Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
27-8-2019

Συγχαρητήρια Σίμου Δανιηλίδη στους επιτυχόντες μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

«Χαρά και υπερηφάνεια για την επιτυχία των μαθητών μας…»

Συγχαρητήρια  Σίμου Δανιηλίδη στους επιτυχόντες μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Τα «θερμότατα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων» και εκ μέρους όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την «πλήρη στήριξη του δήμου προς όλους τους υποψηφίους των ΑΕΙ και ΤΕΙ», εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Να σημειωθεί ότι το ποσοστό των επιτυχόντων υποψηφίων από τα πέντε Λύκεια και τα δυο ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ κυμάνθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 85%, ενώ πολλές είναι οι επιδόσεις μαθητών που τους εξασφάλισαν υψηλές κατατάξεις στον πίνακα εισαγωγής στις σχολές της προτίμησής τους.

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των παιδιών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί το τέλος ενός όμορφου ταξιδιού στον κόσμο της γνώσης και της μόρφωσης και την έναρξη ενός άλλου επίσης όμορφου ταξιδιού στον κόσμο της επιστήμης και της ακαδημαϊκής πορείας με προορισμό την εξελικτική ολοκλήρωσή τους ως ατόμων, ως επιστημόνων και ως πολιτών», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και συνεχίζει:

«Σήμερα δεκάδες εκατοντάδες μαθητές των Λυκείων του δήμου μας, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελούν και να αισθάνονται να τους πλημμυρίζει η χαρά και η ευτυχία, έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν το όνειρό τους βλέποντας να συμπεριλαμβάνεται το όνομά τους στους πίνακες των επιτυχόντων, βλέποντας να επιτυγχάνουν τον πρώτο μεγάλο στόχο του νεανικού βίου τους, τον πρώτο μεγάλο στόχο του αγώνα και των προσπαθειών τους.

»Σε όλα αυτά τα παιδιά, που μόχθησαν και στερήθηκαν πολλά για να μπορούν σήμερα να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία, δεν μπορώ, και εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω ολόψυχα τα θερμότατα συγχαρητήριά μας. Δεν μπορούμε παρά να συμμεριστούμε την χαρά τους και να γιορτάσουμε μαζί τους για τη μεγάλη επιτυχία τους. Με την εισαγωγή τους στη σχολή που επέλεξαν ξεκινούν ένα νέο δρόμο που θα τους οδηγήσει σε άλλα επίπεδα γνώσης και επιστημονικής σταδιοδρομίας, με τελικό ορίζοντα κατ’ αρχήν τη δική τους ευημερία, αλλά και την ανάπτυξη της κοινωνίας την οποία θα κληθούν να υπηρετήσουν στην πορεία της δημιουργικής τους ζωής.

»Για όλα αυτά τα παιδιά όχι μόνο χαιρόμαστε για την επιτυχία τους αλλά νιώθουμε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα μιας ακόμη σκληρής δοκιμασίας, το οποίο συνιστά επιβράβευση του δικού μας αγώνα ως δήμου για την εξασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων εκπαίδευσης στα σχολεία μας. Η επιμονή μας να επενδύουμε, ανεξαρτήτως του κόστους και του κόπου, σε άρτια και σύγχρονα σχολεία δικαιώνεται από τα ίδια τα παιδιά, η επιτυχία των οποίων αποτελεί για όλους μας πρόκληση να συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα επενδύοντας ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση, τη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό.
»Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε και την όλη προσφορά και τη στήριξη των γονέων και των εκπαιδευτικών προς όλα αυτά τα παιδιά, και να τους συγχαρούμε επίσης για τη στάση που κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας των παιδιών τους για το πρώτο μεγάλο βήμα.

»Βέβαια, ένας αριθμός υποψηφίων δεν ευτύχησε να συμπεριλαμβάνεται σήμερα στους πίνακες των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς η ζωή δεν σταματά στην πρώτη δοκιμασία, ο αγώνας δεν εξαντλείται στις πρώτες κόλλες χαρτιού. Τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να καταθέσουν τα όπλα, αλλά να επιμείνουν στον αγώνα τους πιστεύοντας ότι δεν χάθηκε ο πόλεμος, αλλά απλώς μια μάχη, ότι η μη επίτευξη του στόχου δεν μπορεί να γεννήσει απογοήτευση. Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής τους, όπου οι δοκιμασίες αλλά και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές, ο αγώνας διαρκής και οι εξετάσεις καθημερινές. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν με αγώνα και προσπάθεια.

»Σε όλα αυτά τα παιδιά, που είτε πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είτε όχι, στέλνουμε μήνυμα στήριξης και υποστήριξης, διαβεβαιώνοντάς τα ότι ο δήμος μας και όλες οι Υπηρεσίες του θα βρίσκονται σταθερά στο πλευρό τους».Στην ίδια κατηγορία..
Τμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου ΝεάποληςΤμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου Νεάπολης

Πρωινά και Απογευματινά


Τρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΤρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου


Συνεστίαση μελών  συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ΘεσσαλονίκηςΣυνεστίαση μελών συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου


1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Σε νέους και νέες από την Κεντρική Μακεδονία ηλικίας από 18 έως 28 ετών


Εκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό ΠύργοΕκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό Πύργο

Έλα στο φαρμακείο - Ρώτα τον φαρμακοποιό σου


Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑΣε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Καμάρα


Voltάρω στην Παραλία στις 22 ΣεπτεμβρίουVoltάρω στην Παραλία στις 22 Σεπτεμβρίου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά


ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2019 - Η Ρίτα Αντωνοπούλου έκλεισε την αυλαίαΘΕΟΤΟΚΙΑ 2019 - Η Ρίτα Αντωνοπούλου έκλεισε την αυλαία

Κατάμεστο το κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων


8ο Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης8ο Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019


Η Πόλη Αλλιώς: Όχι στις αυξήσεις στη ΔΕΗΗ Πόλη Αλλιώς: Όχι στις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με το καλημέρα επέβαλλε η κυβέρνησηgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Πνευμονική