Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
7-11-2018

Sur mesure: Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν

Έκθεση στο ΜΙΕΤ

Sur mesure: Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018
FREE

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση που διοργανώνει ο Σύλλογος αποφοίτων και φίλων Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale Sur mesure. Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Η έκθεση «Sur mesure», που διοργανώνεται από τον σύλλογο αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Philippe Ray. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα.


Την ημέρα των εγκαινίων, θα εορταστεί παράλληλα και η «άφιξη» της νέας σοδειάς του δημοφιλούς γαλλικού κρασιού Beaujolais Nouveau, το οποίο και θα προσφέρεται στους παρευρισκόμενους, με την ευγενή χορηγία του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν με πρωτότυπες δημιουργίες οι σχεδιαστές:
Νάσος Ανδρεόπουλος, Πάνος Απέργης, Κρίστυ Αργυροπούλου, Ράνια, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, Ανθή Γιαννοπούλου, Νίκος Γλαβίνας, Νίκος Δάλλας, Ντενίζ Ελευθερίου, Ντόλη Ζερβού, Κατερίνα Καζακλή, Εύη Καράμπελα, Elodie Karkafiris, Σταυρίνα Καταβέλου, Μαρία Κοκκαλά, Ιωάννης Κοσελόγλου, Φωτεινή Λάζου, Κυβέλη Λυμπέρη Χατζώκου, Ιωάννης Μαστόρης, Στελίνα Μειμάρογλου, Βασιλική Μικρού, Φωτεινή Μορφακίδου, Κατερίνα Μουξιού, Αλεξάνδρα Μπάτζιου, Μελίνα και Αναστασία Μπούφτα, Ελένη Οικονομίδου, Αννα Οικονόμου Λαζοπούλου, Γιώργος Παναγιάρης, Θώμις Παπαδημητρίου, Λίνα Πινάτση, Αγνή Σαμαρά, Αντουανέτα Σταυρίδου, Αλκμήνη Τριγωνάκη, Κωνσταντίνος Τσιγάρος, Νικολέτα Τσίνα, Νίκος Φλόκας, Μάρα Χασάπη Πέντζου, Ελένη Χασιώτη, Δήμητρα Χρουσαλά, Εργαστήρι Ενδυματολογίας “Catwalk”.

Αυθεντικές δημιουργίες και υλικό της περιόδου παραχώρησαν οι:
Ελίνα Διαμαντή, Λιλίκα Ζέρβα Ωρολογά, Ευδοκία Ηλιοπούλου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Λουκία Μαντοπούλου, Θανάσης Μαυρομάτης, Ευαγγελια Μίχου, Αφοι Μπελίδη, Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου, Ηρώ Τζελέπογλου, Ροδούλα Τσαλουχίδου, Αντώνης Φακίδης.

Φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται:
Από το προσωπικό αρχείο του φωτογράφου Γιάννη Κυριακίδη και από τα αρχεία των Γιώργου Κωνσταντινίδη, Ηρώς Τζελέπογλου και Ζέττας Φλόκα.


Για την έκθεση
Sur mesure ονομάζεται το ρούχο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, όπως εκείνα που κάποτε επιβαλλόταν να φοράμε σε κάθε σημαντική περίσταση της ζωής μας.
Sur mesure είναι και ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνεται από τον σύλλογο των αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, με θέμα την επιρροή της γαλλικής μόδας στις δημιουργίες των ελλήνων σχεδιαστών.

Σχεδιαστές της παλαιότερης και νεότερης γενιάς, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις, κλήθηκαν να ράψουν μοναδικές δημιουργίες, αντλώντας έμπνευση από τους εμβληματικούς γάλλους μόδιστρους, με σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι η μόδα είναι μια τέχνη ζωντανή, που πάντα θα προσελκύει ταλαντούχους ανθρώπους για να την υπηρετήσουν.

Η ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης συμπίπτει φέτος με την ημέρα της κυκλοφορίας της νέας σοδειάς του δημοφιλούς γαλλικού κρασιού Beaujolais Nouveau (3η Πέμπτη του Νοεμβρίου). Το γεγονός αυτό έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο τη μέρα αυτή. Για το 2018 επιλέχθηκε ο εορτασμός να γίνει παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης που αφορά τον τόσο «γαλλικό» χώρο της μόδας.

Η διοργάνωση γίνεται με αφορμή το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2018 η πόλη μας τιμά τη γαλλοφωνία (Thessalonique en français) και τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Πέμπτη 15 έως και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30 - 18:00 (Δευτέρα κλειστά)

Πού?
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βίλα Καπαντζή, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108

ΟΑΣΘ
αν κινείστε προς το κέντρο: 3, 5, 6, 8, 33, 39 (στάση Ανάληψη)
αν κινείστε προς τα νοτιοανατολικά: 5, 6, 8, 33 (στάση Πέτρου Συνδίκα)

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 295 170-1 καθημερινές 9.00 – 14.30 και
2310 295 149 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Ξύλινα Γράμματα HOMENIO

Στην ίδια κατηγορία..
Από το Σεπτέμβριο στον Κήπο νέες προκλήσεις και εμπειρίεςΑπό το Σεπτέμβριο στον Κήπο νέες προκλήσεις και εμπειρίες

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου


Νέα Διανομή ΤΕΒΑ 26, 27, 28 Αυγούστου 2019Νέα Διανομή ΤΕΒΑ 26, 27, 28 Αυγούστου 2019

Σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Πληρωμές προνοιακών επιδομάτωνΠληρωμές προνοιακών επιδομάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ


Η Οδύσσεια στο ΝόησιςΗ Οδύσσεια στο Νόησις

Στην κοιλιά του ξύλινου αλόγου..


Νέος κύκλος δωρεάν Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στην Πολιτιστική Γειτονιά Δ.Ε. ΣυκεώνΝέος κύκλος δωρεάν Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στην Πολιτιστική Γειτονιά Δ.Ε. Συκεών

Από Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Αυγούστου η κατάθεση των αιτήσεων


Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του ΧορτιάτηΕκδηλώσεις Μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Tριήμερες εκδηλώσεις για να διατηρηθεί η ιστορική Μνήμη


Make-A-Wish , πάρτι αφιερωμένο στις ευχέςMake-A-Wish , πάρτι αφιερωμένο στις ευχές

Για την εκπλήρωση της ευχής του Βασίλη


Πρόσκληση για εθελοντές σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίαςΠρόσκληση για εθελοντές σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

Από το Δήμο Θεσσαλονίκης


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Λαϊκό ΠανεπιστήμιοΞεκίνησαν οι εγγραφές για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Με δύο θεματικές


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στους καουμπόϊδες των ΗΠΑΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στους καουμπόϊδες των ΗΠΑ

Καμιά στήριξη στην εκστρατεία τους ενάντια στο Ιρανικό πλοίοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν