ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-9-2019

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Κάλεσμα   στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι «ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ! Γιατί οι εργαζόμενοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι! Η επίθεση στα δικαιώματα τους είναι επίθεση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, μας αφορά και μας επηρεάζει άμεσα! Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στους χώρους δουλειάς θα τα αντιμετωπίζουμε και εμείς αύριο με το πέρας των σπουδών μας!»

Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ σημειώνει:

«Στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ δε σκύβουμε το κεφάλι! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις εξαγγελίες της!

Οι "έξι βασικοί άξονες" για την ανώτατη εκπαίδευση που έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι η υπουργός Παιδείας είναι η "βελτιωμένη" για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων έκδοση όσων ήδη εφαρμόζονται στα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει γερά στο αντιλαϊκό έδαφος που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αμφισβητεί ούτε παράγραφο από τους νόμους που τόσα χρόνια εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο και σαρώνουν τα δικαιώματα μας, την πλειοψηφία των οποίων ψήφιζε άλλωστε και ως αντιπολίτευση!

Μαζικοποιούμε τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση!

Να παρθούν τώρα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν σπίτι! Να δοθεί τώρα λύση στα προβλήματα των εστιακών φοιτητών!

Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί την προσπάθεια χιλιάδων φοιτητών για αναζήτηση στέγης σε αδιέξοδο!Συνεχίζοντας την άρνηση κατασκευής νέων εστιών, την υποβάθμιση των ήδη υπάρχοντων, τις περικοπές στο στεγαστικό φοιτητικό επίδομα αναγκάζει χιλιάδες οικογένειες να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε "τσουχτερά νοίκια", ώστε να καταφέρουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις εστίες είναι εκρηκτική λόγω της πολιτικής υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας! Ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πακτωλό χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της μείωσης της φορολογίας και άλλα τέτοια "δωράκια"!

Παλεύουμε για αναβάθμιση των σπουδών μας, ολοκληρωμένη μόρφωση κόντρα στα μέτρα και νομοσχέδια που από κοινού ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και υποβαθμίζουν τις σπουδές μας!

Μπλοκάρουμε τα σχέδια της ΝΔ να δώσει συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της υποχρηματοδότησης, της βαθιάς τσέπης για τους φοιτητές με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής λειτουργίας, της γνώσης που είναι κομμένη και ραμμένη στα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων!

Αντιμετωπίζουμε το νέο γύρο επίθεσης που εφαρμόζει στα δικαιώματα μας! Παλεύουμε όλοι οι φοιτητές να μπορούμε να σπουδάζουμε απρόσκοπτα, κόντρα στην πολιτική που κλείνει την πόρτα στα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση με τη μείωση των εισακτέων, τις διαγραφές των φοιτητών, τη μείωση του αριθμού μετεγγραφέντων

Να μην τολμήσουν να διαγράψουν κανένα φοιτητή που έχει συμπληρώσει τα ν+2 έτη σπουδών!

Η θεσμοθέτηση ασφυκτικού ορίου ετών φοίτησης (ν+2) στοχεύει απευθείας στους φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις δήθεν δωρεάν σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα, για τους οποίους μάλιστα δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο διευκόλυνσης. Δε θα περάσει!

Παλεύουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση, αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών, Πανεπιστήμιο που θα διαμορφώνει το νέο επιστήμονα ολόπλευρα, για να θέτει την έρευνα του προς όφελος των αναγκών μας! Να πάρουν πόδι οι επιχειρήσεις μέσα από τις σχολές, που προσαρμόζουν τα προγράμματα σπουδών στην ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, αντικαθιστούν την ολοκληρωμένη γνώση από αναλώσιμες δεξιότητες! Η επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως αποτέλεσμα να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές μας, να γινόμαστε πελάτες στο πανάκριβο εμπόρευμα της μόρφωσης!

Παλεύουμε για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας με δικαιώματα! Σα μια γροθιά με τους εργαζόμενους βάζουμε φρένο στην πολιτική της κυβέρνησης που εναρμονίζει ακόμα περισσότερο το πτυχίο μας με τον εργασιακό μεσαίωνα που θα συναντήσουμε ως απόφοιτοι, μπλοκάρουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα!

Η συλλογική οργάνωση και πάλη είναι το όπλο μας! Δε θα μας το πάρουν! Με τους αγώνες μας κάνουμε κουρελόχαρτο το νομοσχέδιο για το άσυλο!

Με ανυποχώρητο αγώνα κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης, ισχυροποιούμε την πάλη μας, ζωντανεύουμε το Πανεπιστήμιο με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να ξεμπερδέψει με τους αγώνες μας! Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το άσυλο για να κάνουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες μας, να περνάει χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας! Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα φαιδρά προσχήματα που χρησιμοποιεί ! Μέσα από τους συλλόγους μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητών να συζητούν και να οργανώνουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους!

Ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ!

Γιατί οι εργαζόμενοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι! Η επίθεση στα δικαιώματα τους είναι επίθεση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, μας αφορά και μας επηρεάζει άμεσα!

Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στους χώρους δουλειάς θα τα αντιμετωπίζουμε και εμείς αύριο με το πέρας των σπουδών μας! Η προσπάθεια που επιδιώκει η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα Σωματεία με το συνδικαλιστικό νόμο και το φακέλωμα των εργαζόμενων στρέφεται ιδιαίτερα προς τους νέους εργαζόμενους! Θέλουν από νωρίς να συνηθίσουμε να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι στους χώρους δουλειάς, να μη βγάζουμε κιχ όταν θα σαρώνουν τα δικαιώματα τους! Η προσπάθειά τους αυτή πρέπει να πέσει στο κενό!

Γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινές διεκδικήσεις! Στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στις δωρεάν σπουδές, στη δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας!

Διεκδικούμε:

Ένα Πανεπιστήμιο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ένα ενιαίο πτυχίο, υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους.

Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.

Όχι στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση! Ούτε σκέψη για διαγραφές φοιτητών.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος.

Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η προσπάθεια καταστολής των αγώνων μας δε θα περάσει.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge