Top
Κοινωνικά
12-11-2018

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χαλκηδόνας

Εναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χαλκηδόνας
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Χαλκηδόνος ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας  Κοινωνικού Φαρμακείου και  Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συνδημοτών μας, των οποίων οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ιδιαιτέρως στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στο ισόγειο του Δημοτικού καταστήματος Χαλκηδόνας (παλαιό Δημαρχείο Χαλκηδόνας), ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 12/11/2018 έως 23/11/2018 και ώρες από 08.00 έως 15.00, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.(Πλατεία Μεταξά Ιωάννου 39-Δ.Κ. Αγίου Αθανάσιου) ή στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δημοτικό κατάστημα Χαλκηδόνας (παλαιό Δημαρχείο Χαλκηδόνας), Τέρμα Εθνικής Αντίστασης-Δ.Κ. Χαλκηδόνας. 

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο. Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

1) Να είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνος 

2) Να ανήκουν στις ομάδες στόχου: - Ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενοι από φτώχεια (βάση της οικονομικής κατάστασης - ετήσιο εισόδημα) 

Οικονομική κατάσταση : 1ος ενήλικας 4.500 ευρώ 2ος ενήλικας 2.250 Μέλη /παιδιά 14 ετών και άνω 2.250/άτομο Μέλη/παιδιά 13 ετών και κάτω 1.350/άτομο - Δικαιούχοι / αιτούντες διεθνούς προστασίας 

Δικαιολογητικά: 

1) Αίτηση συμμετοχής (συμπληρώνεται στις δομές) 

2) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ ή φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής ( για δικαιούχους / αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτούντος διεθνή προστασία (για δικαιούχους /αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για δικαιούχους /αιτούντες διεθνούς προστασίας). 

3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. 

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 

Επιπλέον για προστατευόμενα τέκνα: 

α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: * πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση ανεργίας (εγγραφής) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία * Εκκαθαριστικό σημείωμα. 

Στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση προσκομίζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα του υποψηφίου από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου. 

β) Για άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας , με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%: * πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τέκνου ( εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία) * πιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας * οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου. 

5) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους. 6) Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες- διευκρινίσεις Τηλ. επικοινωνίας: 2391 330 223

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Προσφορά του ΕΒΕΑ σε επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στην 84η ΔΕΘΠροσφορά του ΕΒΕΑ σε επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στην 84η ΔΕΘ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019


H Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος καθαρίζει την ΡοτόνταH Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος καθαρίζει την Ροτόντα

Από τα γκράφιτι


Art Project: Μια «θάλασσα» από τέχνες - Art combo: fish in action!Art Project: Μια «θάλασσα» από τέχνες - Art combo: fish in action!

Από τον Κήπο


Get Your Artspace in Bensousan HanGet Your Artspace in Bensousan Han

Εκθέστε τις δημιουργίες σας, διευρύνετε το κοινό σας


Περίπτερα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»Περίπτερα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Έπεσε η αυλαία για το 8ο Thessaloniki PrideΈπεσε η αυλαία για το 8ο Thessaloniki Pride

Μεγάλη η συμμετοχή παρά τις υψηλές θερμοκρασίες


Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστηςΕνημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης

Από το Σύλλογο Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»


Το SykiesFest... εισβάλλει στο Γεντί ΚουλέΤο SykiesFest... εισβάλλει στο Γεντί Κουλέ

Τριήμερο πολιτιστικοϊστορικό Φεστιβάλ


Ετοιμάζεται για… βουτιές η Τρίτη ΗλικίαΕτοιμάζεται για… βουτιές η Τρίτη Ηλικία

Πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και Θάλασσα» από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών


Επέτειος της ιστορικής μάχης του Λαχανά και της απελευθέρωσής του το 1913Επέτειος της ιστορικής μάχης του Λαχανά και της απελευθέρωσής του το 1913

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δήμο ΛαγκαδάgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
HOMENIO Ξυλινα Γραμματα

ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ετοιμάζεται για… βουτιές η Τρίτη ΗλικίαΕτοιμάζεται για… βουτιές η Τρίτη Ηλικία
Ξαστεριάς ΞετελέματαΞαστεριάς Ξετελέματα
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019
Το SykiesFest... εισβάλλει στο Γεντί ΚουλέΤο SykiesFest... εισβάλλει στο Γεντί Κουλέ
Επέτειος της ιστορικής μάχης του Λαχανά και της απελευθέρωσής του το 1913Επέτειος της ιστορικής μάχης του Λαχανά και της απελευθέρωσής του το 1913
Γιορτή αποφοίτησης Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας με θεατρική παράσταση από  μετανάστεςΓιορτή αποφοίτησης Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας με θεατρική παράσταση από μετανάστες
Kids Love Cinema στο Μουσείο ΚινηματογράφουKids Love Cinema στο Μουσείο Κινηματογράφου
"Ώρα για παιχνίδι!!!" Αποχαιρετιστήριο εργαστήρι
Νεότερα σχολιασμένα:
Φοράω