Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-11-2019

3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019 στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ

3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Το 3ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Έρευνα, η προοπτική για την ανάπτυξη», διοργανώνεται από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΠΤΚΔΜ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και τον Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδος (ΣΧΒΕ).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).

Σκοπός του είναι η κατάλληλη προετοιμασία των αποφοίτων και των τελειόφοιτων προπτυχιακών φοιτητών για τα επόμενα βήματα της επιστημονικής και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, πριν κληθούν να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε πανελλήνια ή διεθνή συνέδρια. Στο συνέδριο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αναδείξουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας και τις ικανότητές τους στην άρτια και ολοκληρωμένη παρουσίασή της, στο οικείο περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Επίσης, στόχος του Συνεδρίου είναι η άμεση ενασχόληση των φοιτητών σε όλα τα στάδια της διοργάνωσής του, με σκοπό την απόκτηση αντίστοιχης εμπειρίας και στον τομέα αυτό, με τη βοήθεια, την καθοδήγηση και την επίβλεψη των μελών της Διοίκησης του ΠΚΤΔΜ, του ΣΧΒΕ και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.

Η βασική θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τους τομείς: Αναλυτική Χημεία- Έλεγχος Ποιότητας, Ανόργανη και Βιοανόργανη Χημεία-Νανοτεχνολογία, Αρχαιομετρία-Συντήρηση και Αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού, Βιοχημεία-Κλινική Χημεία, Διδακτική της Χημείας, Οργανική Χημεία-Φυσικά προϊόντα , Φυσική- Θεωρητική-Υπολογιστική Χημεία, Τοξικολογία-Φαρμακευτική Χημεία-Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων, Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος-Έλεγχος Ρύπανσης, Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Χημική Τεχνολογία-Πράσινη Χημεία-Υλικά.

Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα για την παρουσίασή τους.

Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου, και συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου το μέλος της ΔΕ της ΕΕΧ-ΠΤΚΔΜ, Δρ. Μιχάλης Τερζίδης.

Η κεντρική ομιλία της τελετής έναρξης, με τίτλο «Ανάπτυξη Τεχνολογίας για Διαστημικές Εφαρμογές. Πειράματα Ομάδας Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ», θα δοθεί από τον Εθνικό Εκπρόσωπο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA/HME), Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θοδωρή Καραπάντσιο.

Η εναρκτήρια ομιλία της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου (Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019), με τίτλο «Topological Coordination Chemistry: Fundamental Aspects and Application in Catalysis», θα δοθεί από τον Senior Lecturer in Physical/Inorganic Chemistry, Department of Chemistry, School of Life Sciences, University of Sussex, Dr George E. Kostakis.

Στο περιοδικό «Separations» (ISSN 2297-8739), του οίκου MDPI, θα υπάρχει «Ειδικό Τεύχος», αφιερωμένο στις εργασίες του Συνεδρίου, γεγονός που δείχνει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που έχουν υποβληθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το τεύχος αυτό στον παρακάτω σύνδεσμο
https://3chemauth.wordpress.com/special-issue-research-as-development-perspective-separations-journal/

Η επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://3chemauth.wordpress.com

Κατεβάστε το πρόγραμμα


ΚΕΔΕΑ - Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διαδικτυακή διάλεξη στο ΑΠΘ για την απόδειξη της Εικασίας των Duffin-Schaeffer
Διαδικτυακή διάλεξη στο ΑΠΘ για την απόδειξη της Εικασίας των Duffin-Schaeffer

Από τον απόφοιτο του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Δημήτρη Κουκουλόπουλο

26-6-2020


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου»
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου»

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το «Θεαγένειο»

19-2-20201η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας-Ογκολογίας
1η Ημερίδα Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας-Ογκολογίας

Aπό το Παιδοαιματολογικό-Ογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ

21-1-2020


8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας
8o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

2-12-2019

Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης
Δικαιοσύνη και Κοινωνία - Συνέδριο από το δήμο Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

29-11-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ