ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-12-2019

Πλημμύρισαν από παιδικά χαμόγελα τα Πεύκα και η Νεάπολη

Φωταγωγημένα δένδρα παντού…

Πλημμύρισαν από παιδικά χαμόγελα τα Πεύκα και η Νεάπολη

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, με εκατοντάδες πυροτεχνήματα, και κυρίως πολλά παιδικά χαμόγελα, φωταγωγήθηκε χθες βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Πεύκα, με την οποία εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο φωτισμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αφού δυο ημέρες νωρίτερα είχε φωταγωγηθεί και το δένδρο στη Νεάπολη .

Το σύνθημα στα Πεύκα και χθες το βράδυ στα Πεύκα έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στο πάρκο στη συμβολή των οδών Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Λεωφόρου Γ. Παπανικολάου και το οποίο κατέκλυσαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.
Δυναμικό παρών έδωσαν μαθητές μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», το Φιλοζωικό Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ, η σχολή χορού «MOVE UP», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, ο Σύλλογος ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ και η Καλλιτεχνική Ομάδα Πεύκων «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ», ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα με τα εύγεστα εδέσματά τους, τις χορογραφίες και τα γιορτινά τραγούδια.
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στο μήνυμά του τόνισε ότι μεγάλη προτεραιότητα του δήμου είναι να έχουν τα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για τη μόρφωσή τους. 

«Στέλνουμε το μήνυμα της αγάπης και της ζωής. Η μεγάλη προσπάθεια και του δήμου και των οικογενειών, έχει φέρει αποτελέσματα και θα φέρει ακόμη περισσότερα. Φροντίζουμε να μη λείπει τίποτα από τα παιδιά, από τους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, μέχρι τα σχολεία σας. Θέλουμε και έχουμε ως στόχο να μη λείπει τίποτα από τα παιδιά μας, γιατί αξίζουν και δικαιούνται το καλύτερο. Θέλουμε να έχουμε την επένδυση για το μέλλον μέσα από τα παιδιά μας. Είμαστε περήφανοι γιατί και στα Πεύκα, έχουμε ζωηρούς, ζωντανούς, δημιουργικούς συλλόγους, που ασχολούνται με κοινωνικά θέματα και τον πολιτισμό¨, ανέφερε μεταξύ άλλων για να τονίζει ότι «ο αγώνας, η προσπάθεια και η φροντίδα μας, έχουν ως στόχο τα παιδιά μας να έχουν όλες τις δυνατότητες και υπηρεσίες στον αθλητισμό, στην παιδεία, στον πολιτισμό, για να έχουμε ελπίδα για το μέλλον».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να στείλει μήνυμα «αγάπης, ειρήνης και ενότητας για Χριστούγεννα χωρίς πόλεμο».
Στολισμένο δέντρο και στη Νεάπολη

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή είχε προηγηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Νεάπολη (Ρολόι), ενώ την εκδήλωση είχαν λαμπρύνει με την παρουσία τους η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης-Συκεών«Εστία», η Ποντιακή Εστία Νεάπολης και ο σύλλογος « Ένα Παιδί Κοιτάει τα Άστρα», όπως και οι μαθητές των 7ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους
Οι εκδηλώσεις

Οι εορταστικές δράσεις συνεχίζονται αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, (18:00) με τη θεατρική παράσταση «Το δέντρο που έδινε», στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κομνηνών και Μεγάρων), από τους νέους των ΚΔΑΠμεΑ δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε διασκευή των θεατρολόγων Ρούλας Αγγελίδου, Αναστασίας Γυλλού και Στέλλας Τσίγγου. «Το δέντρο που έδινε» μιλά για τη δοτικότητα, παρουσιάζει την αφιλοκερδή αγάπη και το πως μπορεί κάποιος να δώσει τον ίδιο του τον εαυτό για κάτι που αγαπάει και πιστεύει. Παράλληλα, στο φουαγιέ του Θεάτρου θα λειτουργήσει το χριστουγεννιάτικο παζάρι τους.

Επίσης, αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδυσσέα Φωκά 46), θα γίνει αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα» της Ευριδίκης Αμανατίδου, από την Αθηνά Παπαδοπούλου (για παιδιά 5-12 ετών). Ακόμη, θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής ΑγιοΒασιλιάτικων σαπουνιών από το Κέντρο Εργάνη – ΚΟΙΝΣΕΠ Διενεργώ Κοινωνικά.

Στις 6 μ.μ. την ίδια μέρα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμάσειας 19-21) έχει προγραμματιστεί η αφήγηση του παιδικού διηγήματος «Γουτού Γουπατού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τη φιλόλογο Αναστασία Μπούκτση (για παιδιά 7-12 ετών), ενώ θα πραγματοποιηθούν και χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη μέθοδο ντεκουπάζ από την Αναστασία Αμοιρίδου.

Στις 5:30 μ.μ., επίσης αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32) θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση του παραδοσιακού παραμυθιού «Η Χρύσω, η Μαλάμω και οι Καλικάντζαροι» από τα θεατρικά εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη» (για παιδιά 6-12 ετών).

Για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 2310 217376 (Συκιές), 2310 635060 (Νεάπολη) και 2310 676356 (Πεύκα).
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge