ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-9-2019

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, το Σάββατο στη ΔΕΘ

Με περισσότερες από 50 δράσεις

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, το Σάββατο στη ΔΕΘ
FREE

Με περισσότερες από 50 δράσεις και με τη συμμετοχή αθλητών, επιστημόνων, τηλεοπτικών παρουσιαστών και εκπροσώπων οργανώσεων, που είναι κοντά στο παιδί, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού.

Το Φεστιβάλ που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υγεία, τη διατροφή και τον αθλητισμό των παιδιών θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Θεατρικές παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στο νερό, ρομποτική και μαγειρική για παιδιά και παρουσίαση ποδοσφαιρικών ακαδημιών και παιδικών χορωδιών εντάσσονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Ιδιαίτερο τμήμα αποτελούν οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ" και του "Χάρισε Ζωή" - Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Φανή Μουρατίδου, δημιουργός του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού.

«Το μήνυμά μας, το οποίο θέλουμε να φωνάξουμε δυνατά είναι ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί», υπογράμμισε τονίζοντας ότι στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνεται ενήμερωση για το πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία και πως μπορούμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ομάδα γιατρών του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε η κ. Μουρατίδου, θα βρίσκεται επίσης στον χώρο του Φεστιβάλ, για να ενημερώνει γονείς και να απαντά σε ερωτήματά τους.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία να μεταφερθούν μηνύματα για την υγεία, τη Διατροφή και τον Αθλητισμό και να στηριχθεί το έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος "ΛΑΜΨΗ", στον οποία θα διατεθούν όλα τα έσοδα της διοργάνωσης.

Το «παρών» στο Φεστιβάλ θα δώσουν δημοφιλείς αθλητές, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες που θα παίξουν μαζί με τα παιδιά. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, πρεσβευτής του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού θα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες για προπόνηση και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης,
Ολυμπιονίκης του ταέ κβον ντο και η νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου θα παίξουν μαζί τους και θα προάγουν το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi) θα παρέχει συμβουλές σε γονείς και παιδιά σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και συμπεριφοράς online.

 Διάσημοι σεφ θα παρέχουν συμβουλές διατροφής στους γονείς και η Ελένη Ψυχούλη θα μαγειρέψει με τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ.

 Με μηνύματά τους στο Youtube το 3ο παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού και τη "ΛΑΜΨΗ" στηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι αθλητές, Αντρέ Βιεϊρίνια, Χρήστος Νικολαϊδης, οι παρουσιαστές, Κωστής Ζαφειράκης, Χρήστος Κιούσης, Γιάννης Σερβετάς, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκος Κυριάκου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge