Top
Κοινωνικά
11-9-2018

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το “REACT πάει σχολείο”

Με διάφορες δράσεις για τα προσφυγόπουλα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το “REACT πάει σχολείο”
fontsize

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το “REACT πάει σχολείο” που έχει ως στόχο να παρέχει στις ευπαθείς ομάδες των προσφύγων  την ομαλή ένταξη στην κοινωνία της πόλης.


Στην εκδήλωση το “REACT πάει σχολείο”, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στους “Κήπους του Πασά”, τονίστηκε η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών δράσεων που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση με περισσότερους από 300 ωφελούμενους που συμμετείχαν.

Ενδεικτικά, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους τετράδια με την βοήθεια των ειδικών από το Βιβλιοδετείο, έμαθαν την αξία της ανακύκλωσης μέσω διάφορων παιχνιδιών που είχε οργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έκαναν μια ευχάριστη εισαγωγή στα σχολικά μαθήματα με την βοήθεια του Κινητού Σχολείου της PRAKSIS, δημιούργησαν αντικείμενα και ζωγράφισαν το επάγγελμα των ονείρων τους με την βοήθεια εθελοντών του Φιλοξενείου Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο,  έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια με την εμψύχωση στελεχών της ΧΑΝΘ , χάρηκαν με τον ξυλοπόδαρο και τις μπαλονοκατασκευές, ενημερώθηκαν από την Εργασιακή Σύμβουλο των Κέντρων Κοινότητας Δυτικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το επάγγελμα της αρεσκείας τους και συμμετείχαν στην παιδική χορωδία του Ασύλου του Παιδιού με σκοπό να κατανοήσουν την σημασία της ομάδας στο σχολείο. 

Κατά την διάρκεια των δράσεων τα παιδιά των προσφύγων του προγράμματος έλαβαν σχολικές τσάντες και τετράδια. Όλο το προσωπικό του REACT καθώς και εθελοντές από την ΧΑΝΘ, το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο και την PRAKSIS ήταν εκεί για να ευχηθούν στους ωφελούμενους του προγράμματος καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα REACT αποτελεί μέρος του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, που υλοποιείται από την Υ.Α. σε συνεργασία με Δήμους και ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 1.740 άτομα σε διαμερίσματα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Θέρμης και στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο, από τα οποία τα 1.037 έχουν λάβει την απόφαση μετεγκατάστασης και έχουν φύγει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το πρόγραμμα REACT φιλοξενεί 225 παιδιά που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά στις διάφορες σχολικές βαθμίδες και πιο συγκεκριμένα 52 στο νηπιαγωγείο, 112 στο δημοτικό, 30 στο γυμνάσιο και 31 παιδιά στο λύκειο.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΑιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίαςΑιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίας

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης


Τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η EurobankΤους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η Eurobank

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη


Ομιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο ΒελλίδειοΟμιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο Βελλίδειο

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων ΑστρονομίαςΣεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου


Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»

Διάλεξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών


Σεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του ΠλούτωναΣεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του Πλούτωνα

Από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019


Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.

Οι σχετικές ημερομηνίες


Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία ΑριστοτέλουςΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους

Με Μπλε, Μύρωνα Στρατή, Σταύρο Μπαϊράμη και άλλους


2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών

Στο Ολυμπιακό ΜουσείοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ελάτε να γιορτάσουμε στο ΒαφοπούλειοΕλάτε να γιορτάσουμε στο Βαφοπούλειο
Party από τα Παλιά στο WEParty από τα Παλιά στο WE
Τα  Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη ΘεσσαλονίκηΤα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη
Kids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη ΓαλάτισταKids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη Γαλάτιστα
Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑΧριστουγεννιάτικη γιορτή στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία ΑριστοτέλουςΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο