάνεια του Άρη προβληματίζει τους επιστήμονες
Η Φυσική μαγεύει: Τριήμερο δράσεων στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής ΑττικήςΗ Φυσική μαγεύει: Τριήμερο δράσεων στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Το διαστημικό σκάφος της NASA InSight  προσεδαφίζεται στον ΑρηΤο διαστημικό σκάφος της NASA InSight προσεδαφίζεται στον Αρη
Έλληνας καθηγητής ανακάλυψε νέα περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλοΈλληνας καθηγητής ανακάλυψε νέα περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο
Είναι η Υπατία ο κομήτης που έπεσε κάποτε στη Γη?Είναι η Υπατία ο κομήτης που έπεσε κάποτε στη Γη?
Το InSight φωτογραφίζεται και μας δείχνει την κατάστασή τουΤο InSight φωτογραφίζεται και μας δείχνει την κατάστασή του
Νεότερα σχολιασμένα:
Νατάσα