Top
11-10-2018

17η Έκθεση Τεχνολογίας 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Όταν τα όνειρα των παιδιών γίνονται ταξίδια του μυαλού!

17η Έκθεση Τεχνολογίας 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
FREE KIDS

Όταν τα όνειρα των παιδιών γίνονται ταξίδια του μυαλού και μεταφράζονται σε εικόνες, και μάλιστα τρισδιάστατες, τότε είναι προφανές οτι μιλάμε για την Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση Τεχνολογίας φέτος βρίσκεται στον 17ο χρόνο της! Μέσα στους χώρους του Γυμνασίου, στην οδό Ομήρου 2-4 και Θεογένους Χαρίση, στην περιοχή Ιπποκρατείου, δίπλα στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (παλιό ρωσικό μαιευτήριο), στεγάζονται οι μακέτες-μινιατούρες που έφτιαξαν την περσινή χρονιά οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου. 

Ανάμεσά τους και μαθητές με προβλήματα όρασης! Ο κόπος, ο χρόνος που αφιερώθηκαν και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στο μάθημα της Τεχνολογίας, καθώς και το γεγονός οτι όλα τα έργα κατασκευάστηκαν εξ’ολοκλήρου στο σχολικό εργαστήριο, κάνουν την Έκθεση Τεχνολογίας μοναδική.

Φέτος, στην αίθουσα των ομαδικών έργων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά τους γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως ο Άγιος Δημήτριος και το Γεντί Κουλέ, να γνωρίσουν από κοντά το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην Αθήνα, να ταξιδέψουν ως τη μακρινή Ινδία για να θαυμάσουν το Ταζ Μαχάλ, στην Ελβετία για να απολαύσουν τα Ιαματικά λουτρά, στη Γαλλία για να δουν την παλίρροια να μετατρέπει το Μον Σεν Μισέλ σε νησί, αλλά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν από ένα Escape room!

Στην αίθουσα με τα ατομικά έργα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μακέτες όπως ενδεικτικά ο Λευκός Πύργος, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ο πύργος του ΟΤΕ, ο πύργος του Άιφελ, η Πέτρα της Ιορδανίας, το Burj al Arab, οι φυλακές του Αλκατράζ, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το χωριό του Αστερίξ, τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ο Τιτανικός, μια αποικία στον Άρη και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο χώρο από τους ίδιους τους μαθητές και επίσης συμμετέχουν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων έργων.

Τα Σαββατοκύριακα η Έκθεση Τεχνολογίας, μετατρέπεται σε Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από τις μακέτες, να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις από το χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, όπως αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, πειράματα Φυσικής και Χημείας, ρομποτική, παιχνίδια ευφυΐας, εικονική πραγματικότητα, βίντεο και άλλα.

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, από τις 5.30 μέχρι τις 8.30 το απόγευμα. Καθημερινά, μεταξύ 9.00 και 14.00 δέχεται επισκέψεις σχολείων.

Η 17η Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στα παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες του Συλλόγου “ΣΥΖΩΗ”.

17η Έκθεση Τεχνολογίας και Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Μέχρι την 21η Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, 17.30-20.30

Ομήρου 2-4 και Θεογένους Χαρίση, περιοχή Ιπποκρατείου, δίπλα στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας

www.ekthesi-technologias.gr

facebook: «Έκθεση Τεχνολογίας και Φεστιβάλ Επιστημών 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης»


Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

World Class Fine DrinkingWorld Class Fine Drinking

Από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Διαλέξεις από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down ΕλλάδοςΔιαλέξεις από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Με την υποστήριξη του Δήμου ΚαλαμαριάςΚηδεύεται σήμερα ο Δημήτρης ΛυπουρλήςΚηδεύεται σήμερα ο Δημήτρης Λυπουρλής

Υπήρξε από τους διαπρεπέστερους κλασικούς φιλολόγους της χώρας

Χαλάστρα:  Εκδήλωση για την Ημέρα του ΠαιδιούΧαλάστρα: Εκδήλωση για την Ημέρα του Παιδιού

Με θέμα την Πρόληψη της Σεξουαλικής ΚακοποίησηςΣχολές Γονέων  στο Δήμο Παύλου ΜελάΣχολές Γονέων στο Δήμο Παύλου Μελά

Τα μαθήματα είναι δωρεάνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νεότερα σχολιασμένα:
ΕΥΑΘ:
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ