Top
Κοινωνικά
27-11-2018

Εσπερίδα του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος

Εκδήλωση για το ρόλο των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών

Εσπερίδα του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος
fontsize

Στις 23 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εσπερίδας του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος (ΠΕΤ) Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Οι Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες και ο ρόλος τους», παρουσία ενός ετερόκλητου κοινού, που απαρτίζονταν από εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Ιατρικής Κοινότητας, της Νοσηλευτικής Κοινότητας, Διδάσκοντες και Φοιτητές του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, μέλη Λογοτεχνικών Ενώσεων, φίλους και φίλες.

Την Εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά η Πρόεδρος του ΠΕΤ Βορείου Ελλάδος, Ελένη Σεμερτζίδου, η οποία στην ομιλία της τόνισε την ανάγκη οι Νοσοκομειακοί Βιβλιοθηκονόμοι να αναπροσαρμόσουν τον ρόλο τους, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στον χώρο της Υγείας, φροντίζοντας, παράλληλα, οι Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες στις οποίες εργάζονται να διέπονται από τις αρχές της Οργάνωσης, της Αξιοπιστίας, της Εκπαίδευσης, της Τεχνολογίας, της Κοινωνικότητας, της Φιλικότητας και της Διαδραστικότητας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες, που με τη μορφή χταποδιού να απλώνουν τα ευέλικτα πλοκάμια τους στον τόπο που βρίσκονται και στην κοινότητα που εξυπηρετούν».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε παρέμβαση από τον πρώην Διοικητή του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Γεώργιο Βέργουλα, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, επισημαίνοντας την έλλειψη εκπροσώπων από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων (Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών), με μόνη λαμπρή εξαίρεση το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (!), ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: Οι ιατρικές βιβλιοθήκες εκτός του ότι συμβάλουν έμμεσα αλλά σαφώς στην υγεία των ασθενών, επίσης συμβάλλουν και στην οικονομία του κράτους. Ταχύτερη διάγνωση, μικρότερος χρόνος νοσηλείας, λιγότερες άσκοπες εξετάσεις, σεβασμός του χρόνου του επιστημονικού προσωπικού αλλά και σεβασμός του χρόνου του ασθενούς.
Το Υπουργείο κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι η επένδυση χρημάτων στις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων ανεβάζει τα standards των υπηρεσιών υγείας και είναι οικονομία χρήματος»

Η Εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην πρώην Υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Μάρθα Δημητρίου, για το πολυετές έργο της και την προσφορά της στη Νοσοκομειακή Κοινότητα του ΑΧΕΠΑ, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους Βιβλιοθηκονόμους των Ιατρικών Βιβλιοθηκών της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο«Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά… προφυλαχθείτε!!!»«Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά… προφυλαχθείτε!!!»

Ολοκληρώνεται η καμπάνια ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερωτευμένων


Σεμινάριο Ορθοφωνίας στη ΘεσσαλονίκηΣεμινάριο Ορθοφωνίας στη Θεσσαλονίκη

Με την Κατερίνα Χιωτίνη


Αμφίπολη: Απ’ την εγκατάλειψη στην αποκατάστασηΑμφίπολη: Απ’ την εγκατάλειψη στην αποκατάσταση

Eκδήλωση για την κατάσταση του τύμβου Καστά


Αστρική εξέλιξη: από τη γένεση στο θάνατο ενός αστέραΑστρική εξέλιξη: από τη γένεση στο θάνατο ενός αστέρα

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΕβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου


Career Accelerator για φοιτητές και νέους επαγγελματίεςCareer Accelerator για φοιτητές και νέους επαγγελματίες

Τριήμερο εργαστήριο 24 ωρών


«Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας»«Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας»

Σεμινάρια γονέων στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης


Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον ΦεβρουάριοΤο Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο

Σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και πολλά άλλα


Το ανάλημμα του ΉλιουΤο ανάλημμα του Ήλιου

Σεμινάριο στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας


Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: "Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους"

Κινητοποίηση την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο μνημείο ΛαμπράκηgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η EurobankΤους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η Eurobank
Η Γεωμετρία της Ουράνιας ΣφαίραςΗ Γεωμετρία της Ουράνιας Σφαίρας
Αιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίαςΑιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίας
Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου "Ικτίνος"
Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον ΦεβρουάριοΤο Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο
Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας: "Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους"
Peiramatistas για Νήπια έως Β΄Δημοτικού - Δηλώσεις συμμετοχήςPeiramatistas για Νήπια έως Β΄Δημοτικού - Δηλώσεις συμμετοχής
Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΕβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο,τι