Top
Κοινωνικά
19-9-2018

Ολοκληρώθηκε το 2ο Αντάμωμα Παράδοσης στη Θέρμη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις..

Ολοκληρώθηκε το 2ο Αντάμωμα Παράδοσης στη Θέρμη
fontsize

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 2ο Αντάμωμα Παράδοσης και οι πλούσιες εκδηλώσεις της Ιεράς Πανήγυρης του Αγίου Αντωνίου προς τιμήν της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Θέρμη. 


Τοπική Κοινότητα και Νεολαία διοργάνωσαν ένα επιτυχημένο τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, χορό και γλέντι. Οι εκδηλώσεις του τριημέρου άνοιξαν με το 1ο Κυνήγι Θησαυρού Αγίου Αντωνίου για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες αναζήτησαν το χαμένο θησαυρό των πειρατών σε όλο το χωριό, με νικήτρια μια μόνο ομάδα που σήκωσε και το έπαθλο της.

Θρησκευτική κατάνυξη την επόμενη ημέρα, παραμονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, με την Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου με την Συνοδεία Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας. Το εορταστικό τριήμερο που έλαβε χώρα σε τρία διαφορετικά σημεία της Τοπικής Κοινότητας έκλεισε με το μεγάλο Αντάμωμα της Παράδοσης. Κατά τη διάρκεια του ανταμώματος,  Σαρακατσάνοι, Θρακιώτες και Πόντιοι “πάντρεψαν” τις παραδόσεις τους  στον Άγιο Αντώνιο του Δήμου Θέρμης.

Σε μία μεγάλη γιορτή αντάμωσε η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά μας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός του 2ου Ανταμώματος της Παράδοσης του Αγίου Αντωνίου. Τρεις φυλές θα ανταμώνουν κάθε χρόνο σε αυτό το χωριό σε μία λαμπρή γιορτή φιλοδοξώντας να αποτελεί στο μέλλον ένα μεγάλο θεσμό που θα συνεχίσει να μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά με γνώμονα την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον τόπο και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Άγιος Αντώνιος γέμισε με τα Χρώματα της Παράδοσης. Το Χορευτικό Σεργιάνι των Συλλόγων έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά στους ανθρώπους αυτού του τόπου. Οι Σύλλογοι χορεύοντας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές πέρασαν από τα σπίτια των παππούδων Σαρκατσάνων, Θρακιωτών και Ποντίων.

Το Χορευτικό Σεργιάνι των Συλλόγων αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία  να ζωντανέψουν όλες οι παραδόσεις του τόπου. Παράλληλα, πλήθος κόσμου γεύτηκε στο πλαίσιο του τριημέρου τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, τσίπουρο, κρασί και ρετσίνα. Μικρού και μεγάλοι, Τοπική Κοινότητα και Νεολαία, ένωσαν τις δυνάμεις τους, αναβίωσαν ήθη και έθιμα και παραδοσιακούς χορούς, ενώ σε όλη τη διάρκεια του πολιτιστικού τριημέρου κυριάρχησαν το κέφι, το αμείωτο γλέντι και η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση Σαρακατσάνικων, Θρακιώτικων και Ποντιακών Χορών από τους προσκεκλημένους συλλόγους στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΟμιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο ΒελλίδειοΟμιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο Βελλίδειο

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων ΑστρονομίαςΣεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου


Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»

Διάλεξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών


Σεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του ΠλούτωναΣεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του Πλούτωνα

Από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019


Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.

Οι σχετικές ημερομηνίες


Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία ΑριστοτέλουςΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους

Με Μπλε, Μύρωνα Στρατή, Σταύρο Μπαϊράμη και άλλους


2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών

Στο Ολυμπιακό Μουσείο


Party από τα Παλιά στο WEParty από τα Παλιά στο WE

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018


We Love 90s old school at Urania (X-mas party)We Love 90s old school at Urania (X-mas party)

Την Τρίτη 25 ΔεκεμβρίουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ελάτε να γιορτάσουμε στο ΒαφοπούλειοΕλάτε να γιορτάσουμε στο Βαφοπούλειο
Party από τα Παλιά στο WEParty από τα Παλιά στο WE
Τα  Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη ΘεσσαλονίκηΤα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη
Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Σπουδαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘΗμερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Σπουδαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ
Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Kids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη ΓαλάτισταKids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη Γαλάτιστα
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑΧριστουγεννιάτικη γιορτή στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο