Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
24-8-2019

Η Οδύσσεια στο Νόησις

Στην κοιλιά του ξύλινου αλόγου..

Η Οδύσσεια στο Νόησις
fontsize
Ξεκινάει στις: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
KIDS

Ο επισκέπτης μπαίνει μέσα στον Δούρειο Ίππο. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και το ταξίδι ξεκινά…

Στην …κοιλιά του ξύλινου αλόγου που έκαψε τα τείχη της Τροίας, βρίσκονται συγκεντρωμένες ενός από τα διασημότερα ταξίδια στον κόσμο: Το ταξίδι του Οδυσσέα.

Βρισκόμαστε στο Νόησις. Στην έκθεση με θέμα το ταξίδι του Οδυσσέα, τη μεγαλύτερη περιπέτεια όλων των εποχών.

Οι θεοί που συνάντησε, η Σκύλλα, η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες και η Κίρκη…Οι περιπέτειες στη μέση του πελάγους, σε άγνωστες χώρες όπως αυτή των Λωτοφάγων, σε εξωτικά νησιά όπως αυτό της μάγισσας Κίρκης, ζωντανεύουν ξανά στη θεματική έκθεση –έκπληξη που ετοιμάζει για τη νέα σαιζόν το Νόησις:  

«Η Οδύσσεια συνδέεται με την καινοτομία και την εφευρετικότητα. Ο Δούρειος Ίππος συμβολίζει την πίστη στο όνειρο, τις δυσκολίες που συναντάμε και πρέπει να υπερβούμε για να φτάσουμε στο στόχο μας , αλλά και την έμπνευση να σκεφτόμαστε πολυδιάστατα και να λειτουργούμε δημιουργικά. Η έκθεση είναι καρπός μιας συνεργασίας με τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής: οι 12 Άθλοι» και των «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας», «οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι» (δηλ τις εταιρείες παραγωγής  DreamWorkersκαι EksagonExhibitions.

 Στον εκθεσιακό χώρο του NOESIS σε έκταση 1000m2 από τις 22 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τον Γενάρη του 2020 θα φιλοξενηθεί ένα θεματικό πάρκο για την Οδύσσεια. Αφορά κυρίως σε μαθητές και θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες από καθηγητές του ΑΠΘ, και άλλες δράσεις. Πάντα φυσικά με την δική μας σφραγίδα και με επίκεντρο την Οδύσσεια.

Τη μεγαλύτερη βιωματική εμπειρία με όλες τις περιπέτειες σε φυσικό περιβάλλον και κινούμενα ομοιώματα με ήχο (animatronix), ηθοποιούς, ανιματέρ και ένα εκπληκτικό επιτελείο δημιουργών. Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα αναβιώσει με εκθέματα που θα έχουν κίνηση, ενώ θα υπάρχει και προβολή ταινίας με χρήση VR γυαλιών. Το σκεπτικό μας είναι να αποτελεί μια διαδραστική έκθεση. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λογική του πιάνω, παίζω, μαθαίνω ζωγραφίζω ή κάνω χρήση tablet ή VR γυαλιών για να πάρω μέρος στοεκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει την έκθεση», λέει ο Διευθυντής του Νόησις Θανάσης Κοντονικολάου.

Η έκθεση θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο κυρίως μουσείο και την αίθουσα ταξιδιού. Στη δεύτερη αίθουσα θα υπάρχουν ειδικά animatronixπροσαρμοσμένα στις περιπέτειες του Οδυσσέα. Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης αποτελεί έκπληξη, ενώ τα κείμενα της ξενάγησης θα επιμεληθεί ο Γιάννης Σερβετάς.

Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Η Οδύσσεια ζωντανεύει στο NOESISΗ Οδύσσεια ζωντανεύει στο NOESIS

Σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο


Noesis

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης
Στην ίδια κατηγορία..
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΞεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής


Εισαγωγικό μάθημα Αστρονομίας στον ΟΦΑΕισαγωγικό μάθημα Αστρονομίας στον ΟΦΑ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


Βραδιά γνωριμίας Βραδιά γνωριμίας "To Know us Better" στο Open House

Αιτήσεις εθελοντών για το Open House μέχρι τις 5 Οκτωβρίου


8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Dole8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Dole

Εγγραφές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου


Τμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου ΝεάποληςΤμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου Νεάπολης

Πρωινά και Απογευματινά


Τρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΤρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου


Συνεστίαση μελών  συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ΘεσσαλονίκηςΣυνεστίαση μελών συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου


1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Σε νέους και νέες από την Κεντρική Μακεδονία ηλικίας από 18 έως 28 ετών


Εκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό ΠύργοΕκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό Πύργο

Έλα στο φαρμακείο - Ρώτα τον φαρμακοποιό σου


Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑΣε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην ΚαμάραgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις