Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-11-2019

3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019 στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ

3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Το 3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Έρευνα, η προοπτική για την ανάπτυξη», διοργανώνεται από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΠΤΚΔΜ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και τον Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδος (ΣΧΒΕ).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).

Σκοπός του είναι η κατάλληλη προετοιμασία των αποφοίτων και των τελειόφοιτων προπτυχιακών φοιτητών για τα επόμενα βήματα της επιστημονικής και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, πριν κληθούν να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε πανελλήνια ή διεθνή συνέδρια. Στο συνέδριο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αναδείξουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας και τις ικανότητές τους στην άρτια και ολοκληρωμένη παρουσίασή της, στο οικείο περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Επίσης, στόχος του Συνεδρίου είναι η άμεση ενασχόληση των φοιτητών σε όλα τα στάδια της διοργάνωσής του, με σκοπό την απόκτηση αντίστοιχης εμπειρίας και στον τομέα αυτό, με τη βοήθεια, την καθοδήγηση και την επίβλεψη των μελών της Διοίκησης του ΠΚΤΔΜ, του ΣΧΒΕ και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.

Η βασική θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τους τομείς: Αναλυτική Χημεία- Έλεγχος Ποιότητας, Ανόργανη και Βιοανόργανη Χημεία-Νανοτεχνολογία, Αρχαιομετρία-Συντήρηση και Αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού, Βιοχημεία-Κλινική Χημεία, Διδακτική της Χημείας, Οργανική Χημεία-Φυσικά προϊόντα , Φυσική- Θεωρητική-Υπολογιστική Χημεία, Τοξικολογία-Φαρμακευτική Χημεία-Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων, Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος-Έλεγχος Ρύπανσης, Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Χημική Τεχνολογία-Πράσινη Χημεία-Υλικά.

Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα για την παρουσίασή τους.

Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου, και συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου το μέλος της ΔΕ της ΕΕΧ-ΠΤΚΔΜ, Δρ. Μιχάλης Τερζίδης.

Η κεντρική ομιλία της τελετής έναρξης, με τίτλο «Ανάπτυξη Τεχνολογίας για Διαστημικές Εφαρμογές. Πειράματα Ομάδας Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ», θα δοθεί από τον Εθνικό Εκπρόσωπο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA/HME), Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θοδωρή Καραπάντσιο.

Η εναρκτήρια ομιλία της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου (Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019), με τίτλο «Topological Coordination Chemistry: Fundamental Aspects and Application in Catalysis», θα δοθεί από τον Senior Lecturer in Physical/Inorganic Chemistry, Department of Chemistry, School of Life Sciences, University of Sussex, Dr George E. Kostakis.

Στο περιοδικό «Separations» (ISSN 2297-8739), του οίκου MDPI, θα υπάρχει «Ειδικό Τεύχος», αφιερωμένο στις εργασίες του Συνεδρίου, γεγονός που δείχνει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που έχουν υποβληθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το τεύχος αυτό στον παρακάτω σύνδεσμο
https://3chemauth.wordpress.com/special-issue-research-as-development-perspective-separations-journal/

Η επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://3chemauth.wordpress.com

Κατεβάστε το πρόγραμμα


ΚΕΔΕΑ - Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας
8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

2-12-2019

Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης
Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

29-11-2019


Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής
Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής

Από την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ

27-11-2019Stellar Ventures - Διεθνές Συνέδριο Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ
Stellar Ventures - Διεθνές Συνέδριο Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ

Μια διακεκριμένη πορεία από τις ακτές της Κρήτης στις πεδιάδες της Μακεδονίας

26-11-2019

Σεμινάριο για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας από το ΑΠΘ
Σεμινάριο για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας από το ΑΠΘ

Γηριατρικός ασθενής σε ανάγκη χρόνιας φροντίδας: από την κοινότητα στις δομές υγείας και πάλι πίσω

19-11-2019

Νέες Τεχνολογίες στην Υγεία: Ιατρικά, Νομικά και Ηθικά Ζητήματα
Νέες Τεχνολογίες στην Υγεία: Ιατρικά, Νομικά και Ηθικά Ζητήματα

Διεθνές Συνέδριο από το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

18-11-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ