ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-12-2019

Φωταγωγήθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις Συκιές

Συγκινητική η προσφορά του κόσμου στα «Τουρνουά Αγάπης»

Φωταγωγήθηκε  το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο  στις Συκιές

Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τα καλά τους και τεράστια φωτεινά χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας και κατέκλυσαν χθες το απόγευμα το πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένο πάρκο Ελπίδος στις Συκιές, όπου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και μία σειρά πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που γέμισαν τον έναστρο ουρανό, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

«Όπως κάθε χρόνο, ξεκινάμε σήμερα από εδώ, από την είσοδο του δήμου μας, δίπλα από τα βυζαντινά τείχη, τις γιορτές της χαράς με τραγούδια, με κάλαντα, με χορούς για να προετοιμάσουμε το έδαφος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» σημείωσε ο δήμαρχος, ευχόμενος «Ειρήνη, υγεία, πρόοδο και ευημερία για τα παιδιά και για ολόκληρο τον κόσμο» και τονίζοντας ότι «Οι γιορτές είναι για τα παιδιά και για όλους όσοι αισθάνονται παιδιά, για να στείλουμε το χαμόγελο της ελπίδας και της αισιοδοξίας και να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην λείπει τίποτε από τα παιδιά μας, γιατί αν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για τον τόπο, για τη χώρα, για όλο τον πλανήτη θα έρθει από τα παιδιά μας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πρώτης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ο Άη Βασίλης βρισκόταν στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά και με περισσή χαρά υποδεχόταν το πλήθος μικρών παιδιών που έσπευσαν να του παραδώσουν τα γράμματά τους που έκλειναν μέσα τους την επιθυμία τους για το Πρωτοχρονιάτικο δώρο. Τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή, συνεπαρμένα από τον Όλαφ του Frozen, αλλά και τα εξαιρετικά κόλπα ενός μάγου, ενώ την ίδια ώρα ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του μοίραζαν απλόχερα τα πολύχρωμα δώρα.

Ζεστό κόκκινο κρασί, τραχανάς, ποντιακή σούπα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες είχαν την τιμητική τους, ενώ λίγο πριν τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα φωτίσουν τον ουρανό, τον δικό τους ξεχωριστό τόνο έδωσαν με την παρουσία τους η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης – Συκεών, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ».

Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου στον Αγ. Παύλο

Τη σκυτάλη παίρνει αύριο, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο, με πληθώρα συμμετοχών μαθητών και συλλόγων (μαθητές του Παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου, ο σύλλογος Χοροστάτες, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Παύλου), ενώ στο χώρο μπροστά στο ρολόι της Νεάπολης το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσει την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Δ.Ε. Πεύκων (στο πάρκο Λεωφόρου Παπανικολάου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε κάθε Δ.Ε.
Στις 9 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, αλλά – το σημαντικότερο – να στηρίξουν με την προσφορά τους τούς οικονομικά ασθενέστερους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και σνακ και είδη ατομικής υγιεινής για τις άπορες οικογένειες.

Παράλληλα, ξεκίνησαν χθες και οι χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης -Συκεών, με θεατρικές αφηγήσεις, κατασκευές παιχνιδιών, εργαστήρια και παραστάσεις που απευθύνονται σε παιδιά από τριών έως 12 ετών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης γέμισε με παιδικά χαμόγελα κατά τη διάρκεια της παράστασης Καραγκιόζη «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου, ενώ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων, η αρχή των χριστουγεννιάτικων δράσεων έγινε χθες το απόγευμα με αφήγηση του παιδικού διηγήματος «Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, από τη λέσχη ανάγνωσης και την εκπαιδευτικό Μαρία Ψαρρά, αλλά και την κατασκευή χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών δημιουργιών από τους μικρούς φίλους.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και θα προσφέρουν μια πολύχρωμη πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε καλλιτεχνικές δυνάμεις του δήμου και σε σημαντικούς φιλοξενούμενους να παρουσιάσουν στους δημότες και στους επισκέπτες του δήμου το έργο τους.

Μεγάλη ανταπόκριση στα «Τουρνουά Αγάπης»
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και την προσφορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων μακράς διαρκείας, ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο κύκλος των καθιερωμένων πια «Τουρνουά Αγάπης», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

«Με πρωταγωνιστές την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη και όχημα τον αθλητισμό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών διοργανώνουμε για ακόμα μία χρονιά, ενόψει των Χριστουγέννων, τα καθιερωμένα πια Τουρνουά Αγάπης, με τη συμμετοχή τμημάτων Μαζικού Αθλητισμού της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. καθώς και αθλητικών συλλόγων, που για άλλη μια φορά θα αγωνιστούν με θέρμη για κάθε συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

Μικροί και μεγάλοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης – Συκεών, τόσο την Παρασκευή (29.11.) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών με το Τουρνουά Κολύμβησης, όσο και το Σάββατο (30.11.) στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου, με το Τουρνουά Μπάσκετ, και την Κυριακή (1.11) στο Κλειστό Αγίου Παύλου, με το Τουρνουά Βόλεϊ. Τα «Τουρνουά Αγάπης» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών, με το Τουρνουά Χάντμπολ.

Ολες οι εκδηλώσεις εδώ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge