Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
31-8-2019

Ο Κήπος διοργανώνει το σεμινάριο "Θεραπευτική Γιόγκα" σε 3 κύκλους

Συναντήσεις γνωριμίας με το κοινό

Ο Κήπος διοργανώνει το σεμινάριο
fontsize
Ξεκινάει στις: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κήπος διοργανώνει το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Θεραπευτική γιόγκα» σε 3 κύκλους:
Α' Κύκλος - σεμινάριο αρχαρίων
Β' Κύκλος - σεμινάριο μεσαίου επιπέδου
Γ' Κύκλος - σεμινάριο προχωρημένων
Θεραπευτική γιόγκα και διαλογισμός, για τη διαχείριση του άγχους και του πόνου, με εισηγήτρια την Εριφύλλη Βογδοπούλου.

Διαχείριση άγχους και πόνου, ηρεμία, καλύτερη ποιότητα ύπνου, σωματική ενδυνάμωση σε βαθύ επίπεδο, απελευθέρωση νοητικής και σωματικής έντασης/στρες είναι από τα πιο βασικά ευεργετικά οφέλη της πρακτικής κατά τη διάρκεια των 3 κύκλων (Α-Β και Γ) των σεμιναρίων θεραπευτικής γιόγκα και διαλογισμού που διοργανώνει ο Κήπος. 


Η σχέση «σκέψη και σωματική αντίληψη/σοφία» που ανοίχτηκε στον Α’ κύκλο, θα δουλευτεί στον Β’ κύκλο συναντήσεων. Όλοι οι μαθητές των Α’ και Β’ κύκλων μπορούν να παρακολουθήσουν τον Γ’ κύκλο. Θα αρχίσουν να ενσωματώνουν τη γιόγκα στην καθημερινότητά τους. Σε όλους τους τομείς.

Στους 3 κύκλους σεμιναρίων (Α-Β και Γ) θα παρατηρήσουμε τη λειτουργία της σκέψης και θα μάθουμε έναν νέο τρόπο να νιώθουμε το σώμα μας, πιο βαθιά, πιο συνειδητά, πιο ολιστικά, θα εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να είμαστε πιο πολύ «στο παρόν» με αγάπη και φροντίδα, δίχως αντίδραση, αποστροφή, ανυπομονησία, προσδοκία και άγχος. Έτσι βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα της ζωής μας, οι σχέσεις με τους γύρω μας και με τον εαυτό μας.

Οι 3 διαδοχικοί κύκλοι σεμιναρίων θα μας δώσουν την δυνατότητα να μάθουμε πώς να βγαίνουμε εκούσια από την κατάσταση «αυτόματου πιλότου», εκεί όπου λειτουργούμε σχεδόν αντανακλαστικά, δεν βιώνουμε το παρόν, δεν νιώθουμε τους γύρω μας κι ούτε καν εμάς τους ίδιους, υπολειτουργούμε, όπως ένας υπολογιστής που βρίσκεται σε standby mode.. Στον αυτόματο πιλότο, έχουμε «αποσυνδεθεί» από εμάς. Η γιόγκα κι ο διαλογισμός θα μας «επανασυνδέσουν».. Η εκπαίδευση στις τεχνικές που θα διδαχτούν στο σεμινάριο θα προωθήσουν την υγεία και την ευεξία στη ζωή μας.

Στόχος A’ Κύκλου:
Ο μαθητής θα αρχίσει να βιώνει τον εαυτό σου σε διαφορετικό επίπεδο, πιο βαθύ, πιο συνειδητό, με παρατήρηση και επίγνωση. Θα παραξενευτεί όταν θα συστηθεί με το μυαλό και θα παρατηρήσει ενεργητικά «την τρέλα του νου», τις χιλιάδες ακούσιες κι ανεξέλεγκτες αρχικά σκέψεις του. Θα ξαναγνωριστεί με το σώμα του και τις αισθήσεις του και φυσικά με την λειτουργία της αναπνοής. Θα μάθει πώς να διαχειρίζεται τις σκέψεις και θα επαναπροσδιορίσει την σχέση του με τον πόνο και το άγχος. Η σχέση με τον εαυτό του θα αρχίσει να παίρνει μια άλλη – νέα μορφή.

Στόχος B’ Κύκλου:
Ο μαθητής θα αρχίσει να «κάνει πράξη» την νέα του σύνδεση με τον εαυτό του, στην καθημερινότητα του. Μικρές αλλαγές θα αρχίζουν να συμβαίνουν. Θα μάθει πώς να ελέγχει τις σκέψεις του, να παρατηρεί τα συναισθήματα και τις σωματικές αισθήσεις του. Θα αρχίσει να αλληλεπιδρά ενεργητικά με τους «φίλους του» τον πόνο και το άγχος. Θα μάθει τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους «στη στιγμή» και τεχνικές προσέγγισης του πόνου προκειμένου να μην αφήνεται στην καταστροφική δίνη του «φόβος-άγχος-πόνος». Θα αρχίσει να εξασκεί τις τεχνικές κάθε μέρα στο σπίτι και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Στόχος Γ’ Κύκλου:
Ο μαθητής-γιόγκι θα αρχίσει να ενσωματώνει τη γιόγκα στην καθημερινότητά του. Σε όλους τους τομείς. Θα έχει πια αλλάξει για πάντα η σχέση του με τον πόνο και το άγχος. Είναι πρωταγωνιστής πια κι όχι θύμα που αφήνεται στη δίνη του τριγώνου «φόβος-άγχος-πόνος». Θα βιώσει το αποτέλεσμα που έχει ο έλεγχος της ενέργειας του και της αναπνοής του στο σώμα, στην ψυχή και στο μυαλό : ισορροπία, ελευθερία από τον πόνο (κάθε είδους). Η εξέλιξη του μαθητή είναι προσωπική υπόθεση, κι ανάλογα με το πόσο πρακτική κάνει θα εξελιχθεί και να ενσωματώσει τις γνώσεις / εμπειρίες του στην ζωή του.

Ο κάθε κύκλος συναντήσεων πραγματοποιείται σε δέκα δίωρες ομαδικές συναντήσεις με κλειστή ομάδα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους κύκλους της επιλογής σας, κατόπιν επικοινωνίας με την εισηγήτρια, καθώς πρέπει να έχετε την αναγκαία γνώση και εμπειρία για να παρακολουθήσετε έναν από τους Β' ή Γ' κύκλο δίχως να έχετε παρακολουθήσει τον Α'.

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

Συναντήσεις γνωριμίας (ανοιχτές για το κοινό):
Παρασκευή 20/9 στις 20:00 - Θεραπευτική Γιόγκα Α’ κύκλος
Σάββατο 21/9 στις 10:00 - Θεραπευτική Γιόγκα Β’ κύκλος
Σάββατο 21/9 στις 12:45 - Θεραπευτική Γιόγκα Γ’ κύκλος

Πληροφορίες για τον κάθε κύκλο καθώς και δηλώσεις συμμετοχής:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)
Στην ίδια κατηγορία..
Εισαγωγικό μάθημα Αστρονομίας στον ΟΦΑΕισαγωγικό μάθημα Αστρονομίας στον ΟΦΑ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


Βραδιά γνωριμίας Βραδιά γνωριμίας "To Know us Better" στο Open House

Αιτήσεις εθελοντών για το Open House μέχρι τις 5 Οκτωβρίου


8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Dole8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Dole

Εγγραφές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου


Τμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου ΝεάποληςΤμήματα πιστοποίησης Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας δήμου Νεάπολης

Πρωινά και Απογευματινά


Τρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΤρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου


Συνεστίαση μελών  συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ΘεσσαλονίκηςΣυνεστίαση μελών συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου


1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Σε νέους και νέες από την Κεντρική Μακεδονία ηλικίας από 18 έως 28 ετών


Εκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό ΠύργοΕκδήλωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό Πύργο

Έλα στο φαρμακείο - Ρώτα τον φαρμακοποιό σου


Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑΣε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Καμάρα


Voltάρω στην Παραλία στις 22 ΣεπτεμβρίουVoltάρω στην Παραλία στις 22 Σεπτεμβρίου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιάgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις