Top
Κοινωνικά
14-12-2018

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ενόψει των Χριστουγέννων

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

O Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις – εκδηλώσεις προκειμένου να προσφέρει χαρά και ανακούφιση στους δημότες του ώστε να συμβάλλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος με πνεύμα αλληλεγγύης.

Διανομή τροφίμων


Διανομή τροφίμων που προέρχονται  από δωρεές φορέων και  επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες  ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει  τις προσπάθειές του θα πραγματοποιηθεί στις  19 και  20 Δεκεμβρίου 2018 από τις 13:00 έως τις 15:00. Τα πακέτα τροφίμων θα παραδοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής  Ενότητας Τριανδρίας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018:  Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της Α΄,Β΄,Γ΄,Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, από την έδρα των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων και για τους κατοίκους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018: Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας από την έδρα της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ωφελούμενους κοινωνικών δομών – προγραμμάτων

Το προσωπικό του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου  οργανώνει για τους ωφελούμενους των δομών εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 από τις 15:00 έως τις 19:00  στο χώρο του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας επί της οδού Μοναστηρίου 62 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:00 στο χώρο του Υπνωτηρίου επί της  οδού Α. Γεωργίου 13.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια γιορτή με κεράσματα, μουσική και εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα REACT, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του O.H.E για τους πρόσφυγες, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Φουαγιέ του Κεντρικού Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Μια υπέροχη γιορτή περιμένει όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει face painting, εργαστήρι παιχνιδιών, ξωτικά, ακροβάτες και πολλά άλλα και φυσικά τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε κάθε μικρό φίλο.

Διανομή πακέτων από την ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό τραπέζι σε 200 οικονομικά αδύναμες οικογένειες εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από αντίστοιχη ενημέρωση τους. Η δράση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, από την  αλυσίδα  καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι δικαιούχοι των καλαθιών θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της ΑΒ την περίοδο: 19/12/18 – 20/12/18 αποκλειστικά.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται θα συνδιοργανώσει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας, σε εορταστικό περιβάλλον με παράθεση γεύματος και ψυχαγωγικό-μουσικό πρόγραμμα.   

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  23 Δεκεμβρίου 2018, από τις 13:00 έως 15:00 στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα θα παρατεθεί σε 700 άτομα εγεγραμμένα στο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης με την στήριξη Κοινοπραξίας CITISI που ως αρωγός του Δήμου καλύπτει το κόστος του catering του Xριστουγεννιάτικου γεύματος.

«Ευχαριστούμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την κοινοπραξία CITISI, την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕΕ, την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος, όλους τους φορείς και  τις επιχειρήσεις που είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  ενόψει των εορτών στηρίζει και ενισχύει με δράσεις και εκδηλώσεις  τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες παράλληλα με ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

1ος Μαραθώνιος Γαλάτιστας1ος Μαραθώνιος Γαλάτιστας

Σκοπός η στήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία "Η Αγάπη"


Βίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη έτρεξε για τον ΠόντοΒίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη έτρεξε για τον Πόντο

Φόρος τιμής στα θύματα της γενοκτονίας


Θερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετώνΘερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον "Κύκλο της Μελπομένης"


Την Κυριακή η Θεσσαλονίκη τρέχει για τον ΠόντοΤην Κυριακή η Θεσσαλονίκη τρέχει για τον Πόντο

Στα Βίκος Street Relays


Σεμινάριο: ΕκλείψειςΣεμινάριο: Εκλείψεις

Στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


2η Αυτόνομη Κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών2η Αυτόνομη Κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Σάββατο 18 Μαΐου 2019


Jobday στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με ειδικές εισηγήσεις και σεμινάρια για άνεργουςJobday στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με ειδικές εισηγήσεις και σεμινάρια για άνεργους

Απευθύνεται σε νέους και νέες 18-24 χρονών


Ημέρα Γνωριμίας από το Γαλλικό Σχολείο ΘεσσαλονίκηςΗμέρα Γνωριμίας από το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019


Έκθεση παιδικών έργων: Όλα τα παιδιά έχουμε δικαιώματαΈκθεση παιδικών έργων: Όλα τα παιδιά έχουμε δικαιώματα

Από την Έδρα UNESCO και το Παιδικό Κέντρο του ΑΠΘ


Λήγει η διορία για την ηλεκτρονική συμμετοχή στα Βίκος Street RelaysΛήγει η διορία για την ηλεκτρονική συμμετοχή στα Βίκος Street Relays

Πληροφορίες για εγγραφέςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Σεμινάριο: Big BangΣεμινάριο: Big Bang
«ΑΠΘ την Κυριακή» & «Φοιτητική Εβδομάδα»«ΑΠΘ την Κυριακή» & «Φοιτητική Εβδομάδα»
Jobday στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με ειδικές εισηγήσεις και σεμινάρια για άνεργουςJobday στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με ειδικές εισηγήσεις και σεμινάρια για άνεργους
Ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του ΠόντουΗμέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Τα παιδιά τιμούν τη Γιορτή της ΜητέραςΤα παιδιά τιμούν τη Γιορτή της Μητέρας
Ημέρα Γνωριμίας από το Γαλλικό Σχολείο ΘεσσαλονίκηςΗμέρα Γνωριμίας από το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετώνΘερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετών
Τα μυστικά του κρασιού και της μπίραςΤα μυστικά του κρασιού και της μπίρας
Νεότερα σχολιασμένα:
Σε