ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-2-2019

Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο

Σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και πολλά άλλα

Το Πρόγραμμα του Κήπου για τον Φεβρουάριο

O Kήπος φιλοξενεί το Φεβρουάριο του 2019 πολλά νέα σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, δωρεάν εκδηλώσεις, οργανώνει ομαδική ξενάγηση στην έκθεση IOLAS, πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση της Ομάδας Γονέων, τη δεύτερη της δικής του Λέσχης Ανάγνωσης και προετοιμάζει το έδαφος για την πενταήμερη εκδρομή που θα κάνει τον Μάρτιο στην Προύσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2019

Δευτέρα 4/2 στις 19:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Stop Motion Animation
Εισηγήτρια: Ασπασία Καζέλη (Designer / Illustrator / Animator)
Γνωριμία με τη μέθοδο του stop motion animation, πειραματισμός με υλικά και τεχνικές υλοποίησης. Εκμάθηση του προγράμματος «Stop Motion Pro» και δημιουργία stop motion ταινίας μέσα σε ομαδικό πλαίσιο.

Τρίτη 5/2 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Η τέχνη και η Δύναμη της επικοινωνίας
Εισηγήτρια: Ελισάβετ Παπαδοπούλου
Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην επικοινωνία, στις αρχές της, το στυλ και τις μορφές της. Στο ρόλο της στην ευδαιμονία και την επιτυχία στους διάφορους τομείς της ζωής. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τις καλές σχέσεις, την προσωπική έκφραση, την διεκδικητικότητα, τη διαπραγμάτευση.

Τρίτη 5/2 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Bίντεο: Από τη Λήψη στο μοντάζ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ)
Εισηγήτριες: Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου Τζαρίδου, Θεοδώρα Μπόζη
Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε να δημιουργούμε ένα βίντεο, από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε να υλοποιούμε τις ιδέες μας, να τραβήξουμε και να μοντάρουμε ενα βίντεο με απλά μέσα.
Απαραίτητη προυπόθεση η κατοχή laptop και κάμερας ή κινητού με φωτογραφική μηχανή.

Tετάρτη 6/2 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Πλεξίματος με βελονάκι
Εισηγήτρια: Δέσποινα Παπαδοπούλου
Το πλέξιμο με το βελονάκι είναι αγχολυτικό και απόλυτα δημιουργικό. Στα μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι για αρχάριους, μέσα από πρωτότυπες μεθόδους και πρακτική εξάσκηση, θα φτιάξουμε πολύχρωμα νεσεσέρ και διάφορα μοτίφια διακόσμησης ή ότι άλλο μας προκύψει.

Σάββατο 9/2 στις 13:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Λογοτεχνίας για εφήβους - Δημιουργική Γραφή Εφήβων (από 12 ετών)
Εισηγητής: Χρήστος Μαρτίνης
Οι έφηβοι διαβάζουν κείμενα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία και μέσα από παιχνίδια θα γράψουν ιστορίες και ποιήματα μαθαίνοντας να υπερασπίζονται τη γραφή τους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα φιλοξενηθούν λογοτέχνες για να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες και να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες από τη λογοτεχνική δημιουργία, την τέχνη της αφήγησης και της ποιητικής.

Σάββατο 9/2 στις 17:00 - 19:00
Εργαστήριο Στοχοθέτησης και παρακίνησης
Εισηγητής: Γιάννης Μηλιάτσης
Το workshop είναι για όλους όσους θέλουν να έχουν μια καλή και αποδοτική χρονιά! Είτε φοιτητές, είτε επαγγελματίες που θέλουν να στοχοποιηθούν με το σωστό τρόπο. Θα δοθεί δωρεάν το online course «Μπορείς Περισσότερα»!

Τετάρτη 13/2 στις 20:00
Δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης: Γιώργος Ιωάννου
Η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης που εγκαινίασε ο Κήπος τον Ιανουάριο, είναι αφιερωμένη στο πεζογραφικό, δοκιμιακό και ποιητικό έργο του Γιώργου Ιωάννου. Καθένας/καθεμιά μπορεί να διαβάσει ό,τι επιθυμεί από το έργο του συγγραφέα.

Τετάρτη 13/2 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης
Εισηγήτρια: Μαρία Αράπογλου (Voice Actress, Μουσικός, Μουσικοθεραπεύτρια)
Μάθε να μιλάς και να αφηγείσαι καθαρά κι εκφραστικά. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι χρειάζονται αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του λόγου καθημερινά και σε επαγγελματίες που η έκθεση στο δημόσιο λόγο αποτελεί μέρος της δουλειάς τους.

Πέμπτη 14/2 στις 20:00
Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Γονέων
Εισηγήτριες: Κατερίνα Λέντη, Εύη Στάμου
Δύο φορές κάθε μήνα θα γίνονται οι συναντήσεις της Ομάδας Γονέων (ημέρα Πέμπτη, 20:00 - 22:00, από 31/1 έως 30/5). Ελάτε να «προσκαλέσουμε» μαζί το παιδί μέσα μας, να έρθει να «παίξει» μαζί μας. Στόχος αυτής της ομάδας είναι, ως γονείς να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας, να αναζητήσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς, να κατανοήσουμε τη σχέση που έχουμε με το παιδί μας αλλά και με το εσωτερικό μας παιδί.

Δευτέρα 18/2 & Δευτέρα 25/2 στις 18:00
Workshop: Τσιμέντο & Χρώμα
Εισηγήτρια: Έρση Τσιαντζή (Product Designer)
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τσιμέντο και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές του ως ένα σύγχρονο υλικό κατασκευής καθημερινών αντικειμένων. Να δημιουργήσουν απλά χρηστικά ή και διακοσμητικά αντικείμενα για προσωπική χρήση.

Πέμπτη 21/2 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Η Γλώσσα του Σώματος
Εισηγητής: Νίκος Σαπουντζής
Αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι συχνά πολύ διαφορετικό από ό,τι σκέπτονται ή αισθάνονται. Γνωρίζοντας τη γλώσσα του σώματος μπορείτε να ερμηνεύσετε σωστά τις διαθέσεις και τις προθέσεις των άλλων, από τις κινήσεις, τις χειρονομίες και τη στάση του σώματός τους.

Παρασκευή 22/2 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα
Εισηγητής: Δημήτρης Μπέττας
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον βυζαντινό πολιτισμό, να γνωρίσει εκ νέου μέσα από τις πηγές της εποχής την ιστορία του κρατικού εκείνου μορφώματος που, με τα λόγια της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, αποτέλεσε «την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία». Έτσι, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν πλούσιες γνώσεις για το κράτος, την κοινωνία και την κοσμοθεωρία των Βυζαντινών, θα ανακαλύψουν τι είναι αυτό που μας συνδέει με το μεσαιωνικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και παράλληλα, θα βιώσουν τη διαδικασία της ιστορικής έρευνας.

Παρασκευή 22/2 στις 19:30
Παρουσίαση βιβλίου «Τα δώρα της Αφροδίτης» του Άρη Μπιτσώρη (Από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ)
Ο Άρης Μπιτσώρης «ξαναζωντανεύει» ποιήματα αρχαίων ποιητών που εξυμνούν τον έρωτα. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη (Φιλόλογος, Συγγραφέας), Χρήστος Μαρτίνης (Δικηγόρος, Συγγραφέας), Ηλίας Κουτσούκος (πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης). 
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 25/2 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι Ψηφιδωτού
Εισηγήτρια: Λίλη Σταμπουλή
Το ψηφιδωτό πλέον δεν αποτελεί ένα απλό έργο τέχνης προς θέαση και θαυμασμό. Αποτελεί στοιχείο το οποίο αντικατοπτρίζει το προφίλ των ανθρώπων και το πνεύμα της εκάστοτε εποχής, υπό το πρίσμα της διαχρονίας. Στο εργαστήρι ψηφιδωτού, οι συμμετέχοντες θα συνθέσουν τις δικές τους ψηφιδωτές εικόνες κατασκευάζοντας χρηστικά – διακοσμητικά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία  και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τετάρτη 27/2 στις19:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Photoshop
Εισηγητής: Σταύρος Αθανασάκης
Το Photoshop γίνεται απαραίτητο ολοένα και περισσότερο. Μάθετε όλα τα εργαλεία και μυστικά που το διέπουν. Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλη τη γνώση που τους είναι απαραίτητη για να μπορούν να επεξεργάζονται φωτογραφίες, να φτιάχνουν βασικά γραφιστικά, banners, να γνωρίζουν τα βασικές διαφορές ανάμεσα σε jpg, tiff, vector, png κλπ. ακόμα και να επεξεργάζονται video.


Μάρτιος 2019
21 - 25 Μαρτίου
Ο Κήπος πάει εκδρομή, 5 μέρες στην Προύσα.
Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Προύσα, μία καταπράσινη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά στο όρος Όλυμπος της Βιθυνίας. Τεράστιο ενδιαφέρον θα συναντήσουμε στις αγορές της, τα περίφημα χάνια επάνω στο δρόμο του Μεταξιού και φυσικά τα χαμάμ, με το ιαματικό νερό. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα φτάσουμε στο επίνειο της Προύσας, τα Μουδανιά, με την όμορφη Ρωμαϊκή συνοικία. Ακολουθώντας το δρόμο δίπλα στους ελαιώνες, θα φτάσουμε στο μαγευτικό λιμανάκι της Τρίγλιας και από εκεί στο Demlek το μεγάλο λιμάνι της περιοχής! Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή στην εκδρομή!


Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 23130 78962 (18:00 – 22:00)
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge