Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-10-2019

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τη σύγχρονη οικογένεια

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τη σύγχρονη οικογένεια
fontsize

Η γονεϊκότητα αποτελεί μια σημαντική πτυχή στην ζωή ενός ατόμου και επιφέρει μια σειρά αλλαγών στην καθημερινότητά του. Η σύγχρονη οικογένεια αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα πιέσεων και δυνητικών προβλημάτων σε διάφορα επίπεδα και οι ανάγκες της γίνονται πιο σύνθετες. Η φροντίδα των βασικών αναγκών των παιδιών, η παροχή των αναγκαίων, η αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών των παιδιών, η βοήθεια στα σχολικά καθήκοντα, αλλά και ο ποιοτικός χρόνος σχέσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ γονέων και παιδιών είναι μερικές από αυτές. Η διαχείριση αυτών των αλλαγών από τους γονείς γίνεται δύσκολα όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν δυσκολίες όπως ανεργία, φτώχεια, απώλεια γονέα, κακή επικοινωνία, ενδοοικογενειακή βία. Σημαντικό στήριγμα του σύγχρονου γονέα είναι το υποστηρικτικό δίκτυο συγγενών ή φίλων, η εκκλησία, ειδικοί επιστήμονες και κοινωνικοί φορείς.

Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων – παιδιού/ιών μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα βασικό σημείο επαφής μεταξύ γονέα/ων και των παιδιών, φέρνοντάς τους πιο κοντά και ενδυναμώνοντας τους οικογενειακούς δεσμούς και έτσι, να αποτελούν σημαντικό παράγοντα «υγείας» στη σύγχρονη οικογένεια. Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων – παιδιού/ιών αποτελούν για τη σύγχρονη οικογένεια μια σύγχρονη πρόκληση.

Αυτή η πρόκληση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της δράσης μας «Χ.Α.Ν.Θ., το δεύτερό μου σπίτι». Η Χ.Α.Ν.Θ. με τη δράση της «Χ.Α.Ν.Θ. – το δεύτερό μου σπίτι» επιδιώκει μέσω μιας ενότητας προγραμμάτων να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στη δημιουργία ισχυρών και υγιών δεσμών μεταξύ των μελών της σύγχρονης οικογένειας, αλλά και στην παροχή δημιουργικής διεξόδου σε παιδιά από κοινωνικά ευάλωτο πληθυσμό.

Μαζί, ως Οικογένεια

Το νέο Πρόγραμμα «Μαζί, ως Οικογένεια», έχει ως στόχο να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά και γονείς και προσφέρεται δωρεάν.

Περιλαμβάνει 10 συναντήσεις για γονείς και παιδιά, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2020.

Το πρόγραμμα "Μαζί, ως Οικογένεια" θα πραγματοποιείται δύο φορές τον μήνα και ημέρα Κυριακή στις 11:30π.μ., με διάρκεια από 2 έως 3 ώρες. Στις συναντήσεις θα συμπεριλαμβάνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, όπως εργαστήριο θεάτρου, τεχνικές τσίρκο, ρομποτική, βιβλιοδεσία, κουκλοθέατρο και δράσεις εξωτερικού χώρου.

Το πρόγραμμα θα δώσει προτεραιότητα συμμετοχής σε γονείς με χαμηλό εισόδημα (έως 12.000€) – ανεργία, καθώς και σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, όπως επίσης και στη σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 11:30 στη Χ.Α.Ν.Θ. Στόχος της πρώτης συνάντησης είναι η γνωριμία της ομάδας μέσα από θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές για μικρούς και μεγάλους.
Θα ακολουθήσει εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού εμπνευσμένο από το παραμύθι "Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ε. Τριβιζά. Το πρόγραμμα συντονίζει η Χαρά Αργυρούδη, MFA, MA. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Μαζί, ως Οικογένεια» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/mazi-os-ikogenia/

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Τα τελευταία 9 χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε 700 υποτροφίες – συνολικής αξίας 209.009 € – σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της. Τα παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ανεργία, ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες, όπου αναπτύσσει δράση, οικογένειες προσφύγων καθώς και παιδιά από κοινωνικούς φορείς όπως ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ, AΡΣΙΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΧΕΠΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΝΑΟΜΙ «ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ».

Υποβολή αιτήσεων για ευάλωτες μονογονεϊκές οικογένειες έως Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Υποτροφιών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/programma-ypotrofion/ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο

Ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα για πρόσφυγες από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

8-7-2020

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020

Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση
Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση

Από το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

30-6-2020

Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου
Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου

Ξεκινάει η λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του γηπέδου τένις

30-6-2020

Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Xωρίς τις καθιερωμένες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ»

26-6-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ