Top
Κοινωνικά
14-12-2018

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ενόψει των Χριστουγέννων

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

O Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις – εκδηλώσεις προκειμένου να προσφέρει χαρά και ανακούφιση στους δημότες του ώστε να συμβάλλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος με πνεύμα αλληλεγγύης.

Διανομή τροφίμων


Διανομή τροφίμων που προέρχονται  από δωρεές φορέων και  επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες  ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει  τις προσπάθειές του θα πραγματοποιηθεί στις  19 και  20 Δεκεμβρίου 2018 από τις 13:00 έως τις 15:00. Τα πακέτα τροφίμων θα παραδοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής  Ενότητας Τριανδρίας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018:  Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της Α΄,Β΄,Γ΄,Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, από την έδρα των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων και για τους κατοίκους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018: Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας από την έδρα της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ωφελούμενους κοινωνικών δομών – προγραμμάτων

Το προσωπικό του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου  οργανώνει για τους ωφελούμενους των δομών εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 από τις 15:00 έως τις 19:00  στο χώρο του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας επί της οδού Μοναστηρίου 62 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:00 στο χώρο του Υπνωτηρίου επί της  οδού Α. Γεωργίου 13.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια γιορτή με κεράσματα, μουσική και εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα REACT, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του O.H.E για τους πρόσφυγες, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Φουαγιέ του Κεντρικού Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Μια υπέροχη γιορτή περιμένει όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει face painting, εργαστήρι παιχνιδιών, ξωτικά, ακροβάτες και πολλά άλλα και φυσικά τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε κάθε μικρό φίλο.

Διανομή πακέτων από την ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό τραπέζι σε 200 οικονομικά αδύναμες οικογένειες εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από αντίστοιχη ενημέρωση τους. Η δράση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, από την  αλυσίδα  καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι δικαιούχοι των καλαθιών θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της ΑΒ την περίοδο: 19/12/18 – 20/12/18 αποκλειστικά.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται θα συνδιοργανώσει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας, σε εορταστικό περιβάλλον με παράθεση γεύματος και ψυχαγωγικό-μουσικό πρόγραμμα.   

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  23 Δεκεμβρίου 2018, από τις 13:00 έως 15:00 στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα θα παρατεθεί σε 700 άτομα εγεγραμμένα στο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης με την στήριξη Κοινοπραξίας CITISI που ως αρωγός του Δήμου καλύπτει το κόστος του catering του Xριστουγεννιάτικου γεύματος.

«Ευχαριστούμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την κοινοπραξία CITISI, την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕΕ, την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος, όλους τους φορείς και  τις επιχειρήσεις που είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  ενόψει των εορτών στηρίζει και ενισχύει με δράσεις και εκδηλώσεις  τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες παράλληλα με ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Αιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίαςΑιδώς: η θεραπεία της αυθαιρεσίας

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης


Τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η EurobankΤους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει η Eurobank

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη


Ομιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο ΒελλίδειοΟμιλία του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στο Βελλίδειο

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων ΑστρονομίαςΣεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου


Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»Το «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο»

Διάλεξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών


Σεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του ΠλούτωναΣεμινάριο: New Horizons - η εξερεύνηση του Πλούτωνα

Από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019


Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.Ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Α.με.Α.

Οι σχετικές ημερομηνίες


Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία ΑριστοτέλουςΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους

Με Μπλε, Μύρωνα Στρατή, Σταύρο Μπαϊράμη και άλλους


2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών

Στο Ολυμπιακό ΜουσείοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ελάτε να γιορτάσουμε στο ΒαφοπούλειοΕλάτε να γιορτάσουμε στο Βαφοπούλειο
Party από τα Παλιά στο WEParty από τα Παλιά στο WE
Τα  Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη ΘεσσαλονίκηΤα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη
Kids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη ΓαλάτισταKids Christmas fun! - Διήμερο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά στη Γαλάτιστα
Ημέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΗμέρα Γνωριμίας με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑΧριστουγεννιάτικη γιορτή στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών2ο Christmas Olympic Camp για παιδιά 6-12 ετών
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία ΑριστοτέλουςΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο