ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-8-2019

Η Οδύσσεια στο Νόησις

Στην κοιλιά του ξύλινου αλόγου..

Η Οδύσσεια στο Νόησις
KIDS

Ο επισκέπτης μπαίνει μέσα στον Δούρειο Ίππο. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και το ταξίδι ξεκινά…

Στην …κοιλιά του ξύλινου αλόγου που έκαψε τα τείχη της Τροίας, βρίσκονται συγκεντρωμένες ενός από τα διασημότερα ταξίδια στον κόσμο: Το ταξίδι του Οδυσσέα.

Βρισκόμαστε στο Νόησις. Στην έκθεση με θέμα το ταξίδι του Οδυσσέα, τη μεγαλύτερη περιπέτεια όλων των εποχών.

Οι θεοί που συνάντησε, η Σκύλλα, η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες και η Κίρκη…Οι περιπέτειες στη μέση του πελάγους, σε άγνωστες χώρες όπως αυτή των Λωτοφάγων, σε εξωτικά νησιά όπως αυτό της μάγισσας Κίρκης, ζωντανεύουν ξανά στη θεματική έκθεση –έκπληξη που ετοιμάζει για τη νέα σαιζόν το Νόησις:  

«Η Οδύσσεια συνδέεται με την καινοτομία και την εφευρετικότητα. Ο Δούρειος Ίππος συμβολίζει την πίστη στο όνειρο, τις δυσκολίες που συναντάμε και πρέπει να υπερβούμε για να φτάσουμε στο στόχο μας , αλλά και την έμπνευση να σκεφτόμαστε πολυδιάστατα και να λειτουργούμε δημιουργικά. Η έκθεση είναι καρπός μιας συνεργασίας με τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής: οι 12 Άθλοι» και των «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας», «οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι» (δηλ τις εταιρείες παραγωγής  DreamWorkersκαι EksagonExhibitions.

 Στον εκθεσιακό χώρο του NOESIS σε έκταση 1000m2 από τις 22 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τον Γενάρη του 2020 θα φιλοξενηθεί ένα θεματικό πάρκο για την Οδύσσεια. Αφορά κυρίως σε μαθητές και θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες από καθηγητές του ΑΠΘ, και άλλες δράσεις. Πάντα φυσικά με την δική μας σφραγίδα και με επίκεντρο την Οδύσσεια.

Τη μεγαλύτερη βιωματική εμπειρία με όλες τις περιπέτειες σε φυσικό περιβάλλον και κινούμενα ομοιώματα με ήχο (animatronix), ηθοποιούς, ανιματέρ και ένα εκπληκτικό επιτελείο δημιουργών. Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα αναβιώσει με εκθέματα που θα έχουν κίνηση, ενώ θα υπάρχει και προβολή ταινίας με χρήση VR γυαλιών. Το σκεπτικό μας είναι να αποτελεί μια διαδραστική έκθεση. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λογική του πιάνω, παίζω, μαθαίνω ζωγραφίζω ή κάνω χρήση tablet ή VR γυαλιών για να πάρω μέρος στοεκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει την έκθεση», λέει ο Διευθυντής του Νόησις Θανάσης Κοντονικολάου.

Η έκθεση θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο κυρίως μουσείο και την αίθουσα ταξιδιού. Στη δεύτερη αίθουσα θα υπάρχουν ειδικά animatronixπροσαρμοσμένα στις περιπέτειες του Οδυσσέα. Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης αποτελεί έκπληξη, ενώ τα κείμενα της ξενάγησης θα επιμεληθεί ο Γιάννης Σερβετάς.

Noesis (ΝΟΗΣΙΣ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge