Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-11-2019

EBios - από το startup Interstellar Lab στην Έρημο Μοχάβε

Θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν στον Άρη

EBios - από το startup Interstellar Lab στην Έρημο Μοχάβε
fontsize

Το Γαλλικό startup Interstellar Lab ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να κατασκευάσει το EBios (Experimental Bioregenerative Station), ένα αυτοδύναμο και βιο-αναγεννητικό χωριό, στην Έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια, σχεδιασμένο για να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν στον Άρη, εφαρμόζοντας παράλληλα τις πρακτικές αυτές, για τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων στη Γη. Η επεξεργασία των υδάτων, η διαχείριση των αποβλήτων και η παραγωγή τροφίμων θα σχεδιαστούν με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ζωής σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το startup ερευνά εναλλακτικούς τρόπους που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και τους ριζοσπαστικούς περιορισμούς που η κρίση αυτή μπορεί να επιβάλλει.

Το startup συνεργάζεται με διεθνή πανεπιστήμια και ινστιτούτα επιστημονικής έρευνας στην περιβαλλοντική επιστήμη, τη γεωργία, τη βιοχημεία, τη γεωφυσική, τη βιοφυσική, τις πλανητικές επιστήμες, την ανθρωπολογία και την ψυχολογία. Έχει δε, εντοπίσει τέσσερις κατάλληλες τοποθεσίες στην έρημο Μοχάβε και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ακίνητης περιουσίας μέχρι το Φεβρουάριο του 2020.

Προς το παρόν, η νεοσύστατη εταιρεία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενη και βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου χωριού EBios μέσα στο 2021 που θα μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα.
Τους έξι μήνες του χρόνου, το χωριό θα φιλοξενεί ερευνητές που εργάζονται πάνω στον σχεδιασμό κατοικιών σε άλλους πλανήτες και στη βιώσιμη διαβίωση στη Γη. Τους υπόλοιπους έξι μήνες του χρόνου, το EBios θα φιλοξενεί τουρίστες. Το κόστος διαμονής υπολογίζεται από 3.000 με 6.000 δολάρια την εβδομάδα.

Η Μπελβίσι βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη NASA σχετικά με την κατασκευή ενός δεύτερου EBios χωριού κοντά στο Διαστημικό Κέντρο στο Κέιπ Κανάβεραλ στην Φλόριντα. «Ένας μακροπρόθεσμος, βιώσιμος Άρης ή Σελήνη θα αποτελούσε λύση μόνο εάν διεξάγουμε την έρευνα για μια τέτοια πιθανότητα και δοκιμάσουμε πραγματικά τη βιωσιμότητα διαφορετικών συστημάτων, πρώτα εδώ στη Γη», δήλωσε ο Γκρεγκ Ωτρί, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Commercial Spaceflight της Νότιας Καλιφόρνια.

Το πρότζεκτ Biosphere 2

Στις αρχές του 19901, ομάδα επιστημόνων συμμετείχε στο πρότζεκτ Biosphere 2, όπου προσπάθησε να αναπαράγει οικοτόπους όπως είναι η έρημος, τα τροπικά δάση, οι υγρότοποι και οι βοσκότοποι ενώ παράλληλα δημιούργησε περιοχές για την καλλιέργεια τροφίμων. Οι ομάδες επιστημόνων έζησαν δυο χρόνια στην έρημο της Αριζόνα όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις, αλλά αντιμετώπισαν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με την καλλιέργεια φαγητού, την επάρκεια του οξυγόνου και τους ξαφνικούς θανάτους των ζώων. Η Μπελβίσι έχει ήδη συνομιλήσει με κάποιους από τους ερευνητές εκείνου του πρότζεκτ, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν μετατραπεί σε κέντρο περιβαλλοντικής έρευνας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Σύμφωνα με την ιδρύτρια του startup όμως, το EBios διαφέρει με έναν θεμελιώδη τρόπο από το Biosphere 2. Αντί να προσπαθήσει να μιμηθεί υπάρχοντα οικοσυστήματα, το EBios θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει τη ζωή μέσα στο χωριό κλειστού βρόχου. Επίσης, τα διαφορετικά τμήματα θα απομονωθούν για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή διάδοση μόλυνσης από το ένα τμήμα στο άλλο.

Ποιά είναι η ιδρύτρια του Interstellar Lab

Η Μπάρμπαρα Μπελβίσι είναι επιχειρηματίας και επενδύτρια, παθιασμένη με την επιστήμη, το διάστημα, την τεχνητή νοημοσύνη και το περιβάλλον. Ξεκίνησε την καριέρα της ως επενδύτρια, συνεργάστηκε για τη δημιουργία του The Family, ένα εκκολαπτήριο startup με έδρα το Παρίσι και το Hello Tomorrow, μια διοργάνωση που προάγει την επιστημονική καινοτομία. Το 2018 ίδρυσε το Interstellar Lab για να συνδυάσει την αγάπη της για τα διαστημικά ταξίδια και το περιβάλλον. Είναι η νεότερη γυναίκα που ιδρύει ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ευρώπη και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας στη Γαλλία και το Global Top 100 της Forbes.

ΠΗΓΗ: Venturebeat ert

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτή είναι η μάζα του Milky Way
Αυτή είναι η μάζα του Milky Way

Οσο 890 δισεκατομμύρια ήλιοι

23-12-2019
Τα φυτά ουρλιάζουν σε συχνότητες υπερήχων
Τα φυτά ουρλιάζουν σε συχνότητες υπερήχων

Τι έδειξε πείραμα επιστημόνων

8-12-2019

Αντισυλληπτικό χάπι μηνιαίας διάρκειας
Αντισυλληπτικό χάπι μηνιαίας διάρκειας

Από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ

5-12-2019

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι τεχνητοί νευρώνες
Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι τεχνητοί νευρώνες

Θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων

4-12-2019

Με τη συμβολή του ΑΠΘ πείραμα στο διάστημα κατά της απειλής αστεροειδών
Με τη συμβολή του ΑΠΘ πείραμα στο διάστημα κατά της απειλής αστεροειδών

Η πρώτη αποστολή «πλανητικής άμυνας» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

3-12-2019

H ΝASA εντόπισε στη Σελήνη τα συντρίμμια του ινδικού σκάφους Vikram
H ΝASA εντόπισε στη Σελήνη τα συντρίμμια του ινδικού σκάφους Vikram

Αγνοούνταν η τύχη του από τον Σεπτέμβριο

3-12-2019

Copernicus - τα μάτια της Ευρώπης στη Γη
Copernicus - τα μάτια της Ευρώπης στη Γη

Το πρόγραμμα γεωσκόπησης και παρακολούθησης της ΕΕ

2-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ