Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
6-9-2019

Baby Artist: Πρωτοποριακά Προγράμματα Μουσικής για Βρέφη, Νήπια και Παιδιά

Εγγραφές μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

Baby Artist: Πρωτοποριακά Προγράμματα Μουσικής για Βρέφη, Νήπια και Παιδιά
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019
KIDS

Ο επιστημονικός φορέας Baby Artist που τελεί  υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς σε ενημερωτική συνάντηση για τα πρωτοποριακά προγράμματα για τη Μουσική Ανάπτυξη Βρεφών, Νηπίων και παιδιών

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο Πανεπιστήμιο “Μακεδονία”, Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος, η  επιστημονικά υπεύθυνη του Baby Artist, Λήδα Στάμου, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, θα δώσει λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τον σκοπό και την απόδοση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που εκτίθενται σε μουσικά ερεθίσματα μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης και ασφάλειας μπορούν να αποκτήσουν από νωρίς εκπληκτικές δεξιότητες  στον τομέα της μουσικής, και επιπλέον εκτός από τη μουσική πρόοδο να πετύχουν  την άριστη κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό το Baby Artist ακολουθεί τις πιο υψηλές και διεθνώς αναγνωρισμένες προδιαγραφές για τη μουσική καθοδήγηση των βρεφών καθώς και για τη γονική εκπαίδευση και συμμετοχή και εκπονεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για βρέφη, νήπια και παιδιά, ερευνητικές μελέτες και συμμετέχει ως πρότυπο πρόγραμμα σε διεθνή συνέδρια, διοργανώσεις και δημοσιεύσεις διεθνούς βεληνεκούς. 

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το Baby Artist υλοποιεί μια δέσμη τεσσάρων πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως το Πρόγραμμα Μουσικής για εγκύους, «Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων» για παιδιά από 4 μηνών έως 6 χρόνων, το Πρόγραμμα «Οι Βιολιστές» με  τη μέθοδο  Suzuki, για τη φυσική εκμάθηση του βιολιού σε παιδιά από 4 χρονών και τους γονείς τους και το Πρόγραμμα «Οι Πιανίστες» επίσης με  τη μέθοδο  Suzuki, για τη φυσική εκμάθηση του πιάνου σε παιδιά από 4 χρονών και τους γονείς τους.

«Η μουσική είναι τροφή για το μυαλό, τον συναισθηματικό κόσμο και το ταλέντο του παιδιού, για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Λήδα Στάμου που έχει την επιστημονική εποπτεία, όπως και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που απασχολείται στην καινοτόμο αυτή προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι σύντομα μέσα από τη συνεργασία του δήμου μας με το Baby Artist θα προκύψουν πολλά  παιδιά που θα λάβουν σημαντική μουσική αναγνώριση και διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποδεικνύοντας όπως υποστηρίζει και το μότο του προγράμματος ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου κατόπιν δήλωσης στη γραμματεία του Baby Artist θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά μαθήματα με γονείς και παιδιά  για το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων.

Περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. Γραμματείας BABY ARTIST: 6988247247
Στην ίδια κατηγορία..
Σεμινάρια Σκληρής Αυτογνωσίας στο Bensousan HanΣεμινάρια Σκληρής Αυτογνωσίας στο Bensousan Han

Δηλώσεις συμμετοχής


Θεσσαλονικείς γονείς  θα κάνουν τον γύρο του κόσμου σε επτά χρόνια!Θεσσαλονικείς γονείς θα κάνουν τον γύρο του κόσμου σε επτά χρόνια!

Μαζί με την επτάχρονη κόρη τους


Πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού Δήμου ΚαλαμαριάςΠρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Καλαμαριάς

Εγγραφές από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου


Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στην ΚαλαμαριάΔωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στην Καλαμαριά

Στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ Κηφησιάς


Υποψήφιος για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019»  ένας 17χρονος από τη ΘεσσαλονίκηΥποψήφιος για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019» ένας 17χρονος από τη Θεσσαλονίκη

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου


Εργαστήρια STEM - Μέρα γνωριμίας και ενημέρωσης (open day) στο ΝΟΗΣΙΣΕργαστήρια STEM - Μέρα γνωριμίας και ενημέρωσης (open day) στο ΝΟΗΣΙΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου, από τις 16:30 μέχρι τις 21:30


Αγιασμός στο «νέο» ΚΑΠΗ ΕυαγγελίστριαςΑγιασμός στο «νέο» ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αναπαλαίωσης


Βραδιά-πάρτι για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ΣυκεώνΒραδιά-πάρτι για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Νυχτερινές βουτιές στην αγκαλιά του δάσους


Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΔενδροποτάμουΕγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο


Αναπαράσταση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στη ΔΕΘΑναπαράσταση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στη ΔΕΘ

Υπό την αιγίδα του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής ΜακεδονίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Ενας