Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-9-2019

1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος
fontsize

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων διοργανώνεται στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019, από το Δήμο Θέρμης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το εν λόγω φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα του φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Επίσης, το φεστιβάλ αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάσημα οπωροκηπευτικά της περιοχής των Βασιλικών. Η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ποιοτικού ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων της αγροδιατροφής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει εδέσματα με βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα επιδειχθούν οι κοπές και τα κομμάτια στα οποία τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας και θα συζητηθούν οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν στο κάθε κομμάτι. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ακούσουν ειδικούς να συζητούν για το ντόπιο κρέας, ενώ θα γνωρίσουν και θα γευθούν προϊόντα του, μαγειρεμένα παραδοσιακά από παλαιότερες μαγείρισσες των Βασιλικών, αλλά και σύγχρονα από τους αρχιμάγειρους της ελληνικής γαστρονομίας.

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ
Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ

Το πρώτο μάθημα δωρεάν

17-1-2020

Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»
Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»

Στο Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος

17-1-2020

Αναστενάρια Λαγκαδά
Αναστενάρια Λαγκαδά

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα

14-1-2020

Black Weekends από τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης
Black Weekends από τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης

Προσφορές σε διαμονή και άλλες υπηρεσίες

14-1-2020

Το πρώτο ανοιχτό μάθημα Κινέζικων στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ
Το πρώτο ανοιχτό μάθημα Κινέζικων στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ

Μαθήματα σε επίπεδο αρχαρίων από τον Φεβρουάριο

14-1-2020

Διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου
Διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου

Το μέλλον που θέλω- Βιώσιμη διαχείριση πόρων

14-1-2020

Κοπτική - Ραπτική στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Χ.Α.Ν.Θ.
Κοπτική - Ραπτική στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Χ.Α.Ν.Θ.

Νέος κύκλος μαθημάτων από το Σάββατο 18 Ιανουαρίου

13-1-2020

Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ
Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ

Από τη θεατρική ομάδα "Alter ego"

13-1-2020


ΚΘΒΕ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Β’ περίοδο των Θεατρικών εργαστηρίων
ΚΘΒΕ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Β’ περίοδο των Θεατρικών εργαστηρίων

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η Α’ περίοδος της 5ης χρονιάς

7-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA