ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-10-2021

2ο Συνέδριο Πληροφορικής «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης»

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

2ο Συνέδριο Πληροφορικής «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας με τίτλο: «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας και να βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στα στελέχη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πληροφορικής, αλλά και σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς της χώρας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «όλη η Ευρώπη κινείται πλέον στους ρυθμούς της Ψηφιακής Μετάβασης. Ένα μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 θα κατευθυνθούν γι’ αυτό το σκοπό στις Κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Πόροι που είναι πολύτιμοι για την ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και για την εισαγωγή στη λειτουργία του ευρύτερου Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης καινοτόμων υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά κυρίως τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε απτά δείγματα από την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών κι από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Μετατρέψαμε σε χρόνο ρεκόρ, στο πρώτο κύμα της πανδημίας την Περιφέρεια σε e-Περιφέρεια, εισάγοντας την τηλεργασία και εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες μας. Είχαμε κάνει τα πρώτα βήματα πολύ νωρίτερα, με τις υπηρεσίες μιας στάσης και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, που περιόρισαν αποφασιστικά τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μέλλον. Κι αυτό το μέλλον αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την έχει υιοθετήσει στην προσπάθειά της να γίνει η περιοχή μας κόμβος Καινοτομίας, Έρευνας και Νέων Τεχνολογιών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ανάλογα βήματα, πάντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, έχουν κάνει όλες οι ελληνικές Περιφέρειες. Γι’ αυτό το συνέδριο που διοργανώνουμε με τη συνεργασία όλων των Περιφερειών είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προόδου και να διεκδικήσουμε ενεργό ρόλο στη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, με τελικό ωφελημένο τον πολίτη».

Από το βήμα του συνεδρίου Υπουργοί και Κυβερνητικά Στελέχη θα μιλήσουν για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, που λειτουργούν στο χώρο του ευρύτερου Δημοσίου.

Επίσης στελέχη πληροφορικής, που έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ειδικότερα μετά την πανδημία του Covid-19.

Ακόμη στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες του Δημοσίου και ο ρόλος του «gov.gr» στις ψηφιακές υπηρεσίες των Περιφερειών.

Επίσης θα εξεταστούν ειδικότερα ζητήματα, όπως οι επιδράσεις της τηλεργασίας στον εργασιακό χώρο, ενώ θα γίνει η παρουσίαση μιας σειράς από εφαρμογές και δράσεις των φορέων, καθώς και καινοτόμες εφαρμογές, που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0» και θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ - HELEXPO.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας με αφορμή την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών της Πολιτείας, πάνω στα ζητήματα νέων τεχνολογιών, καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι απαραίτητη για την αφομοίωση των τεχνολογικών και καινοτομικών εξελίξεων και την προσαρμογή του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης στον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης νέων ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να συνδράμει το 2ο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σκοπός μας είναι να φέρουμε σε επαφή όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, έτσι ώστε να γίνει εφικτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός και με τελικό στόχο να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη».

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ: https://www.pkm.gov.gr/congress-it/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2ο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής στο Ολυμπιακό Μουσείο
2ο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής στο Ολυμπιακό Μουσείο

Παρέμβαση και Υποστήριξη στο παιδί και την οικογένεια στη μετά COVID εποχή

37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών στο ΑΠΘ
37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών στο ΑΠΘ

Συμμετέχουν περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ
Στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της TV100 και του FM100

Το ΑΠΘ τιμά τα 150α γενέθλια του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή
Το ΑΠΘ τιμά τα 150α γενέθλια του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

Mε παγκοσμίου φήμης ερευνητές και ακαδημαϊκοί,προερχόμενους από 30 ιδρύματα από 11 χώρες

Διεθνές Πολυσυνέδριο για τις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και την ΝανοΙατρική
Διεθνές Πολυσυνέδριο για τις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και την ΝανοΙατρική

Συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 διεθνούς φήμης επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι εταιρειών από 65 χώρες

Διεθνές Συνέδριο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ
Διεθνές Συνέδριο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ

«Άνθρωπος, Φύση και Κοινωνία στους Πατέρες της Εκκλησίας (2ος–5ος αι.)»

Ημερίδα: Η έρευνα και η καινοτομία στον Αγροδιατροφικό τομέα
Ημερίδα: Η έρευνα και η καινοτομία στον Αγροδιατροφικό τομέα

Από το ΚΕΑΓΡΟ του ΑΠΘ, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Διεθνές Συνέδριο: «Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία»
Διεθνές Συνέδριο: «Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία»

Το ΑΠΘ για 17η χρονιά στο επίκεντρο των κλασικών σπουδών παγκοσμίως
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge