Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2019

Ποδήλατο για καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη

Διάσημοι σε δύο τροχούς

Ποδήλατο για καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμαρχοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και γνωστές προσωπικότητες της πόλης έχουν κληθεί να κάνουν ποδήλατο για καλό σκοπό, στο πλαίσιο της διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω 3», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με θέμα την ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο της εκδήλωσης που θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα υπάρχουν διαθέσιμα 16 στατικά ποδήλατα (spin bikes), συνδεδεμένα σε γιγαντοοθόνη, όπου θα εμφανίζονται τα χιλιόμετρα που θα «διανυθούν» με το καθένα. Το σύνολο των χιλιομέτρων θα αποτιμηθεί σε παραγόμενη ενέργεια, η οποία θα κοστολογηθεί και το χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί σε αυτήν, θα διατεθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, σε εκπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί ως τις οκτώ το βράδυ, είναι η ανάδειξη των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις πόλεις, η γνωριμία των πολιτών με αυτές και η ευαισθητοποίησή τους στα ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς στις πόλεις, στο πλαίσιο του «Voltάρω 3», θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι σταθμοί φόρτισής τους, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια (scooter), ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones).

Στους χώρους των περιπτέρων, που θα διαμορφωθούν, θα υπάρχουν, επίσης, προσομοιωτής οδήγησης, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ελέγξουν υπό την καθοδήγηση ειδικών του ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ την οδηγική τους συμπεριφορά σε σχέση με την παραγωγή καυσαερίων, καθώς και φορητή μονάδα μέτρησης των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Στους επισκέπτες θα διατεθούν ηλεκτρικά πατίνια για δωρεάν βόλτες στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα.

Για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος συνεργάζονται, εκτός των άλλων, με το Α.Π.Θ., το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και την Αερολέσχη Σερρών, καθώς και με εθελοντές.

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γιουτίκας, επισημαίνει ότι: “οι δράσεις του «Voltάρω» ξεκίνησαν το 2017 με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κουλτούρας στα θέματα που αφορούν στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη”. Τρία χρόνια μετά, η Περιφέρεια έχει καταφέρει να θέσει τα ζητήματα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, τονίζει και χαρακτηρίζει ισχυρό το ενδιαφέρον των πολιτών, με βάση την υψηλή επισκεψιμότητα των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Υπενθυμίζει, ακόμη, ότι λειτουργεί κοινόχρηστος σταθμός δωρεάν φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπροστά από το νέο κτίριο της Περιφέρειας στην περιοχή του λιμανιού και αναφέρει ότι προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων 14 ηλεκτρικών οχημάτων που θα ενταχθούν στον στόλο της Π.Κ.Μ., καθώς και 20 διπλών φορτιστών. Επιπλέον, διασφαλίστηκαν 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου και οι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης να ανανεώσουν τους στόλους των δικών τους οχημάτων με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Στην ίδια κατηγορία..
Βραδιά «Beaujolais nouveau 2019»Βραδιά «Beaujolais nouveau 2019»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο


Τουρνουά αγάπης στον δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΤουρνουά αγάπης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα ΧριστούγενναΕκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. ΛυπουρλήΕκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.11o «Στηρίζουμε... Παίζοντας» στον πολυχώρο ΦΙΞ in art11o «Στηρίζουμε... Παίζοντας» στον πολυχώρο ΦΙΞ in art

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειεςΚοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ ΘέρμηςΚοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ Θέρμης

Κίνηση αγάπης, στοργής και ανθρωπιάςΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην ΚαλαμαριάΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην Καλαμαριά

Οι κυρίες να συνδράμουν με εδέσματα..goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ