ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2019

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ

Συγκεντρώθηκαν 54 φιάλες αίματος

Πραγματοποιήθηκε η  εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ

Σε μια γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς εξελίχθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 14.00 περίπου το μεσημέρι, 150 αιμοδότες και φίλοι της ΧΑΝΘ έδωσαν το παρόν και αγκάλιασαν μια εκδήλωση που αναμένεται να γίνει θεσμός.

Η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου απέδειξε πως υπάρχουν πολλά αποθέματα προσφοράς και αγάπης
Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν 54 φιάλες αίματος. Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας γιόρτασαν , χάρηκαν, τραγούδησαν, μικροί και μεγάλοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο κτίριο της ΧΑΝΘ, βάζοντας πολλά τρίποντα!

Την αιμοδοσία διοργάνωσε η ΧΑΝΘ σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης: Πηγή Ζωής, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, Καλλιπάτειρα, Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής , ενώ την υποστήριξαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, την Ελληνική εταιρία Περιβάλλοντος (παράρτημα Θεσσαλονίκης), NouvelleAmicale, Αρωγή Θεσσαλονίκης- Ομάδα Εθελοντών Πολιτών, CatWalk, BloodOrganization.
Η ΧΑΝΘ πρόσφερε στους μικρούς επισκέπτες και τους φίλους της μια σειρά από εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

Κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου με τίτλο «Το Πάρτι στο Δάσος» , ενώ αργότερα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών παρακολούθησαν θεατρικό παιχνίδι ζωγραφική και μουσική με θέμα «Μια ιστορία για την αγάπη».

Ένα τραγούδι για την Αιμοδοσία

Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η ερμηνεία της μαθήτριας της Γ Γυμνασίου στο Β Γυμνάσιο Χαριλάου, Σμαράγδας Παπαγεωργίου που έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε τη δική της σύνθεση που γράφτηκε για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στον κύριο χώρο της ΧΑΝΘ πραγματοποιήθηκε Έκθεση Καλλιτεχνών στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. με έξι έργα Ζωγραφικής και ένα έργο γλυπτικής εμπνευσμένα από το θέμα της εκδήλωσης από τους: Οι Ζωγράφοι Στέλλα Χαβιαροπούλου (Θεσσαλονίκη), Τίνα Αρβανιτάκη (Θεσσαλονίκη), Λίτσα Μάγκου - Καραχάλιου (Αθήνα), Μαρίνα Στάθη (Αθήνα), Τζένη Παπαγεωργίου (Αθήνα), Christine CEZANNETHAUSS (Βιέννη, Αυστρία) και ο Γλύπτης, κ. Σωτήρης Νέστορας (Κατερίνη).

Και ένα μήνυμα για τον εθελοντισμό

«Με τον εθελοντισμό είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας», λέει ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και αυτό είναι το μήνυμα του εθελοντισμού και της σημερινής μέρας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου, εξήρε την πρωτοβουλία της ΧΑΝΘ που υποστηρίχθηκε από κοινωνικά σωματεία της πόλης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ελένη Γιαννούδη τόνισε: «Μόνο με τον εθελοντισμό γίνονται πράγματα εν έτη 2019».

Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει το κίνητρο για να θεσμοθετήσουμε σε ετήσια βάση την εθελοντική αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ , τόνισε κ Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ.

Η εθελοντική αιμοδοσία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge