Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-10-2019

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τη σύγχρονη οικογένεια

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τη σύγχρονη οικογένεια
fontsize

Η γονεϊκότητα αποτελεί μια σημαντική πτυχή στην ζωή ενός ατόμου και επιφέρει μια σειρά αλλαγών στην καθημερινότητά του. Η σύγχρονη οικογένεια αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα πιέσεων και δυνητικών προβλημάτων σε διάφορα επίπεδα και οι ανάγκες της γίνονται πιο σύνθετες. Η φροντίδα των βασικών αναγκών των παιδιών, η παροχή των αναγκαίων, η αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών των παιδιών, η βοήθεια στα σχολικά καθήκοντα, αλλά και ο ποιοτικός χρόνος σχέσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ γονέων και παιδιών είναι μερικές από αυτές. Η διαχείριση αυτών των αλλαγών από τους γονείς γίνεται δύσκολα όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν δυσκολίες όπως ανεργία, φτώχεια, απώλεια γονέα, κακή επικοινωνία, ενδοοικογενειακή βία. Σημαντικό στήριγμα του σύγχρονου γονέα είναι το υποστηρικτικό δίκτυο συγγενών ή φίλων, η εκκλησία, ειδικοί επιστήμονες και κοινωνικοί φορείς.

Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων – παιδιού/ιών μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα βασικό σημείο επαφής μεταξύ γονέα/ων και των παιδιών, φέρνοντάς τους πιο κοντά και ενδυναμώνοντας τους οικογενειακούς δεσμούς και έτσι, να αποτελούν σημαντικό παράγοντα «υγείας» στη σύγχρονη οικογένεια. Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων – παιδιού/ιών αποτελούν για τη σύγχρονη οικογένεια μια σύγχρονη πρόκληση.

Αυτή η πρόκληση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της δράσης μας «Χ.Α.Ν.Θ., το δεύτερό μου σπίτι». Η Χ.Α.Ν.Θ. με τη δράση της «Χ.Α.Ν.Θ. – το δεύτερό μου σπίτι» επιδιώκει μέσω μιας ενότητας προγραμμάτων να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στη δημιουργία ισχυρών και υγιών δεσμών μεταξύ των μελών της σύγχρονης οικογένειας, αλλά και στην παροχή δημιουργικής διεξόδου σε παιδιά από κοινωνικά ευάλωτο πληθυσμό.

Μαζί, ως Οικογένεια

Το νέο Πρόγραμμα «Μαζί, ως Οικογένεια», έχει ως στόχο να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά και γονείς και προσφέρεται δωρεάν.

Περιλαμβάνει 10 συναντήσεις για γονείς και παιδιά, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2020.

Το πρόγραμμα "Μαζί, ως Οικογένεια" θα πραγματοποιείται δύο φορές τον μήνα και ημέρα Κυριακή στις 11:30π.μ., με διάρκεια από 2 έως 3 ώρες. Στις συναντήσεις θα συμπεριλαμβάνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, όπως εργαστήριο θεάτρου, τεχνικές τσίρκο, ρομποτική, βιβλιοδεσία, κουκλοθέατρο και δράσεις εξωτερικού χώρου.

Το πρόγραμμα θα δώσει προτεραιότητα συμμετοχής σε γονείς με χαμηλό εισόδημα (έως 12.000€) – ανεργία, καθώς και σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, όπως επίσης και στη σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 11:30 στη Χ.Α.Ν.Θ. Στόχος της πρώτης συνάντησης είναι η γνωριμία της ομάδας μέσα από θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές για μικρούς και μεγάλους.
Θα ακολουθήσει εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού εμπνευσμένο από το παραμύθι "Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ε. Τριβιζά. Το πρόγραμμα συντονίζει η Χαρά Αργυρούδη, MFA, MA. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Μαζί, ως Οικογένεια» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/mazi-os-ikogenia/

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Τα τελευταία 9 χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε 700 υποτροφίες – συνολικής αξίας 209.009 € – σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της. Τα παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ανεργία, ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες, όπου αναπτύσσει δράση, οικογένειες προσφύγων καθώς και παιδιά από κοινωνικούς φορείς όπως ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ, AΡΣΙΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΧΕΠΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΝΑΟΜΙ «ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ».

Υποβολή αιτήσεων για ευάλωτες μονογονεϊκές οικογένειες έως Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Υποτροφιών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://ymca.gr/drasi-koinoniki-prosfora/programma-ypotrofion/Στην ίδια κατηγορία..Ευκαιρίες χρηματοδότησης   στο Open Day των PARSEC-agROBOfoodΕυκαιρίες χρηματοδότησης στο Open Day των PARSEC-agROBOfood

Δύο προγράμματα θα διαθέσουν συνολικά 10,5 εκατ. Ευρώ


«Βάλε καλάθι στη ζωή»: εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ«Βάλε καλάθι στη ζωή»: εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδοΒραδιά «Beaujolais nouveau 2019»Βραδιά «Beaujolais nouveau 2019»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο


Τουρνουά αγάπης στον δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΤουρνουά αγάπης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα ΧριστούγενναΕκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. ΛυπουρλήΕκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ