Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-10-2019

Τρία σχολεία της Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα ρομποτικής

Junior Engineer Academy

Τρία σχολεία της Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα ρομποτικής
fontsize

Με στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και τη μηχανική και να προωθήσει τη συνεργασία και την ομαδική εργασία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Engineer Academy» ξεκινά φέτος από 16 δημόσια γυμνάσια της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα JEA απευθύνεται σε μαθητές Β' και Γ' γυμνασίου, έρχεται στην Ελλάδα από το ίδρυμα της Deutsche Telekom και υλοποιείται από τον ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education, που προωθεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, σε σχολεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υποστηριχθούν συνολικά 16 σχολεία, από 6 νομούς της Ελλάδας, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι από τον STEM για τις ανάγκες του προγράμματος. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική.

«Στόχος μας, η εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνολογία, μέσω κατασκευών», ανέφερε ο Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του STEM Education. Κάθε απόγευμα, για 28 εβδομάδες, οι μαθητές θα μαθαίνουν μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν λειτουργικά αυτόνομα ρομπότ και συσκευές ελέγχου, μέσω των εκπαιδευμένων από το STEM καθηγητών τους. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα είναι σαν «ζωντανός οργανισμός», αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί θα ανατροφοδοτούν το STEM μέσω της εμπειρίας τους, ώστε το πρόγραμμα να βελτιώνεται συνεχώς. «Έτσι, στο τέλος του προγράμματος, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες τεύχος με οδηγίες κατασκευών, οδηγό για τον καθηγητή και φύλλο εργασιών για το μαθητή», σημείωσε ο κ. Σομαλακίδης.

«Το Ίδρυμα της Deutsche Telekom έχει στο επίκεντρο την εκπαίδευση στον τομέα του STEM, γιατί είναι το κλειδί για την κοινωνία μας και τη διαμόρφωση του μέλλοντος», ανέφερε εκ μέρους του Deutsche Telekom Stiftung η Σάντρα Χάιντεμαν και τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των αντικειμένων του STEM στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, συνεισφέρει στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας», σημείωσε από την πλευρά της η Σταυρούλα Αγγελόπουλου, υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, μέσω πρωτοβουλιών του οποίου πάνω από 19.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει δεξιότητες STEM.

Το JEA ιδρύθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στη Γερμανία το 2005 και το ελληνικό δίκτυο είναι το δεύτερο δίκτυο Junior Engineer Academy εκτός Γερμανίας, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος της Deutsche Telekom με το Κροατικό Ινστιτούτο Νεανικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Αναλυτικά, στο δίκτυο του Junior Engineer Academy στην Ελλάδα, συμμετέχουν τα εξής 16 σχολεία: 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Αθήνα), Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου (Αθήνα), Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Αθήνα), 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Αθήνα), Γυμνάσιο Πέτα (Άρτα), 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου - Ιωάννης Κακριδής (Θεσσαλονίκη), 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων , Γυμνάσιο Λακκόπετρας Αχαΐας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Πατρών και Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας. Η Ακαδημία Junior Engineer στο Ραλλείο Γυμνάσιο Θηλέων (Πειραιάς) υποστηρίζεται από την COSMOTE, σε συνεργασία με τον STEM Education.Στην ίδια κατηγορία..
Κοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ ΘέρμηςΚοντά στα παιδιά του παιδικού χωριού SOS το ΚΑΠΗ Θέρμης

Κίνηση αγάπης, στοργής και ανθρωπιάςΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην ΚαλαμαριάΠοντιακό τραπέζωμα από σχολείο στην Καλαμαριά

Οι κυρίες να συνδράμουν με εδέσματα..


Γιορτή Τσίπουρου στην ΤούμπαΓιορτή Τσίπουρου στην Τούμπα

Στην Πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού ΕλληνισμούΚύμα αντιδράσεων για την έκδοση «Τα εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου»Κύμα αντιδράσεων για την έκδοση «Τα εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου»

Επιστολή διαμαρτυρίας από Καθηγητές, Συγγραφείς, Εκδότες


«Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Τ’ άστρα και τα χρώματα… βλέπουν πάντα όνειρα;»«Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Τ’ άστρα και τα χρώματα… βλέπουν πάντα όνειρα;»

Στο Τελλόγλειο για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και τους συνοδούς τους


Street Food Italia 2019Street Food Italia 2019

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας


Η ανακύκλωση δεν είναι για τα… απόβληταΗ ανακύκλωση δεν είναι για τα… απόβλητα

Σειρά εκδηλώσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων


«Ο Αριστοτέλης και η γέννηση της πολιτικής επιστήμης»«Ο Αριστοτέλης και η γέννηση της πολιτικής επιστήμης»

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση ΜπαντέgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ