ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2019

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ο δήμος Νεάπολης - Συκεών

Με το Τουρνουά Αγάπης-Κολύμβησης ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ο δήμος Νεάπολης - Συκεών
FREE KIDS

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ο μεγάλος κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που έχει προετοιμάσει, όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών και η Κοινωφελής του Επιχείρηση, με κάθε γειτονιά δήμου να αποπνέει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, και τους μικρούς μας φίλους, να έχουν την τιμητική τους.

Οι τέσσερις Δημοτικές Ενότητες θα «πλημμυρίσουν» από χαμόγελα αισιοδοξίας και ζεστασιάς, χαρά, αγάπη και μηνύματα ελπίδας, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

«Τις Άγιες αυτές ημέρες ας επαναπροσεγγίσουμε τα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων, το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας και ας παλέψουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, ελπίδα στη νέα γενιά και να δείξουμε συμπόνια προς τους ηλικιωμένους και όλους τους ανήμπορους. Ας πάρουμε δύναμη και ας συνεχίσουμε δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία. Στις στολισμένες γειτονιές του δήμου μάς περιμένουν και φέτος εκδηλώσεις που με αγάπη και μεράκι έχουμε ετοιμάσει με τη συνεργασία τοπικών μας συλλόγων, για μικρούς και μεγάλους», τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει σήμερα με το πρώτο από τα τέσσερα Τουρνουά Αγάπης, το Τουρνουά Κολύμβησης, στις 6 μ.μ. στο Κολυμβητήριο Συκεών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από το πάρκο Ελπίδος στις Συκιές θα ξεκινήσει το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δένδρων, που θα συνεχιστεί στις 4, 6 και 9 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Παύλο, στη Νεάπολη και στα Πεύκα, αντίστοιχα. 

Θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ». Παρών θα είναι και ο Άη Βασίλης ώστε να παραλάβει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ο στολισμός του δέντρου στο πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο, με πληθώρα συμμετοχών μαθητών και συλλόγων (μαθητές του Παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου, ο σύλλογος Χοροστάτες, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Παύλου).

Στο χώρο μπροστά το ρολόι της Νεάπολης το δέντρο θα στολιστεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση να συνοδεύεται από χορωδίες, συλλόγους, φιλαρμονική και μικρούς μαθητές (Χορωδία Δημοτικού Ωδείου, Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου, η Σχολή Χορού του δήμου, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης – Συκεών «Εστία», η Ποντιακή Εστία Νεάπολης και ο σύλλογος «Ένα Παιδί Κοιτάει τα Άστρα»).

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Πεύκα (στο πάρκο Λεωφόρου Παπανικολάου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία (ΚΔΑΠ Πεύκων, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», Φιλοζωικό Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ, σχολή χορού MOVE UP, Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Σύλλογος ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, Καλλιτεχνική Ομάδα Πεύκων «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ».

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, αλλά – το σημαντικότερο – να στηρίξουν με την προσφορά τους τούς οικονομικά ασθενέστερους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και σνακ και είδη ατομικής υγιεινής για τις άπορες οικογένειες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών, με θεατρικές αφηγήσεις, κατασκευές παιχνιδιών, εργαστήρια και παραστάσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά από τριών έως 12 ετών, ώστε να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι θεατρικές παραστάσεις, η Πλατεία του Αη Βασίλη, το ART BAZAAR με τη συμμετοχή 50 εικαστικών, το έθιμο «Κλαδαριές», η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, τα Κινηματογραφικά Χριστούγεννα και η παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, συμπληρώνουν το εορταστικό πρόγραμμα, φωτίζοντας τις καρδιές και τις ψυχές μικρών και μεγάλων.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge