Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-11-2019

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 1.00 μετά το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Μεταξύ των διεκδικήσεων του κλάδου για τους συναδέλφους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως το 2015 ήταν και η επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας.
Το αίτημα αυτό προβλήθηκε από τον κλάδο καθ’ όλη την περίοδο των αγώνων που στόχευαν ενάντια στις απολύσεις και απαιτούσαν την επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία. Σύσσωμος ο κλάδος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ένα καθεστώς, που υπονόμευε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, άνοιγε την πόρτα στην άλωση της τεχνικής εκπαίδευσης από τα ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα, ακύρωνε κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και οδηγούσε τους συναδέλφους στο να βιώνουν την εξαθλίωση.

Οι ΕΛΜΕ-Θ και οι εκπαιδευτικοί της πρώην διαθεσιμότητας, που βιώσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας – απόλυσης με δραματικές συνέπειες για το δημόσιο σχολείο και τη ζωή τους, δεν έχουν σταματήσει τον αγώνα, τόσο για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και για την αποκατάσταση των συνεπειών της για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν την περσινή χρονιά με αποφάσεις της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας έφεραν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις για επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όσων βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Τα αιτήματα αυτά , παρά τις κατά καιρούς θετικές δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υλοποιήθηκαν.
Η σημερινή κυβέρνηση, που με δική της ευθύνη, όταν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» ,την οποία επέβαλλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και εκτίουν ακόμη.

Διεκδικούμε:

Την επιστροφή των χρημάτων (25% των αποδοχών) που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας.

Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Ο δρόμος του αγώνα προβάλλει ξανά ως μοναδική αναγκαιότητα για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των αιτημάτων μας.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση αποφασίζουμε:

Οι ΕΛΜΕ-Θ μαζί με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας να προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις (ενημερώσεις, έκδοση ανακοινώσεων και αφίσας, συνέντευξη τύπου, κινητοποιήσεις σε Διευθύνσεις, Περιφέρειες, Υπουργεία, κ.ά.)

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ και των γύρω νομών μαζί με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, την Παρασκευή 15/11, στις 1.00 μ.μ.

Πανελλαδική κινητοποίηση ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ(ενδεικτική ημερομηνία Παρασκευή 29/11) στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή των συναδέλφων από όλους τους νομούς με κήρυξη τρίωρων στάσεων. Η ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση ουσιαστικής στήριξης του αγώνα και κάλυψης των εξόδων της μετακίνησης των συναδέλφων.

Συντονισμός με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας σε άλλους χώρους εργασίας (διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες) για να δοθεί από κοινού ο αγώνας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, όλες τις ΕΛΜΕ και όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«O Holy Nights… Makedonia Palace»
«O Holy Nights… Makedonia Palace»

Τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις

14-12-2019

3ο Christmas Olympic Camp
3ο Christmas Olympic Camp

Στο Ολυμπιακό Μουσείο, για παιδιά ηλικίας 6 - 12 χρόνων

14-12-2019

Προφίλ προσφύγων, αιτούντων άσυλο και υπηκόων τρίτων χωρών
Προφίλ προσφύγων, αιτούντων άσυλο και υπηκόων τρίτων χωρών

Παρουσίαση της έρευνας στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου

14-12-2019

Δεκέμβριος 2019 στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη
Δεκέμβριος 2019 στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

Ποικιλία εκδηλώσεων για παιδιά

14-12-2019Εκδήλωση από το ΜΕΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη
Εκδήλωση από το ΜΕΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου

14-12-2019

Sankara Magic Christmas
Sankara Magic Christmas

Στο Θέατρο Αμαλία

13-12-2019

Χριστουγεννιάτικο μελωδικό GALA-30 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης
Χριστουγεννιάτικο μελωδικό GALA-30 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Μια γιορτή της μουσικής από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

13-12-2019

Το ΑΠΘ τιμά τα 130 χρόνια της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού
Το ΑΠΘ τιμά τα 130 χρόνια της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού

Στο φως νέα στοιχεία για την πρώτη μετά το 1821 αμιγώς ελληνική χαρτογράφηση

13-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ