ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-9-2019

Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας

Ο Οργανισµός Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας στη ΔΕΘ

Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας
FREE

Ο Οργανισµός Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), στο πλαίσιο της συµµετοχής του στην 84η ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγµατοποιήσει εκδήλωση σε συνεργασία µε το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης (∆ΠΘ), µε τίτλο «Ανάπτυξη και Βιοµηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας».

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεµβρίου και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13 µε αφορµή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία των νεοσύστατων Γραφείων του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κοµοτηνή), στις εγκαταστάσεις του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστήµιου και του Συνδέσµου Βιοτεχνιών-Βιοµηχανιών Ροδόπης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση των ερευνητών και των επιχειρηµατιών, η εµβάθυνση στις στρατηγικές της εµπορικής εκµετάλλευσης και τα οφέλη που απορρέουν από τα ∆Ε για τις εταιρείες και τον επιχειρηµατικό κόσµο της περιοχής και ευρύτερα.

Στην ενηµερωτική εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισµό ο Υφυπουργός Βιοµηχανίας και Εµπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραµµατέας Βιοµηχανίας, του Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πελοπίδας Καλλίρης, ο Πρύτανης του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η κυρία Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική ∆ιευθύντρια του ΟΒΙ.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος ∆Σ ΟΒΙ και της Ελληνικής Ακαδηµίας ΒΙ, ∆ρ. Πρόδροµος Τσιαβός, θα παρουσιάσει τους στόχους της Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας ενώ η Αντιπρύτανης του ∆ΠΘ, Καθ. Μαρία Μιχαλοπούλου, θα κάνει ενηµέρωση σχετικά µε την ερευνητική δραστηριότητα και τα παραγόµενα προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρει το ∆ΠΘ. Επιπλέον, Εκπρόσωπος του Συνδέσµου Βιοτεχνιών-Βιοµηχανιών Ροδόπης, η κυρία Γιούλη Παπαποστόλου, ∆ιευθύντρια Ανθρώπινου ∆υναµικού & Εκπαίδευση του ΟΒΙ και ο κ. Γεώργιος Ασηµόπουλος, Υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, θα ενηµερώσουν τους παριστάµενους για την πορεία της βιοµηχανίας αλλά και για τις δυνατότητες προστασίας της ΒΙ στην περιφέρεια.

Σηµειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη περιφερειακά γραφεία (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Βόλο και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης µε τη συνεργαζόµενη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόµενο διάστηµα αναµένεται να εγκαινιάσει περιφερειακό γραφείο στα Ιωάννινα αλλά και στην Περιφέρεια Κυκλάδων, µε έδρα την Ερµούπολη Σύρου.

Περίπτερο ΟΒΙ
Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προµηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό και να ενηµερωθούν για:

Το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κοµοτηνή), όπως και το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο στο Βόλο

Όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΒΙ στο κοινό του στη χώρα µας

Την Ηλεκτρονική Κατάθεση για τίτλους προστασίας βιοµηχανικής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15.04.2019

Τη θεσµοθέτη της Ελληνικής Ακαδηµίας Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας, µε εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση στις 10.09.2019 στην Αθήνα

Την ενηµέρωση για την παροχή υπηρεσιών προς τα Πανεπιστήµια και τα Ερευνητικά/Τεχνολογικά Ινστιτούτα

Την ενηµέρωση για τις παρεχόµενες υπηρεσίες µας προς τις ΜµΕ και τα Startups

Τη σηµασία της καινοτοµίας και της αξιοποίησής της στην οικονοµική ανάπτυξη της χώρας


Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της 84ης ∆ΕΘ στο Pavilion 13, Stand 31ζ.

Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge