ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-10-2019

Ο απλός κόσμος βοηθάει τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ μετά το μεγάλο «όχι» του ΕΟΠΥΥ

Το κράτος γύρισε την πλάτη στο παιδί και η εκκλησία τηρεί σιγή ιχθύος

Ο απλός κόσμος βοηθάει τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ μετά το μεγάλο «όχι» του ΕΟΠΥΥ

Αποκαρδιωτική και η χθεσινή επίσημη απάντηση του ΕΟΠΠΥ προς τους γονείς του 18 μηνών Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη, αναφορικά με το αίτημά τους να αναλάβει το κράτος τα έξοδα για την θεραπεία του παιδιού στη Βοστώνη, όπως έκανε το κυπριακό κράτος για τον 22 μηνών Αντώνη, ο οποίος πάσχει επίσης από Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1.

Το κόστος της γονιδιακής θεραπείας που στόχο έχει να αποκαταστήσει το ελαττωματικό γονίδιο και έτσι να σώσει τη ζωή του παιδιού, μαζί με τη νοσηλεία του, ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το κρισιμότερο είναι, όμως, ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέχρι να γίνει το παιδί 2 ετών.

Όπως χαρακτηριστικά έχουν πει οι γονείς του: «Οι γιατροί δεν μας έδωσαν ελπίδες, μας μίλησαν για μία νόσο η οποία έχει προσδόκιμο ζωής το πολύ 2 χρόνια. Μας είπαν επίσης ότι τα παιδιά αυτά φεύγουν με άσχημο τρόπο λόγω της βαριάς υποτονίας. Στην νόσο μορφής τύπου 1 που χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη – Ραφαήλ τα συμπτώματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα.» Το ποσό είναι υπέρογκο και έτσι η οικογένεια έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο αγώνα, προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Για τον σκοπό αυτό έχει ανοίξει έναν λογαριασμό στο MDA Ελλάς (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις), στον οποίον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει ό,τι έχει την δυνατότητα, στο όνομα: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ (πρέπει οπωσδήποτε να το γράφετε αυτό ως αιτιολογία).

ALPHA BANK
Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467
IBAΝ: GR2501401210121002002008467
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
Αιτιολογία: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175
IBAN: GR3901107200000072048001175
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
Αιτιολογία: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό που δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το κράτος γύρισε την πλάτη στο παιδί και η εκκλησία τηρεί σιγή ιχθύος, η κινητοποίηση όμως απλών πολιτών, μικροεπιχειρηματιών, φιλανθρωπικών φορέων και ομάδων είναι συγκινητική!

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες αξίζει όλοι να στηρίξουμε

- Ο Δήμος Βριλησσίων έχει κάνει μια σημαντική κίνηση τοποθετώντας κουμπαράδες στον ΟΚΠΑ (Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 62), αλλά και στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

- Ο Δήμος Αλίμου έχει τοποθετήσει κουμπαράδες σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Παράλληλα ο Δήμος διοργανώνει δύο ακόμα δράσεις για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

- Η ομάδα στη μνήμη του μικρού Αλέξανδρου που έφυγε από καρκίνο «Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος» συγκεντρώνει χρήματα για τον Παναγιώτη Ραφαήλ

- Από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το ζαχαροπλαστείο Περί Ζάχαρης στο Ν. Κόσμο προσφέρει όλα του τα έσοδα στο παιδί. Το ίδιο θα κάνει και το κατάστημα Σαντουιτσο-Μανία στις Αχαρναίς σήμερα Πέμπτη, 10/10.

- Κουτιά συγκέντρωσης χρημάτων έχουν τοποθετηθεί σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, π.χ. στον ΟΠΑΠ της Θηβών.

- Προβολή παιδικής ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στη Χαλκίδα, με εισιτήριο 5 ευρώ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια του Παναγιώτη Ραφαήλ. 


Στον Βόλο: 

- Το Σάββατο 12/10 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον Βόλο, στο μπαρ Κύκλος του 99, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

- Αμέτρητοι ιδιώτες παιδίατροι συγκεντρώνουν χρήματα στα ιατρεία τους


Στο Κιλκίς:

- Μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στο Κιλκίς την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην οικογένεια. 

- Oι Ποδοσφαιρικές ομάδες της Βοιωτίας προσφέρουν χρήματα για τη Θεραπεία του Παναγιώτη Ραφαήλ, όπως και ο Αιολικός Μυτιλήνης.

- Στην Αμερική, το σχολείο Saint Sophia Greek Orthodox Cathedral Greek School στην Ουάσινγκτον διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων.

Πηγή: koutipandoras.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge