Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-9-2019

Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας

Ο Οργανισµός Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας στη ΔΕΘ

Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019
FREE

Ο Οργανισµός Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), στο πλαίσιο της συµµετοχής του στην 84η ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγµατοποιήσει εκδήλωση σε συνεργασία µε το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης (∆ΠΘ), µε τίτλο «Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας».

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεµβρίου και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13 µε αφορµή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία των νεοσύστατων Γραφείων του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κοµοτηνή), στις εγκαταστάσεις του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστήµιου και του Συνδέσµου Βιοτεχνιών-Βιοµηχανιών Ροδόπης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση των ερευνητών και των επιχειρηµατιών, η εµβάθυνση στις στρατηγικές της εµπορικής εκµετάλλευσης και τα οφέλη που απορρέουν από τα ∆Ε για τις εταιρείες και τον επιχειρηµατικό κόσµο της περιοχής και ευρύτερα.

Στην ενηµερωτική εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισµό ο Υφυπουργός Βιοµηχανίας και Εµπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραµµατέας Βιοµηχανίας, του Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πελοπίδας Καλλίρης, ο Πρύτανης του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η κυρία Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική ∆ιευθύντρια του ΟΒΙ.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος ∆Σ ΟΒΙ και της Ελληνικής Ακαδηµίας ΒΙ, ∆ρ. Πρόδροµος Τσιαβός, θα παρουσιάσει τους στόχους της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας ενώ η Αντιπρύτανης του ∆ΠΘ, Καθ. Μαρία Μιχαλοπούλου, θα κάνει ενηµέρωση σχετικά µε την ερευνητική δραστηριότητα και τα παραγόµενα προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρει το ∆ΠΘ. Επιπλέον, Εκπρόσωπος του Συνδέσµου Βιοτεχνιών-Βιοµηχανιών Ροδόπης, η κυρία Γιούλη Παπαποστόλου, ∆ιευθύντρια Ανθρώπινου ∆υναµικού & Εκπαίδευση του ΟΒΙ και ο κ. Γεώργιος Ασηµόπουλος, Υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, θα ενηµερώσουν τους παριστάµενους για την πορεία της βιοµηχανίας αλλά και για τις δυνατότητες προστασίας της ΒΙ στην περιφέρεια.

Σηµειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη περιφερειακά γραφεία (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Βόλο και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης µε τη συνεργαζόµενη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόµενο διάστηµα αναµένεται να εγκαινιάσει περιφερειακό γραφείο στα Ιωάννινα αλλά και στην Περιφέρεια Κυκλάδων, µε έδρα την Ερµούπολη Σύρου.

Περίπτερο ΟΒΙ
Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προµηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό και να ενηµερωθούν για:

Το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κοµοτηνή), όπως και το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο στο Βόλο

Όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΒΙ στο κοινό του στη χώρα µας

Την Ηλεκτρονική Κατάθεση για τίτλους προστασίας βιοµηχανικής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15.04.2019

Τη θεσµοθέτη της Ελληνικής Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας, µε εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση στις 10.09.2019 στην Αθήνα

Την ενηµέρωση για την παροχή υπηρεσιών προς τα Πανεπιστήµια και τα Ερευνητικά/Τεχνολογικά Ινστιτούτα

Την ενηµέρωση για τις παρεχόµενες υπηρεσίες µας προς τις ΜµΕ και τα Startups

Τη σηµασία της καινοτοµίας και της αξιοποίησής της στην οικονοµική ανάπτυξη της χώρας


Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της 84ης ∆ΕΘ στο Pavilion 13, Stand 31ζ.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Στην ίδια κατηγορία..
Κοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ ΘέρμηςΚοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ Θέρμης

Κίνηση αγάπης, στοργής και ανθρωπιάςΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην ΚαλαμαριάΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην Καλαμαριά

Οι κυρίες να συνδράμουν με εδέσματα..


Γιορτή Τσίπουρου στην ΤούμπαΓιορτή Τσίπουρου στην Τούμπα

Στην Πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού ΕλληνισμούΚύμα αντιδράσεων για την έκδοση «Τα εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου»Κύμα αντιδράσεων για την έκδοση «Τα εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου»

Επιστολή διαμαρτυρίας από Καθηγητές, Συγγραφείς, Εκδότες


«Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Τ’ άστρα και τα χρώματα… βλέπουν πάντα όνειρα;»«Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Τ’ άστρα και τα χρώματα… βλέπουν πάντα όνειρα;»

Στο Τελλόγλειο για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και τους συνοδούς τους


Street Food Italia 2019Street Food Italia 2019

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας


Η ανακύκλωση δεν είναι για τα… απόβληταΗ ανακύκλωση δεν είναι για τα… απόβλητα

Σειρά εκδηλώσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων


«Ο Αριστοτέλης και η γέννηση της πολιτικής επιστήμης»«Ο Αριστοτέλης και η γέννηση της πολιτικής επιστήμης»

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση ΜπαντέgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ