ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2018

Κρητικό Γλέντι στη Θέρμη

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Κρητικό Γλέντι  στη Θέρμη
FREE

Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης Ξαστεριά Θέρμης πραγματοποιεί την καθιερωμένη, ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί την έναρξη της μουσικοχορευτικής χρονιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και των Θέρμης Δρωμένων.

Έτσι, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 8:30 μμ στο Άλσος Αγίου Τρύφωνα Θέρμης, θα απολαύσουμε μια βραδιά με μουσική, χορό, τσικουδιά και ποικιλία κρητικών εδεσμάτων. Μια βραδιά γεμάτη Κρητική Φιλοξενία.


Λίγα λόγια για τον Σύλλογο

Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης "Ξαστεριά" ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2012 με πολύ μεράκι και αγάπη για την Κρήτη, για να μην αποκλείει τους ανθρώπους που δεν είναι Κρητικοί αλλά λατρεύουν την Κρήτη και για να καλύψει τις μουσικοχορευτικές ανάγκες των δημοτών της Θέρμης και όχι μόνο καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχος σύλλογος στα περίχωρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ήταν το «νοτιότερο κομμάτι» της Ελλάδας που έλειπε από τη Θέρμη. Ήταν οι χοροί και τα τραγούδια που απουσίαζαν από τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής…

Ο Σύλλογος είναι οικονομικά ανεξάρτητος, χωρίς καμιά εξωτερική υποστήριξη, στεγάζεται σε δικό του ιδιωτικό χώρο και έχει καθιερώσει το δικό του «παρεάκι» με μουσική, χορό, τραγούδι και κρητικά εδέσματα, το οποίο είναι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο που αγαπά την Κρήτη. Επιπλέον, ο Σύλλογος διαθέτει ένα μικρό βεστιάριο με χειροποίητες κρητικές φορεσιές ανδρικές, γυναικείες και παιδικές που έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα μέλη των χορευτικών ομάδων με την αγάπη και το μεράκι τους.

Ο Σύλλογος έχει θεσμοθετημένες και επιτυχημένες ετήσιες εκδηλώσεις όπως, τα εαρινά «Ξαστεριάς Ξετελέματα» στην Πλατεία Παραμάνα Θέρμης, που σηματοδοτούν τη λήξη της χορευτικής χρονιάς, τη χειμερινή χοροεσπερίδα πριν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και το φθινοπωρινό υπαίθριο Κρητικό Γλέντι στο άλσος του Αγ. Τρύφωνα Θέρμης για την έναρξη της χρονιάς. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνουν διάφοροι δήμοι της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στις εθνικές παρελάσεις και επετείους του Δήμου Θέρμης ενώ διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις συμβάλλοντας, έτσι, στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση των παραδόσεων, εθίμων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με θεματολογία από την ευρύτερη Κρήτη, η διοργάνωση εκδρομών και άλλων εξορμήσεων σε άλλους ιστορικούς χώρους της ευρύτερης Ελλάδος και τέλος η μεταλαμπάδευση της πνευματικής καλλιέργειας και του πολιτισμού μας σε όλο τον κόσμο.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
Στις 20:30

Πού?
Άλσος Αγίου Τρύφωνα Θέρμης

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
231 128 3922
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge