Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ξένη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-9-2019

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση προσκόπων Θέρμης

Από την λογοτεχνία στην καθημερινή ζωή

Πραγματοποιήθηκε η   συνάντηση  προσκόπων Θέρμης
O παλαιός Αρχηγός κ Γεώργιος Μακαδασόπουλος δίνει ως ανάμνηση και επιβράβευση της προσπάθειας στην κα Νάστια Ντάνου ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας
fontsize

Πραγματοποιήθηκε, στις 1/9/2019, η έβδομη (7η) συνάντηση των ανοικτών εκδηλώσεων των παλαιών προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για την κοινωνία της Θέρμης, με στόχο την υποβοήθηση της Τοπικής Ανάπτυξης. Όπου Τοπική Ανάπτυξη είναι η ευημερία των κατοίκων με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων του τόπου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής & εργασίας.

Η ιδέα της συμβολής των συμπολιτών μας, οι οποίοι έδωσαν την υπόσχεση να τηρούν ένα σύστημα ηθικών αξιών και διαπαιδαγωγήθηκαν κοινωνικά επαρκώς, στην Τοπική Ανάπτυξη, γεννήθηκε όταν συναντήθηκαν παλαιοί πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης στις 31/3/2019 στην γιορτή των πενήντα χρόνων από την επανίδρυση του Προσκοπισμού στην Θέρμη.

Ακολούθησαν οι συναντήσεις για την οργάνωση της προσπάθειας (13/4/2019), για την συμβολή του προσκοπισμού στην τοπική ανάπτυξη (21/4/2019), για την έννοια της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (5/5/2019), για την πρακτική του Zero Waste (2/6/2019), για την Κοινωνική Οικονομία (7/7/2019), για την Ημέρα της Προσκοπικής Μαντήλας (1/8/2019) και για την Επιστημονική Φαντασία (1/9/2019).

Το θέμα της συνάντησης της 1/9/2019, ήταν: Από τη λογοτεχνία στο σπίτι μας, εφαρμογές επιστημονικής φαντασίας στην καθημερινή ζωή, με «οδηγό» την κα Νάστια Ντάνου, παλαιά Αρχηγό Αγέλης (για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετων), τα οποία «παίζουν» στα πλαίσια του πολύ γνωστού βιβλίου «Μόγλης, Το παιδί της ζούγκλας», το προσκοπικό παιχνίδι κοινωνικής διαπαιδαγώγησης.

Επιστημονική Φαντασία είναι το λογοτεχνικό είδος που ασχολείται με την επίδραση της επιστημονικής εξέλιξης και της τεχνολογίας πάνω στα ανθρώπινα όντα (Ισαάκ Ασίμοφ, Αμερικανός συγγραφέας, βιοχημικός). Όλοι με κάποιο τρόπο διαβάσαμε ή γνωρίσαμε τα έργα του Ιουλίου Βέρν (Από την γη στην Σελήνη, 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα κλπ) τα οποία είδαμε να γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας με τις αποστολές στην Σελήνη και με τα υποβρύχια.

Όμως η πραγματική «επανάσταση» συνέβη με την πολύ γνωστή σειρά Star Trek που ήταν προμηθεύς του κινητού τηλεφώνου, του blue touth, του i-pand, της αξονικής & μαγνητικής τομογραφίας, του εκτυπωτή 3D (μια μηχανή στο star trek «τύπωνε» το φαγητό των αστροναυτών… ), των ανθρωποειδών (ρομπότ), ακόμα και των μικροσκοπικών ρομπότ που μπαίνουν με σύριγγα στο αίμα και επιδιορθώνουν βλάβες στον οργανισμό και πεθαίνουν αποβαλλόμενα από τον οργανισμό όπως όλα τα νεκρά κύτταρα.

Βέβαια στην Επιστημονική Φαντασία ΔΕΝ είναι όλα εύκολα ούτε καν όλα ειρηνικά. Και κατέληξε η κα Ν. Ντάνου: Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το μέλλον. Μπορούμε να το αγκαλιάσουμε να το σεβαστούμε και να το δοκιμάσουμε. Γιατί όχι; Μπροστά μας ανοίγονται πολλά και θαυμαστά που θα αλλάξουν την ζωή μας και ίσως την παρατείνουν αρκετά ώστε να την απολαύσουμε στο έπακρο. Μοιάζει ότι η γνώση υπάρχει συνεχώς στον κόσμο, ενσωματώνεται για 50-100 χρόνια σε έναν άνθρωπο και όταν πεθάνει ο άνθρωπος, η γνώση συνεχίζει να υπάρχει …

Οι συναντήσεις με στόχο την υποστήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης θα συνεχισθούν με την επόμενη να προσεγγίζει την Διατροφή (Κυριακή, 6 Οκτ 2019, στις 11.00).ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης
Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

27η Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020
To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020

Με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

24-1-2020


Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»
Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

24-1-2020

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα
Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Για τους Έλληνες Εβραίους, μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου

23-1-2020


Κατάμεστο το Olicatessen στις γευσιγνωσίες της Μίνας Αποστολίδη
Κατάμεστο το Olicatessen στις γευσιγνωσίες της Μίνας Αποστολίδη

Εντυπωσιακές γεύσεις, σε συνδυασμό με κρασιά και τυρί

23-1-2020

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογή της  νέας Προέδρου της Δημοκρατίας
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Απόδειξη της αντιλαϊκής συναίνεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ..

23-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA