ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-9-2019

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση προσκόπων Θέρμης

Από την λογοτεχνία στην καθημερινή ζωή

Πραγματοποιήθηκε η   συνάντηση  προσκόπων Θέρμης
O παλαιός Αρχηγός κ Γεώργιος Μακαδασόπουλος δίνει ως ανάμνηση και επιβράβευση της προσπάθειας στην κα Νάστια Ντάνου ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας

Πραγματοποιήθηκε, στις 1/9/2019, η έβδομη (7η) συνάντηση των ανοικτών εκδηλώσεων των παλαιών προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για την κοινωνία της Θέρμης, με στόχο την υποβοήθηση της Τοπικής Ανάπτυξης. Όπου Τοπική Ανάπτυξη είναι η ευημερία των κατοίκων με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων του τόπου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής & εργασίας.

Η ιδέα της συμβολής των συμπολιτών μας, οι οποίοι έδωσαν την υπόσχεση να τηρούν ένα σύστημα ηθικών αξιών και διαπαιδαγωγήθηκαν κοινωνικά επαρκώς, στην Τοπική Ανάπτυξη, γεννήθηκε όταν συναντήθηκαν παλαιοί πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης στις 31/3/2019 στην γιορτή των πενήντα χρόνων από την επανίδρυση του Προσκοπισμού στην Θέρμη.

Ακολούθησαν οι συναντήσεις για την οργάνωση της προσπάθειας (13/4/2019), για την συμβολή του προσκοπισμού στην τοπική ανάπτυξη (21/4/2019), για την έννοια της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (5/5/2019), για την πρακτική του Zero Waste (2/6/2019), για την Κοινωνική Οικονομία (7/7/2019), για την Ημέρα της Προσκοπικής Μαντήλας (1/8/2019) και για την Επιστημονική Φαντασία (1/9/2019).

Το θέμα της συνάντησης της 1/9/2019, ήταν: Από τη λογοτεχνία στο σπίτι μας, εφαρμογές επιστημονικής φαντασίας στην καθημερινή ζωή, με «οδηγό» την κα Νάστια Ντάνου, παλαιά Αρχηγό Αγέλης (για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετων), τα οποία «παίζουν» στα πλαίσια του πολύ γνωστού βιβλίου «Μόγλης, Το παιδί της ζούγκλας», το προσκοπικό παιχνίδι κοινωνικής διαπαιδαγώγησης.

Επιστημονική Φαντασία είναι το λογοτεχνικό είδος που ασχολείται με την επίδραση της επιστημονικής εξέλιξης και της τεχνολογίας πάνω στα ανθρώπινα όντα (Ισαάκ Ασίμοφ, Αμερικανός συγγραφέας, βιοχημικός). Όλοι με κάποιο τρόπο διαβάσαμε ή γνωρίσαμε τα έργα του Ιουλίου Βέρν (Από την γη στην Σελήνη, 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα κλπ) τα οποία είδαμε να γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας με τις αποστολές στην Σελήνη και με τα υποβρύχια.

Όμως η πραγματική «επανάσταση» συνέβη με την πολύ γνωστή σειρά Star Trek που ήταν προμηθεύς του κινητού τηλεφώνου, του blue touth, του i-pand, της αξονικής & μαγνητικής τομογραφίας, του εκτυπωτή 3D (μια μηχανή στο star trek «τύπωνε» το φαγητό των αστροναυτών… ), των ανθρωποειδών (ρομπότ), ακόμα και των μικροσκοπικών ρομπότ που μπαίνουν με σύριγγα στο αίμα και επιδιορθώνουν βλάβες στον οργανισμό και πεθαίνουν αποβαλλόμενα από τον οργανισμό όπως όλα τα νεκρά κύτταρα.

Βέβαια στην Επιστημονική Φαντασία ΔΕΝ είναι όλα εύκολα ούτε καν όλα ειρηνικά. Και κατέληξε η κα Ν. Ντάνου: Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το μέλλον. Μπορούμε να το αγκαλιάσουμε να το σεβαστούμε και να το δοκιμάσουμε. Γιατί όχι; Μπροστά μας ανοίγονται πολλά και θαυμαστά που θα αλλάξουν την ζωή μας και ίσως την παρατείνουν αρκετά ώστε να την απολαύσουμε στο έπακρο. Μοιάζει ότι η γνώση υπάρχει συνεχώς στον κόσμο, ενσωματώνεται για 50-100 χρόνια σε έναν άνθρωπο και όταν πεθάνει ο άνθρωπος, η γνώση συνεχίζει να υπάρχει …

Οι συναντήσεις με στόχο την υποστήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης θα συνεχισθούν με την επόμενη να προσεγγίζει την Διατροφή (Κυριακή, 6 Οκτ 2019, στις 11.00).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge