Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-9-2019

Παιδιατρικές Ημέρες 2019: Τα πάντα για τις λοιμώξεις σε ένα Συνέδριο

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Παιδιατρικές Ημέρες 2019: Τα πάντα για τις λοιμώξεις σε ένα Συνέδριο
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ποια ηλικία είναι καλό να πάει το παιδί στον παιδικό σταθμό; Γιατί είναι όλο το χειμώνα άρρωστο; Μας πήραν τηλέφωνο να πάμε να το πάρουμε γιατί ανέβασε πυρετό (ή έκανε εμετό ή διάρροια ή έβγαλε κάποιο εξάνθημα) τι να κάνουμε; Μετά από πόσες μέρες μπορεί να γυρίσει στο σχολείο του; Μήπως να του δώσουμε ένα σιρόπι για το βήχα; Μήπως να του δώσουμε ένα αντιβιοτικό για να μη χειροτερέψει; Τι μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό του; Χρειάζεται να κάνουμε εξετάσεις; Χρειάζεται να κάνουμε αντιγριπικό εμβόλιο; Θα γεννηθεί το αδερφάκι το Νοέμβριο, να συνεχίσουμε ή να διακόψουμε τον παιδικό που του αρέσει τόσο;
 
Οι παραπάνω ερωτήσεις και πολλά άλλα θέματα, όπως οι σημαντικές ιογενείς λοιμώξεις του 2019, η μη ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, τα εμβόλια και η πρόληψη της εποχικής γρίπης, η αλλεργία στα αντιβιοτικά, οι νέες μέθοδοι διάγνωσης των λοιμώξεων, τα προβλήματα των παραδοσιακών εμβολίων, θα απαντηθούν και θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Παιδιατρικές Ημέρες 2019», με θέμα «Λοιμώξεις».
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και την Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακά κλειστά φροντιστήρια σε χώρους του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου με πλήρως διαδραστικό τρόπο θα παρουσιαστούν διαγνωστικές και θεραπευτικές πρακτικές με κάθε λεπτομέρεια.
 
HPV: Θα εξαφανισθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;
 
Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σήμερα, με βάση τις εντυπωσιακές εξελίξεις των τελευταίων ετών, δηλαδή την εφαρμογή του εμβολιασμού όλων των γυναικών 9-45 ετών εναντίον της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της νόσου, καθώς και την διενέργεια ανά 5-10ετία του λεγόμενου HPV DNA test, που θα αντικαταστήσει το γνωστό τεστ Παπανικολάου στον προληπτικό έλεγχο των γυναικών, μπορεί πλέον να οδηγήσει σε εξάλειψη της νόσου σε σχετικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα (π.χ. για τις προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου εντός των επόμενων 20-40 ετών).
 
Η εποχική γρίπη και αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης
 
Η εποχική γρίπη είναι η πιο συχνή επιδημική νόσος. Προσβάλλει κάθε χρόνο 10-30% του πληθυσμού της Ευρώπης, ευθύνεται για εκατοντάδες χιλιάδες νοσηλείες και περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους ετησίως. Οι ακραίες ηλικίες όπως και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο. Παρ ́όλα αυτά όλοι μπορούν να εκδηλώσουν επικίνδυνες για τη ζωή επιπλοκές.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου»
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου»

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το «Θεαγένειο»

19-2-20201η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας-Ογκολογίας
1η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας-Ογκολογίας

Aπό το Παιδοαιματολογικό-Ογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ

21-1-2020


8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας
8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

2-12-2019

Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης
Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

29-11-2019


Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής
Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής

Από την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ

27-11-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ