Top
Κοινωνικά
11-10-2018

Τα Ανοιχτά Σχολεία πηγαίνουν Βαφοπούλειο

Συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”

Τα Ανοιχτά Σχολεία πηγαίνουν Βαφοπούλειο
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Creativity Platform σας προσκαλούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε μια ανοιχτή δίωρη συνάντηση, για να γνωρίσετε από κοντά το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» και να ενημερωθείτε σχετικά με την επικείμενη κατάθεση προτάσεων του δεύτερου Ανοιχτού Καλέσματος Υποβολής Προτάσεων για Προγράμματα και Δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος αναφορικά με το όραμα και τους στόχους, καθώς και τη μέχρι τώρα υλοποίησή του στα σχολεία και στις γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι πολίτες θα ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται εντός των έξι (6) σχολικών αυλών, αλλά και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτά.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, θα παρουσιαστούν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της αίτησης, καθώς και τα κριτήρια για την επιλεξιμότητα των πιθανών αιτηθέντων.

Το Ανοιχτό Κάλεσμα Υποβολής Προτάσεων για Προγράμματα και Δράσεις απευθύνεται σε φορείς, ομάδες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν μέσω εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων εντός των έξι Ανοιχτών Σχολείων, απαντώντας στις ανάγκες τόσο των έξι σχολείων όσο και της γειτονιάς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία των ενδιαφερόμενων στην ενημερωτική συνάντηση είναι καίριας σημασίας για την κατανόηση του πλαισίου του προγράμματος και των κριτηρίων επιλογής των προτάσεων, και θα αποτελέσει θετικό συντελεστή κατά τη διαδικασία επιλογής συνεργατών.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνει η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης του προγράμματος, ΑΜΚΕ Creativity Platform, σε συνδιοργάνωση με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσετε την παρουσία σας στη Συνάντηση Ενημέρωσης, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”:

Website: www.openschoolsthess.gr
Email: info@openschoolsthess.gr
Τηλ: 6946 265 653
Facebook: https://www.facebook.com/openschoolsthess/

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

«Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά… προφυλαχθείτε!!!»«Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά… προφυλαχθείτε!!!»

Ολοκληρώνεται η καμπάνια ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερωτευμένων


Σεμινάριο Ορθοφωνίας στη ΘεσσαλονίκηΣεμινάριο Ορθοφωνίας στη Θεσσαλονίκη

Με την Κατερίνα Χιωτίνη


Αμφίπολη: Απ’ την εγκατάλειψη στην αποκατάστασηΑμφίπολη: Απ’ την εγκατάλειψη στην αποκατάσταση

Eκδήλωση για την κατάσταση του τύμβου Καστά


Αστρική εξέλιξη: από τη γένεση στο θάνατο ενός αστέραΑστρική εξέλιξη: από τη γένεση στο θάνατο ενός αστέρα

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΕβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου


Career Accelerator για φοιτητές και νέους επαγγελματίεςCareer Accelerator για φοιτητές και νέους επαγγελματίες

Τριήμερο εργαστήριο 24 ωρών


«Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας»«Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας»

Σεμινάρια γονέων στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης


Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον ΦεβρουάριοΤο Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο

Σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και πολλά άλλα


Το ανάλημμα του ΉλιουΤο ανάλημμα του Ήλιου

Σεμινάριο στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας


Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: "Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους"

Κινητοποίηση την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο μνημείο ΛαμπράκηgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η EurobankΤους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η Eurobank
Η Γεωμετρία της Ουράνιας ΣφαίραςΗ Γεωμετρία της Ουράνιας Σφαίρας
Αιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίαςΑιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίας
Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου "Ικτίνος"
Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον ΦεβρουάριοΤο Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο
Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: "Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους"
Peiramatistas για Νήπια έως Β΄Δημοτικού - Δηλώσεις συμμετοχήςPeiramatistas για Νήπια έως Β΄Δημοτικού - Δηλώσεις συμμετοχής
Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΕβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο,τι