Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-12-2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για επιθέσεις σκύλων

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για επιθέσεις σκύλων
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στις 13:00 σήμερα Δευτέρα, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις επιθέσεις σκύλων που γίνονται το τελευταίο διάστημα έξω από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Στο 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο που βρίσκεται στις 40 Εκκλησιές, δίπλα στο θέατρο Γης, υπάρχει εδώ και καιρό μια επικίνδυνη αγέλη αδέσποτων σκύλων που από το Σεπτέμβριο εκφοβίζει και επιτίθεται στους μαθητές και τις μαθήτριες και όχι μόνο. Τους δύο τελευταίους μήνες καταγράφηκαν τουλάχιστον δέκα (10) επιθέσεις σε μαθητές με αμυχές, μελανιάσματα και πληγές. Ορισμένοι μαθητές χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για τα δαγκώματα που υπέστησαν! Η πιο πρόσφατη επίθεση έγινε σήμερα 28 Νοεμβρίου 2019 σε μαθητή, που είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά και ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του, παρά την επίθεση που δέχτηκε. Ωστόσο φοβήθηκε πολύ και ήταν συνεχώς αναστατωμένος και ταραγμένος.

Οι διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων έχουν εξαντλήσει τις ενέργειες που όφειλαν να κάνουν για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το μεγάλο αυτό πρόβλημα, που έχει προκαλέσει φοβία σε πολλούς μαθητές/τριες και στις οικογένειές τους, με συνέπεια να τους προβληματίζει και η καθημερινή προσέλευση στο σχολείο.

Σημειώνουμε ότι η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ενημερωθεί για το σοβαρό πρόβλημα που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου, κι ενώ έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να ενεργήσουν αρμοδίως, δεν έχουν προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έστω και μια προσωρινή λύση. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει και επιδεινώνεται μέρα με μέρα.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία είναι πλέον φοβισμένοι, αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι. Ακόμα κι η προσωρινή τοποθέτηση αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη σημερινή επίθεση και τον τραυματισμό μαθητή. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι μαθητές/τριες έχουν προχωρήσει σε προειδοποιητικές καταλήψεις διαμαρτυρίας, με κίνδυνο να στερηθούν ακόμα και περιπάτους.

Απαιτούμε

Την οριστική επίλυση του προβλήματος με την άμεση απομάκρυνση της αγέλης από την ευρύτερη περιοχή των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η ακεραιότητα όσων προσέρχονται στο σχολείο, με ταυτόχρονη μέριμνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων (εξασφάλιση ασφαλών χώρων διαβίωσης, εμβολιασμούς , στειρώσεις, αποπαρασίτωση, εξασφάλιση τροφής κλπ) .

Μέχρι τότε να παράσχει ο Δήμος, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας προστασία στα σχολεία τις ώρες προσέλευσης, λειτουργίας και αποχώρησης.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες συνεχώς και εγγράφως επισημαίνουν και καθιστούν υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για την ασφάλεια των μαθητών, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Έχουν ενημερωθεί από τα σχολεία και φέρουν μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει ή θα συμβεί στο μέλλον.

Καλούμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 1μμ.

Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - ΑΚΥΡΩΣΗ
85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - ΑΚΥΡΩΣΗ

5 - 13 Σεπτεμβρίου 2020 με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία

8-8-2020


Summer_time ξανά … στην αυλή του Τελλογλείου Ιδρύματος
Summer_time ξανά … στην αυλή του Τελλογλείου Ιδρύματος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για παιδιά 4 ως 12 ετών

7-8-2020

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β΄περιόδου 2020
Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β΄περιόδου 2020

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020

Ανακαίνιση για 17 παιδικές χαρές και αυλές σχολείων
Ανακαίνιση για 17 παιδικές χαρές και αυλές σχολείων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

3-8-2020

«Χρώμα Στα Νοσοκομεία» από την UrbanAct
«Χρώμα Στα Νοσοκομεία» από την UrbanAct

Η πρώτη μεγάλη τοιχογραφία υλοποιείται στο ΑΧΕΠΑ

17-7-2020

Δωρεάν προγράμματα για 4.885 παιδιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών
Δωρεάν προγράμματα για 4.885 παιδιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις

16-7-2020


Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο

Ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα για πρόσφυγες από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

8-7-2020

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA