ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-4-2019

Περισσότεροι από 9.000 μικροί και μεγάλοι στον 4ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Περισσότεροι από 9.000 μικροί και μεγάλοι στον 4ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ»

«Ο εθελοντισμός στο δήμο Νεάπολης-Συκεών φθάνει σε άλλο επίπεδο» υπογράμμισε ενθουσιασμένος ο 17χρονος Δημοσθένης Παπαδημητρίου, ο οποίος κατέκτησε πρώτη θέση στον 4ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή χθες, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής, περισσότεροι από 9.000 δρομείς, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μωρά παιδιά στα καρότσια με τις μαμάδες τους, μέχρι παππούδες και γιαγιάδες μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου, άτομα με αναπηρία από τα ΚΔΑΠμεΑ του δήμου, αθλητές των τοπικών συλλόγων, αλλά και πολύς κόσμος από ολόκληρη την πόλη που τελευταία στιγμή προσήλθε αυθόρμητα για να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, πλημμύρισαν με χαρά και ζωντάνια τους δρόμους του δήμου απευθύνοντας ηχηρό μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας και ελπίδας.
Με κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης», μικροί και μεγάλοι, με τα πολύχρωμα χαρακτηριστικά μπλουζάκια που προσέφερε ο δήμος, συνέθεσαν για ακόμα μια χρονιά ένα πολύχρωμο και πολύβουο ετερόκλητο ποτάμι, με κοινή συνισταμένη τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και τη χαρά του αθλητισμού.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή»

«Ο αθλητισμός είναι ζωή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης δίνοντας το σύνθημα της εκκίνησης τόσο των 5.000 όσο και των 1.000 μέτρων, από την περιοχή Στρεμπενιώτη και το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης και από το Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών αντίστοιχα, ευχαριστώντας θερμά «τους χιλιάδες συμπολίτες μας, όχι μόνο από το δήμο αλλά απ’ όλη τη Θεσσαλονίκη, που έρχονται και παίρνουν μέρος στον Λαϊκό μας Δρόμο, δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε».
Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, «πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αφαλή και ήμασταν βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την τεράστια αυτή συμμετοχή και απήχηση», ενώ απηύθυνε «ένα τεράστιο ευχαριστώ στους περισσότερους από 300 εθελοντές και εθελόντριες, στην ΕΔΟΜΑΚ, στην Τροχαία και την Αστυνομία και ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το προσωπικό μας στου Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠμεΑ». «Είμαστε υπερήφανοι για τα εκατοντάδες τμήματα που έχουμε και για τους χιλιάδες αθλούμενους και θα συνεχίσουμε με αυτό το μεράκι και με αυτήν την αγάπη», υπογράμμισε.
Τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για την οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης δεν έκρυβε και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, την οποία πίστωσε «στους εργαζόμενους που όλο το προηγούμενο διάστημα υπερέβαλαν εαυτούς», ενώ ευχαρίστησε και τους χορηγούς που «στήριξαν αποφασιστικά το όλο μεγάλο εγχείρημα».

«Καταπληκτική διοργάνωση, πού όμορφο κλίμα»

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση, λίγο δύσκολη, αλλά πάρα πολύ όμορφη και πολύ οργανωμένη. Ελπίζω από αυτόν τον Λαϊκό Δρόμο να παρακινηθούν πάρα πολλοί νέοι και να έρθουν περισσότεροι φίλοι και φίλες» μετέφερε η 19χρονη Ζωή Μπέτα, που τερμάτισε πρώτη στα 5.000 μέτρα γυναικών, ενώ για μία «καταπληκτική διοργάνωση, οργανωμένη από φανταστικούς ανθρώπους» έκανε λόγο ο πρώτος στην διαδρομή των 1000 μέτρων ανδρών, ο 17χρονος Δημοσθένης Παπαδημητρίου. Όπως πρόσθεσε ο Δημοσθένης, «το κλίμα του αγώνα μου άρεσε πολύ και οι νέοι θα πρέπει να αθλούνται όσο μπορούν, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία. Για έναν «πολύ καλό αγώνα, με μεγάλη συμμετοχή, όπου όλα πήγαν καλά» έκανε λόγο ο δεύτερος στη διαδρομή των 5000 μέτρων, Στέλιος Πασιαλής, προτρέποντας όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, «να αθλείται». Να σημειωθεί ότι η κόρη του Ευαγγελία τερμάτισε πρώτη στη διαδρομή των 1.000 μ.

«Κάθε χρόνο ξέραμε τι επιτυχία είχε αυτή η διοργάνωση. Διαπιστώνουμε ότι και φέτος ήταν σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ας είναι καλά το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου και όλα τα παιδιά, που αγωνίστηκαν για αυτόν τον αγώνα και πιστεύω ότι έχει τέτοια δυναμική, που μπορεί να πάμε ακόμα καλύτερα. Εμείς είμαστε εδώ για όλο τον κόσμο για όλα τα σωματεία για όλους τους αθλητές, να βοηθήσουμε ώστε ο αγώνας να συνεχίσει να γίνεται» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τομπούλης.
Στον τερματισμό, στη διάθεση του κάθε δρομέα, εκτός από το δίπλωμα συμμετοχής στον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», υπήρχαν νερά, χυμοί, μπανάνες και μέλι που πρόσφεραν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Βίκος, Καφέ Calderon, Μελίχρυσο), ενώ θερμές ήταν και οι ευχαριστίες των διοργανωτών για τον μεγάλο χορηγό «Φροντιστήρια Σιρδάρη».
Στο ζεστό αυτό κλίμα, και υπό το θερμό χειροκρότημα όλων, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και στελέχη της διοίκησης του δήμου τίμησαν τους νικητές των διαδρομών, και επιπλέον απένειμαν πλακέτες στον αθλητή του Βόλεϊ ΠΑΟΚ, με μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, Ζένια Γκόρτσανιουκ, στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Τομπούλη, στον επικεφαλής της ΕΔΟΜΑΚ Στέλιο Βαϊρλή, καθώς και στον εκπρόσωπο της Τροχαίας.

Οι νικητές των διαδρομών ήταν οι εξής:

5.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ: 1. Γιάννης Κρέκας, 2. Στέλιος Πασιαλής, 3. Αριστείδης Κοκκάλας
5.000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Ζωή Μπέττα, 2. Φωτεινή Ταχματζίδου, 3. Τζίνα Σαμπά
1.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ: 1. Δημοσθένης Παπαδημητρίου, 2. Πέτρος Μπεκιάρης, 3. Αναστάσιος Λάκης & Δημήτρης Καραμπιτσάκης
1.000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Ευαγγελία Πασιαλή, 2. Κυριακή Ψαριανού, 3. Μερόπη Αναστασιάδου
Όλοι οι δρομείς παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ οι δυο πρώτοι (άντρες-γυναίκες) των διαδρομών κέρδισαν αθλητικά παπούτσια και ρούχα υψηλής τεχνολογίας από την εταιρία αθλητικών ειδών Saucony.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge