Top
goTHESS.gr
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-10-2019

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Σε συγκέντρωση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενάντια στην επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη συμφωνία για τις βάσεις, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, στο Άγαλμα Βεζινέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός και όχι μια απλή επίσκεψη «διπλωματικού» χαρακτήρα. Ο Πομπέο έρχεται να επιβλέψει, να επιτηρήσει και να υλοποιήσει μια σειρά επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όλα αυτά σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει ατόφια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: υποταγή στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό – εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Συγκεκριμένα επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στα εξής:

Να επιβεβαιώσει την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια. Ήδη είναι σε ισχύ παλιότερες συμφωνίες τόσο για επέκταση των ήδη υπαρχουσών βάσεων (όπως η Σούδα) αλλά και η δημιουργία νέων σε όλη την Ελληνική επικράτεια (όπως Αλεξανδρούπολη, Λάρισα αλλά και η αποθήκευση των πυρηνικών στον Άραξο), ενώ το Αιγαίο έχει παραδοθεί μόνιμα στο ΝΑΤΟϊκό στόλο. Όλη αυτή η επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, συντελείται σε μια περίοδο όξυνσης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα αλλά ειδικά απέναντι στο Ιράν (πολιτική που έσπευσε να στηρίξει η κυβέρνηση ΝΔ στην υπόθεση του ιρανικού εμπορικού πλοίου). Μάλιστα, στη νέα συμφωνία για τις βάσεις προβλέπεται δυνατότητα επ’ αόριστου επέκτασης παραμονής και λειτουργίας μέσω υπουργικών αποφάσεων, «συντομεύοντας» έτσι τις διαδικασίες και παρακάμπτοντας το πολιτικό τους κόστος. Έτσι, η χώρα μας μετατρέπεται από την αστική τάξη σε συμμέτοχη στο ξαναμοίρασμα του κόσμου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, σε τμήμα των πολεμικών τους σχεδίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας και τους λαούς όλης της περιοχής.

Να να προωθήσει τα ΝΑΤΟΪκά Αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Μεσόγειο. Για να προωθηθούν οι θέσεις των ΗΠΑ έναντι των άλλων ιμπεριαλιστών (Κίνα, Ρωσία αλλά και ΕΕ σε κάποιες περιπτώσεις), προωθούνται μια σειρά συμφωνίες ώστε να σφραγιστούν τα Βαλκάνια από τη ρώσικη επιρροή αλλά και να μετατραπεί η Ν.Α. Μεσόγειος σε «ΝΑΤΟΪκή λίμνη», και η Κύπρος σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Την επιδίωξη αυτή υπηρετεί τόσο η συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όσο και η προσπάθεια «επίλυσης» του Κυπριακού και η προώθηση στρατιωτικής συμφωνίας με την Κύπρο.Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συγκρότηση «Οργανισμού Ασφάλειας της Ν.Α. Μεσογείου» υπό τις ΗΠΑ και προσωπικά του Πομπέο, που στόχο έχει την υλοποίηση όλων των παραπάνω. «Οργανισμός» που αποτελεί συνέχεια και αναβάθμιση της συνεργασίας της ελληνικής αστικής τάξης με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο Ισραήλ (που καθημερινά μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό) και το στρατιωτικό καθεστώς της Αίγυπτο. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκδηλώνονται οι επικίνδυνες επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, δημιουργώντας μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για τους δύο λαούς.

Να αρπάξει τον πλούτο που έχει παράξει ο λαός μας, εκμεταλλευόμενος το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Σε συνέχεια μιας σειράς επαφών και με τον υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ, οι Αμερικάνοι συμμετέχουν άμεσα τόσο στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των παραγωγικών πηγών, όσο και στην επιβολή νέων σχέσεων εργασιακού Μεσαίωνα και δημιουργίας «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους. Ήδη έχει συμφωνηθεί η πώληση ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Σύρο, η παραχώρηση κοιτασμάτων στην ExxonMobil ,αλλά και η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ αξίας πολλών δις –τη στιγμή που ο λαός μας ζει στην εξαθλίωση.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτά, την ανάγκη αντίστασης στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και το καθήκον της διεθνιστικής αλληλεγγύης με όλους τους λαούς της περιοχής, καλούμε σε:

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ | 12.00 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠ. ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Σχετικά άρθρα:Στην ίδια κατηγορία..

Η ελληνικής προέλευσης ονοματοδοσία των χημικών στοιχείωνΗ ελληνικής προέλευσης ονοματοδοσία των χημικών στοιχείων

Πραγματοποιήθηκε διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης
«Υπόθεση Παγκρατίδη» by Thessaloniki Walking Tours«Υπόθεση Παγκρατίδη» by Thessaloniki Walking Tours

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019Το WOODSTOCK και ο Μύθος τουΤο WOODSTOCK και ο Μύθος του

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου των Κώστα Δ. Μπλιάτκα και Στέφανου Σακελλαρίδη


Κορυφαία ονόματα στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της ΘεσσαλονίκηςΚορυφαία ονόματα στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Ανάρπαστες οι 1.000 τελευταίες θέσεις που διατέθηκαν στο κοινόΛέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής στην Κεντρική Παιδική ΒιβλιοθήκηΛέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

Για παιδιά ηλικίας 9 - 12 χρονών - Δηλώσεις συμμετοχήςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA