Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-10-2019

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ: «Παίζοντας με το φως και τη σκιά»

Για παιδιά από Γ΄ μέχρι Ε΄ Δημοτικού - Δηλώσεις συμμετοχής

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ: «Παίζοντας με το φως και τη σκιά»
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
KIDS

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ είναι η καλύτερη ευκαιρία να παίξουμε με το φως, τη σκιά, τα χρώματα. Θα πειραματιστούμε με υλικά και κατασκευές, θα φτιάξουμε τη δική μας κάμερα Ομπσκούρα, θα δημιουργήσουμε εικόνες -κινούμενες και μη- μέσα από καλειδοσκόπια και γυροσκόπια. Αφορμή για όλα αυτά είναι η περιοδική έκθεση “Genesis”, που παρουσιάζεται στο ΝΟΗΣΙΣ, με έργα και εγκαταστάσεις του Τριαντάφυλλου Βαΐτση.

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου μέχρι το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου στις 10:00. Η βραδινή ζώνη δραστηριοτήτων (μετά την επίσκεψη στην περιοδική έκθεση) θα είναι από τις 20:30 – 23:00.

Ύπνος. Στις 23:00 ακολουθεί η προετοιμασία για τον ύπνο: στρώσιμο υπνόσακων, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση. Στις 23:30 είναι όλοι ξαπλωμένοι. Επικρατεί ησυχία, χαμηλωμένο φως, μια προβολή σε φορητή οθόνη στο χώρο της κατάκλισης με χαμηλωμένο ήχο βοηθά την ομάδα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει χαμηλός φωτισμός και άτομο από τους εμψυχωτές που παραμένει σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Ο ύπνος των παιδιών θα γίνει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου, χώρος με πρόσβαση σε τουαλέτα. Στο δάπεδο θα υπάρχει ατομικό υπόστρωμα και ο υπνόσακος του κάθε παιδιού.

Η πρωινή ζώνη ξεκινά στις 7:30 με εγερτήριο, πρωινό και μια πρωινή δραστηριότητα μέχρι τις 9:30. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 10:00.

Διατροφή. Το βραδινό και το πρωινό των παιδιών θα είναι μέρος της δραστηριότητάς τους. Θα παρασκευαστεί από τα παιδιά και θα είναι ξηρά τροφή, κρύο σάντουιτς, γιαούρτι, γάλα και γλυκό για πρωινό.

Ασφάλεια των παιδιών
• Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ένα άτομο σε εγρήγορση, για την περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνήσει ή χρειαστεί οτιδήποτε.
• Ένα από τα στελέχη του προγράμματος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Α΄Βοηθειών και θα συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Τα παιδιά θα έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης για την περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.
• Ο χώρος του ΝΟΗΣΙΣ φυλάσσεται σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τον υπεύθυνο της βραδιάς για ό,τι συμβαίνει.


Το πρόγραμμα αναλυτικότερα:

Σάββατο βράδυ

19:00 – 19:30
Υποδοχή, τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων, γνωριμία με τα παιδιά και τους εμψυχωτές.

19:30 – 20:30
Περιήγηση στο χώρο της έκθεσης “Genesis”. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε διατάξεις με φωτισμούς και σκιές, τα οποία δημιουργούνται από αντικείμενα στο χώρο και σχηματίζουν εικόνες, πρόσωπα και κινούμενη εικόνα.

20:30 – 22:00
Α΄ κύκλος εργαστηρίων
Ζωγραφική σε διάφανο φωτεινό τραπέζι. Πάνω στην φωτεινή τράπεζα του overhead projector τα παιδιά συνθέτουν εικόνες με ημιδιάφανα και αδιάφανα υλικά. Η τελική εικόνα σε μορφή χρωματισμένης σκιάς προβάλλεται μεγεθυμένη στην οθόνη (ατομική κατασκευή).
Μικρό θέατρο σκιών. Τα παιδιά συνθέτουν εικόνες που εικονίζονται πάνω στην οθόνη μικρού θεάτρου σκιών. Τα παιδιά με το φως ενός κεριού και των φακών παρουσιάζουν τις δικές τους ιστορίες (ομαδική κατασκευή).
Καλειδοσκόπια και οπτικές συσκευές. Παίζουμε με τα χρώματα και συνθέτουμε αποχρώσεις, χρωματίζοντας το φως των φακών μας. Στο καλειδοσκόπιο συνθέτουμε χρώματα, στους παραμορφωτικούς φακούς παρατηρούμε πώς βλέπει το «μάτι της μύγας», στη μεγάλη οθόνη παρατηρούμε οφθαλμαπάτες και χρωματικά τεστ, με μια διάταξη από 4 καθρέφτες κατευθύνουμε το φως στον στόχο μας (ελεύθερο εργαστήριο).

22:00 – 22:45
Ελαφρύ δείπνο. Τα παιδιά παρασκευάζουν:
• κρύα σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα,
• γλυκό με κρέμα, γάλα, μπισκότα και μπανάνα
• επιδόρπιο με γιαούρτι και κορν φλέικς
Σερβιριζόμαστε και απολαμβάνουμε το γεύμα μας!

22:45 – 23:15
Προετοιμασία για ύπνο, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση για ύπνο. Θα μας κρατήσει συντροφιά η προβολή ταινίας παιδικής περιπέτειας.


Κυριακή πρωί

7:30 – 8:00
Ξύπνημα, πρωινή τουαλέτα, συμμαζεύουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα.

8:00 – 8:30
Ώρα για πρωινό: Βραστό αβγό, γάλα με κορν φλέικς, ψωμί με μαρμελάδα

8:30 – 9:30
Β΄ κύκλος εργαστηρίων
Φως και κινούμενη εικόνα. Θα δημιουργήσουμε κινούμενη εικόνα μέσα τα περιστρεφόμενα πραξινοσκόπια, τις πρώτες συσκευές που δημιουργήσαν κινούμενα σχέδια. Θα παίξουμε με οφθαλμαπάτες και περιστρεφόμενες μαγικές εικόνες. Θα πειραματιστούμε με στερεοσκοπική τρισδιάστατη εικόνα. Θα παρατηρήσουμε τα κινηματογραφικά καρέ από γνωστά κόμικς.
Κάμερα Ομπσκούρα. Θα δημιουργήσουμε μικρές κάμερες Ομπσκούρα, όπως οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές (ατομική κατασκευή). Θα παρατηρήσουμε παλιά αρνητικά από φιλμ και θα εξετάσουμε το πώς λειτουργούσαν οι παλιές συμβατικές φωτογραφικές μηχανές.

10:00 – 10:15
Η διανυκτέρευση ολοκληρώθηκε. Ενημέρωση των γονέων και αποχώρηση των παιδιών.


Λοιπές πληροφορίες

- Το κόστος συμμετοχής είναι 35€/ παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα (δραστηριότητες, είσοδος στην έκθεση, φαγητό) εκτός από τον υπνόσακο.

- Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

- Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την εκπαιδευτική εταιρία “Γνώση και Εμπειρία”.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) επισκεφτείτε το link --> https://events.noesis.edu.gr/booking/mia-vradia-sto-noisis-savvato-9-noemvriou/

Τρόπος μετάβασης με αστικό λεωφορείο
Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία.

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
TEDxUniversityofMacedonia 2019 TEDxUniversityofMacedonia 2019 "Reboot"

12 ομιλίες και 4 performances δίνουν νέες προοπτικές στον τρόπο που ζούμε την πραγματικότητα.


Η Οδύσσεια ζωντανεύει στο NOESISΗ Οδύσσεια ζωντανεύει στο NOESIS

Σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο


Η Οδύσσεια στο ΝόησιςΗ Οδύσσεια στο Νόησις

Στην κοιλιά του ξύλινου αλόγου..


«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Έρχεται στο NOESIS η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου!«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Έρχεται στο NOESIS η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου!

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου


Έκθεση βασισμένη στην Τέχνη της Σκιάς: «Genesis - Πορεία στο Άπειρο»Έκθεση βασισμένη στην Τέχνη της Σκιάς: «Genesis - Πορεία στο Άπειρο»

Στο Νόησις από τον Τριαντάφυλλο Βαϊτση

Στην ίδια κατηγορία..


Ημερίδα  στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίαςΗμερίδα στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας

Στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής


Μελωδική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Άνω ΠόληΜελωδική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Άνω Πόλη

Συνοδεία κερασμάτων, κρασιού και ζεστής σοκολάτας

Ευκαιρίες χρηματοδότησης   στο Open Day των PARSEC-agROBOfoodΕυκαιρίες χρηματοδότησης στο Open Day των PARSEC-agROBOfood

Δύο προγράμματα θα διαθέσουν συνολικά 10,5 εκατ. Ευρώ


«Βάλε καλάθι στη ζωή»: εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ«Βάλε καλάθι στη ζωή»: εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ