Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-11-2019

Τα μηδενικά στις τραπεζικές καταθέσεις είναι που διακρίνουν τον τουρίστα από τον μετανάστη

Από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Τα μηδενικά στις τραπεζικές καταθέσεις είναι που διακρίνουν τον τουρίστα από τον μετανάστη
fontsize

"Τα μηδενικά στις τραπεζικές καταθέσεις είναι που διακρίνουν τον τουρίστα από τον μετανάστη· όχι η γλώσσα, το χρώμα ή η θρησκεία". Κυνηγημένος από τον πόλεμο, την εκμετάλλευση ή την πείνα, κυνηγημένη από την πατριαρχία, τον θρησκευτικό φονταμεταλισμό, την ομοφοβία, ψάχνεις έναν πιο δίκαιο και καλύτερο τόπο για να ζήσεις, κάπου που δεν θα σε κυνηγάνε, θα σέβονται την ατομική σου ελευθερία (έστω στους τύπους) και που θα μπορείς με το μόχθο σου να βγάλεις τα προς το ζην.

Πουλάς ό,τι έχεις και δεν έχεις και χρεώνεται κάθε πλάσμα που σε αγαπά για να πληρώσει διακινητές. Βρεθούν-δεν βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα κινδυνεύεις κάθε δευτερόλεπτο του ταξιδιού από κακοποίηση και βία. Κι αν γλυτώσεις από όλα αυτά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο πάτος του Αιγαίου να είναι το επόμενο σου σπίτι.

Και φτάνεις σε ένα νησί ή περνάς με ασφάλεια τον παγωμένο κι ορμητικό Έβρο. Βρίσκεσαι πλέον στην «πολιτισμένη» Ευρώπη των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Κι εκεί είναι που ξεκινάει το πιο άδικο και βρώμικο παιχνίδι που σου έπαιξε η ζωή.

Αφού πάλεψες με φύση και ανθρώπους και βγήκες ζωντανή (ακέραιη σίγουρα όχι) έρχονται οι νέες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης να κάνουν το δικαίωμά σου για αίτηση ασύλου τον χειρότερο εφιάλτη σου, έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο, ένα σταυρόλεξο μόνο για γερούς λύτες.

Προσπάθησες να βγάλεις τη βάρκα με τους συνεπιβάτες σου στα ρηχά; Είσαι διακινητής! Κράτηση κι απέλαση!

Άργησες να κάνεις αίτηση ασύλου; Δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να προστατευτείς. Κράτηση κι απέλαση!

Έχασες τα έγγραφά σου; Είσαι αφερέγγυος, προσπαθείς να αποκρύψεις σκοπίμως στοιχεία και να εκμεταλλευτείς τα προνόμια μάς. Κράτηση κι απέλαση!

Δεν δέχτηκες να μεταφερθείς σε μια δομή όπου πρέπει να μένεις με άλλους δέκα σε ένα βρώμικο κοντέινερ χωρίς θέρμανση και τρύπια αποχέτευση; «Τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμείς την προστασία και παραπέμπεσαι σε διαδικασίες επιστροφής». Κράτηση κι απέλαση!

Σου απέρριψαν την αίτηση γιατί δεν πρόλαβες μέσα στο «εύλογο διάστημα των τριών ημερών» να προσκομίσεις όλα τα χαρτιά που έπρεπε για την κατάσταση της υγείας σου που, παρεμπιπτόντως, είναι τρισάθλια λόγω των βασανιστηρίων που υπέστης; Λες ψέματα ότι έχεις βασανιστεί! Κράτηση και απέλαση!

Θέλεις να προσφύγεις σε δεύτερο βαθμό; Να βρεις δικηγόρο; Δεν έχεις λεφτά ή δεν υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν; Να έβρισκες! Κράτηση και απέλαση!

Κατάφερες να ολοκληρώσεις την αίτηση ασύλου σου, μένεις σε ένα από τα καμπ της ντροπής και παραβίασες κάποιον κανόνα που ποτέ κανένας δε σε ενημέρωσε ότι ισχύει; Μένεις στο δρόμο!

Αναγνωρίστηκες πρόσφυγας; Σε δύο μήνες μένεις στο δρόμο!

Και πώς θα πληρώσεις για τη στέγασή σου; Να δουλέψεις! Δεν μας αφορά που δεν ξέρεις τη γλώσσα και δεν υπάρχουν ενταξιακά προγράμματα. Οι Έλληνες πώς τα καταφέρνουν μόνοι τους δηλαδή; Τώρα είσαι ίσος με αυτούς και πρέπει να τα καταφέρεις όλα μόνος σου, αλλιώς είσαι τεμπέλης, ακαμάτης, κοπρόσκυλο που τρώει τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτό είναι το μέλλον σου στη χώρα, φτωχέ κατατρεγμένε. Κι αν ήταν δύσκολα μέχρι τώρα, τώρα μόνο κράτηση κι απέλαση! Το δόγμα του «βίου αβίωτου» δεν έχει πάτο.

Άλλωστε, όπως μας θυμίζουν όλο και πιο συχνά τελευταία ξεφτιλισμένοι και βαθιά ρατσιστές συμπολίτες μας σε Βρασνά, Γιαννιτσά, Σκύδρα, Κω και Μετέωρα: τα μηδενικά στις τραπεζικές καταθέσεις είναι που διακρίνουν τον τουρίστα από τον μετανάστη· όχι η γλώσσα, το χρώμα ή η θρησκεία.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία ΘεσσαλονίκηςΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο

Ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα για πρόσφυγες από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

8-7-2020

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020

Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση
Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση

Από το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

30-6-2020

Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου
Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου

Ξεκινάει η λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του γηπέδου τένις

30-6-2020

Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Xωρίς τις καθιερωμένες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ»

26-6-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ