ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-4-2019

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 4ο Λαϊκό Δρόμο στην Νεάπολη

Εως την Πέμπτη 4 Απριλίου οι δρομείς παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 4ο Λαϊκό Δρόμο στην Νεάπολη

Σε κλίμα ενθουσιασμού συνεχίζεται η πυρετώδης προετοιμασία της μεγάλης γιορτής του μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του 4ου ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, έχοντας ήδη καταγράψει ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνούν τις 9.000!

Μικροί και μεγάλοι δρομείς συρρέουν μαζικά από χθες στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Αθλητισμού στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, για να παραλάβουν τα ειδικά αθλητικά χαρακτηριστικά μπλουζάκια που θα προσφέρονται μέχρι και την Πέμπτη 4 Απριλίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Άσπρα, κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα, πράσινα και μπλε χρώματα μπλουζάκια θα πλημμυρίσουν και φέτος τους δρόμους του δήμου που θα διασχίσουν οι δρομείς διανύοντας τις αποστάσεις των 5.000 μ. και των 1.000 μ., με κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στη Δ.Ε. Συκεών.
Παράλληλα, οι 300 και πλέον εθελοντές, που προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού, ετοιμάζονται για δράση, ρυθμίζοντας και τις τελευταίες λεπτομέρειες κατά τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης.

Η διοργάνωση-Οι διαδρομές

Ο φετινός, 4ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 7 Απριλίου και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Η συμμετοχή στον 4ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» είναι δωρεάν.

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.00 το πρωί θα έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες.
Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου - Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού - Οδ. Ελύτη - Μ. Τριανταφυλλίδη - Ελ. Βενιζέλου - Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου - Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου - Οδ. Φωκά - Ζαχ. Γουναρίδη - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ και αυτός ο τερματισμός θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα.
Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή - Ελ. Βενιζέλου - Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ θα διατίθενται νερά και χυμοί, μπανάνες και μέλι που θα προσφέρουν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Βίκος, Καφέ Calderon, Μελίχρυσο), ενώ μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι και φέτος τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΙΡΔΑΡΗΣ.

Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

Κατά τον τερματισμό τους όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ οι τέσσερις πρώτοι (άντρες-γυναίκες) και από τις δύο διαδρομές, θα παραλάβουν από μία επιταγή των 150 ευρώ για αθλητικά παπούτσια υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η οποία θα προσφέρει και από ένα μπλουζάκι υψηλής τεχνολογίας στους δεύτερους και τρίτους και των δύο διαδρομών.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge