ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-12-2018

METAMORPHOSIS, ένα πρωτότυπο project για την οικονομική ενίσχυση του Therapy Dogs

2ήμερη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μεταμόρφωση ηθοποιών

METAMORPHOSIS, ένα πρωτότυπο project  για την οικονομική ενίσχυση του Therapy Dogs

Η Σοφία Βουλαλά, και μαζί με την Ιωάννα Πετειναράκη έχουν ετοιμάσει ένα πρωτότυπο project, που αφορά μια 2ήμερη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μεταμόρφωση ηθοποιών, που θα λάβει μέρος στο White Rabbit, Τσοπέλα 4, στη Θεσσαλονίκη, 15-16/12/18.

Συνδυάζει τεχνικές μακιγιάζ, με τη σκηνογραφία και το acting των ηθοποιών, με σκοπό την προβολή και τη δημιουργία ημερολογίου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα (οικονομική ενίσχυση του σωματείου «Therapy Dogs»).

Η μεταμόρφωση βασίζεται στα εξής χαρακτηριστικά, o κάθε ηθοποιός αντιπροσωπεύει έναν μήνα, με διαφορετική θεματολογία ο καθένας, κόντρα με την εικόνα του όπου έχουμε συνηθίσει.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Σοφίας Βουλαλά, και η ομάδα που το στηρίζει, διαθέτωντας εμπειρία σε κινηματογράφο και θέατρο, χωρίς οικονομικό όφελος.

Λίγα λόγια για το "Therapy Dogs"

Η «Therapy Dogs» αποτελεί μια ομάδα εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε τη θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων το 2012, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική μορφή που έχει σήμερα, παραμένοντας η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που προσφέρει υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες και ψυχιατρικά νοσήματα με το Πρόγραμμα «Θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων» ή «ΑΑΤ» (Animal Assisted Therapy) όπως είναι ευρύτερα γνωστό.

Παράλληλα, η «Therapy Dogs» είναι η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο για την «ΑΑΙ» (Animal Assisted Intervention) του «IAHAIO» (International Association of Human-Animal Interaction Organizations) στην Κοπεγχάγη, ενώ αποτελεί και την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέχει πτυχία της PET PARTNERS, του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως που εδρεύει στην Αμερική και ασχολείται με το «ΑΑΤ».

Tα τελευταία 7 χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 300 άτομα με αναπηρίες, τα οποία ήρθαν σε επαφή με σκύλους θεραπείας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge