Top
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EVENTS
Κοινωνικά
17-12-2018

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μετέτρεψαν το Γυμνάσιο σε… Σίλικον Βάλλεϋ

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ρομποτικής  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Με ιδέες που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηρισθούν πρωτότυπες και πρωτογενείς, αλλά σίγουρα με τον παλμό, τον σφυγμό και το πάθος που χαρακτηρίζουν τους ήδη καταξιωμένους ερευνητές, πλημμύρισε το περασμένο Σάββατο η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου Νεάπολης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο μετατράπηκε σε μια άλλη… Σίλικον Βάλλεϋ.

Ήταν το 5ο Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Νεάπολης με τη συνεργασία και την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, δίνοντας για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα στα παιδιά, μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, ακόμη και Νηπιαγωγείου για πρώτη φορά, να εκφράσουν και να μορφοποιήσουν με τις ηλεκτρονικές κατασκευές τους τη δημιουργική φαντασία τους και τις δεξιότητές τους, και να δώσουν με τον τρόπο τους το μήνυμα της νέας γενιάς για την εκπαίδευση και την Παιδεία. Και ήταν εκεί πολυμελείς αντιπροσωπείες από 67 ομάδες από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ομάδες από την Κύπρο πήραν μέρος ηλεκτρονικά στο εκθεσιακό μέρος.

Κι αυτή η συνάντηση των μαθητών και μαθητριών από τα Ιωάννινα, το Βόλο, τις Σέρρες, την Έδεσσα, το Κιλκίς, την Αλεξάνδρεια, τον Άγιο Αθανάσιο, την Καρδία, την Περαία, τον Θερμαϊκό, την Καλαμαριά, την Ευκαρπία, τον Εύοσμο, τους Αμπελόκηπους, την Σταυρούπολη, την Πολίχνη, τη Νεάπολη, τις Συκιές, τον δήμο Θεσσαλονίκης, κ.ά., δεν θα μπορούσε να παρά στεφθεί με επιτυχία.

«Δείχνουν το δρόμο…»

Εισηγήσεις, προτάσεις, δρώμενα, Θέατρο Σκιών, διαγωνιστικό πρόγραμμα, βραβεία, και έπαινοι αποτελέσαν το περιεχόμενο του Φεστιβάλ Ρομποτικής, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να εξαίρει την «επίμονη προσπάθεια της Διεύθυνσης του Πειραματικού Γυμνασίου» και να συγχαίρει τα παιδιά για την «εφευρετικότητα και τις έξυπνες ιδέες τους», όπως και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την προσπάθειά τους προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Η νέα γενιά δείχνει σε όλους μας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για μια σύγχρονη Παιδεία και εκπαίδευση, και οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που εκπέμπουν. Εμείς στο δήμο μας πιστεύουμε στο ρόλο μιας αναβαθμισμένης Παιδείας για αυτό και δεν σταματάμε να στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση με κάθε τρόπο και μέσο, αλλά και πάντα με εντεινόμενο πάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, ενώ η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Μούζουρα δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της διοργάνωσης, κάνοντας λόγο «για υψηλού περιεχομένου συμμετοχή των μαθητών όλων των βαθμίδων», ενώ αναφέρθηκε στην «ανάγκη η ρομποτική να αποτελέσει αφορμή ανάδειξης των δεξιοτήτων των μαθητών στην εποχή που διανύουμε», ευχαριστώντας παράλληλα «τον δήμο Νεάπολης-Συκεών για τη μεγάλη υποστήριξη της διοργάνωσης».

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς, κ.ά.

Τα αποτελέσματα

Το 5ο Φεστιβάλ Ρομποτικής άνοιξε με θέατρο Σκιών «Ο καραγκιόζης χάκερ» και με παραδοσιακούς χορούς και συμμετοχή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για να ακολουθήσουν οι μεγάλες επιδείξεις ιδεών και ρομποτικών κατασκευών, και να ολοκληρωθεί με τον μεγάλο διαγωνισμό και τις βραβεύσεις και διακρίσεις.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που απέσπασαν σημαντικά βραβεία όπως το 1ο Βραβείο Confirm Name (Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ), τα Βραβεία Έξυπνης Λύσης οι ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΙ (Πειραματικό Γ/Σ ΠΑΜΑΚ), τα Βραβεία Πρωτότυπης Ιδέας στο «Κουδούνι της εξώπορτας για άτομα με προβλήματα ακοής ή σε αναπηρικό αμαξίδιο» (Πειραματικό Γ/Σ ΠΑΜΑΚ), τα Βραβεία Αυτοσχεδιασμού για το «Λούνα Παρκ» (3ο Δ.Σ. Συκεών) και για το «Βιονικό Χέρι» (Πειραματικό Γ/Σ ΠΑΜΑΚ), ενώ το 1ο ΓΕΛ Νεάπολης απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης για το «Ηλεκτρονικό-Ηλεκτρικό Ποδήλατο».

Όλες οι ομάδες παρουσίασαν, με μεγάλη ζωντάνια και αξιοζήλευτη ενέργεια και χαρά τις ρομποτικές τους δημιουργίες στην κριτική επιτροπή, καθώς και στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το σύνολο των δεξιοτήτων που καλλιέργησαν για τη συμμετοχή τους στο 5ο Μ.Φ.Ρ.

Με το ίδιο κέφι, οι ομάδες των μαθητών που προετοίμασαν για τέσσερις ώρες τη δοκιμασία που τους δόθηκε, και αφού επέλεξαν βαθμό δυσκολίας, ομαδοσυνεργατικά προγραμμάτισαν τα ρομπότ τους για το διαγωνισμό που ακολούθησε μπροστά σε όλο το κοινό, δημιουργώντας πλήθος συναισθημάτων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Αγωνιστικού Τμήματος έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
1ο Βραβείο: Evobots (3ο Πειραματικό ΔΣ Ευόσμου)
2ο Βραβείο: Robopirates (3ο ΔΣ Ευκαρπίας)
3ο Βραβείο: Central Minds 2 (10o, 11ο & 13ο ΔΣ Ευόσμου)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο Βραβείο: ARGO-Droids (8ο Γ/Σ Βόλου)
2ο Βραβείο: Central Minds 1 (4o Γ/Σ Πολίχνης, 5ο Γ/Σ Σταυρούπολης)
3ο Βραβείο: 4RoboTech (4ο Γ/Σ Σταυρούπολης)

ΛΥΚΕΙΑ
1ο Βραβείο: Confirm Name (Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ)
2ο Βραβείο: Πειραματικό Robotics (2ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσ/νίκης)
3ο Βραβείο: iQ roboQ (1ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 3ο Γ/Σο Σερρών, Real Steel (Πρότυπο Γ/Σ Ζωσιμαίας, 1ο & 7ο Γ/Σ Ιωαννίνων, Γ/Σ Βελισσαρίου)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΈΞΥΠΝΗΣ ΛΥΣΗΣ: ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΙ (Πειραματικό Γ/Σ ΠΑΜΑΚ) Μηχανοκίνητοι Αργοναύτες (1ο Γυμνάσιο Βόλου).Σχετικά άρθρα:
Στην ίδια κατηγορία..
Ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ 2019Ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ 2019

Από σήμερα έως τις 31 Οκτωβρίου 2019


Η Θεσσαλονίκη που είδε «φως» επί ΣΥΡΙΖΑΗ Θεσσαλονίκη που είδε «φως» επί ΣΥΡΙΖΑ

Θεαματική η αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη


Πυλαία: Παράταση του «8ου Αθλητικού και Πολιτιστικού Καλοκαιρινού Camp»Πυλαία: Παράταση του «8ου Αθλητικού και Πολιτιστικού Καλοκαιρινού Camp»

Από 16 έως 22 Ιουλίου


Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ ολοκλήρωσε το φετινό του πρόγραμμαΤο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ ολοκλήρωσε το φετινό του πρόγραμμα

«AUTh Day Summer Camp»


Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη ΚωνσταντινουπόλεωςΔράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019


Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη ΤριανδρίαςΔράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019


Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω ΤούμπαςΔράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019


Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών


Καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιάΚαλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca


It's FLEXA time! για παιδιά έως 12 ετώνIt's FLEXA time! για παιδιά έως 12 ετών

Προγραμματισμός ρομποτικού οχήματος με καθοδήγηση από ειδικούς εκπαιδευτέςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Η Θεσσαλονίκη που είδε «φως» επί ΣΥΡΙΖΑ

Η Θεσσαλονίκη που είδε «φως» επί ΣΥΡΙΖΑ

It's FLEXA time! για παιδιά έως 12 ετών

It's FLEXA time! για παιδιά έως 12 ετών

Η Alpha Bank υποστηρίζει και φέτος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Alpha Bank υποστηρίζει και φέτος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Κλειστή η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς

Κλειστή η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς

Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας

Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας

«full moon party» στη ΔΕΘ

«full moon party» στη ΔΕΘ

Ημερίδα: Καλές πρακτικές χρήσης του νερού στις επιχειρήσεις

Ημερίδα: Καλές πρακτικές χρήσης του νερού στις επιχειρήσεις

Συμπόσιο Γειτονιάς

Συμπόσιο Γειτονιάς

Νεότερα σχολιασμένα:
Επίτιμος