ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-11-2018

Σύρος πρόσφυγας στο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο

Η 3η ….πλευρά του Ωραιοκάστρου, η πλευρά του πολιτισμού

Σύρος πρόσφυγας στο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο
Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένα πολύ θετικό μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όπου οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέδειξαν και ένα Σύρο πρόσφυγα, πατέρα δυο μαθητών του σχολείου.

Δύο χρόνια μετά τα ξενοφοβικά καλέσματα και την άρνηση ορισμένων γονέων από δύο δημοτικά σχολεία της περιοχής να φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα φέρνοντας το Ωραιόκαστρο στο επίκεντρο για όλους τους λάθος λόγους, η σημερινή εξέλιξη σίγουρα αποτελεί αχτίδα φωτός.

Σύμφωνα με το oraiokastronet.gr, πρόκειται για τον Αγά Φάραζ, που ζει στο Ωραιόκαστρο με την οικογένειά του τα τελευταία περίπου δύο χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη βέβαια δεν του ήταν μια άγνωστη πόλη, αλλά είχε ζήσει και στο παρελθόν εκεί καθώς έκανε μεταπτυχιακό.

«Λόγω του πολέμου εγκαταλείψαμε τη Συρία. Αποφάσισα να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που γνώρισα το 1988, όταν έκανα μεταπτυχιακό. Τώρα, ήρθα με όλη την οικογένειά μου και σιγά - σιγά βρίσκουμε τους ρυθμούς μας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αγά Φάραζ που είναι οδοντίατρος γναθοχειρουργός, με σημαντική συμβολή στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης.

«Η μητέρα μου ήταν δασκάλα για πολλά χρόνια και ξέρω καλά ποια είναι τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά, όχι μόνο τα δικά μου, σε όλα. Θέλω να καταφέρουμε να ενώσουμε τους γονείς με το σχολείο. Έχω πολλές ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αρκεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Φάραζ για την απόφασή του να ασχοληθεί τελικά με τα κοινά του σχολείου.

«Χαρήκαμε πολύ με το αποτέλεσμα» σχολίασε στην efsyn.gr ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Αστέριος Μπάτος, τονίζοντας ότι η εκλογή του κ. Φάραζ δείχνει ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε». Εξάλλου, όπως σημειώνει «δεν υπάρχει ρατσισμός στο σχολείο μας» και «ποτέ δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα». Σε αυτό, προσθέτει, βοήθησε πολύ και η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων.

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Φάραζ τον περιγράφει ως ένα «πολύ ευγενή και καλλιεργημένο άνθρωπο», που «συμμετέχει πάντα στις γιορτές και εκδηλώσεις του σχολείου μας» κι έτσι του έγινε η πρόταση να μην συμμετάσχει.

Θετικό επίσης πως μετά την εκλογή του «δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση».

Στο συγκεκριμένο σχολείο του Ωραιοκάστρου, όπως ανέφερε ο κ. Μπάτος, φοιτούν τέσσερα προσφυγόπουλα που έχουν ενσωματωθεί πλήρως.

«Ευτυχώς η Ελλάδα μας δείχνει το δρόμο και οι γονείς του Ωραιοκάστρου δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αγάπης. Επικροτούμε την εκλογή του Σύρου οδοντιάτρου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 'Οπως τα παιδιά έδειξαν το δρόμο και δέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που τα κλείδωναν κι αρνούνταν την πρόσβαση, έτσι ήρθε τώρα η καλύτερη απάντηση από τους γονείς» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, που μετέφερε την είδηση στη Βουλή.

Πηγή: efsyn.gr




Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge