Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αγνή Μάξιμος Νεόφυτος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-12-2019

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ: Φτάνει πια η ταλαιπωρία!

Η ανακοίνωση της «Πόλη Ανάποδα» για την σημερινή συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ: Φτάνει πια η ταλαιπωρία!
fontsize

Αντιγράφουμε από την «Πόλη Ανάποδα»:

Σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (18:00), θα πραγματοποιηθεί επιτέλους η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις «εξελίξεις στον ΟΑΣΘ», την οποία έχουμε ζητήσει επανειλημμένα εδώ και μήνες. Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι η κατάσταση στο μοναδικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς της πόλης έχει φτάσει στο απροχώρητο: καθυστερήσεις, μειώσεις δρομολογίων, ατελείωτες αναμονές, στρίμωγμα μέχρι ασφυξίας, σαραβαλιασμένα λεωφορεία, τραγική τηλεματική, παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ, ενώ καμία αξιόπιστη λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα αυτό που τόσο ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ως «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» θα καταθέσουμε το παρακάτω ψήφισμα που βασίζεται στις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας για το δικαίωμα στη μετακίνηση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της πόλης μας από έναν οργανισμό αστικών συγκοινωνιών αναποτελεσματικό, απάνθρωπο, προσανατολισμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι στις κοινές ανάγκες, δεσμεύεται στις παρακάτω διεκδικήσεις:

Διεκδικεί έναν ΟΑΣΘ αποκλειστικά δημόσιο, με τη συμμετοχή του Δήμου, των εργαζομένων, της κοινωνίας. Δηλώνει τη διαφωνία του με τη διάσπαση του μεταφορικού του έργου και την εκχώρησή του στα ΚΤΕΛ ή άλλους ιδιώτες.

Ζητά τη δέσμευση της νέας διοίκησης του οργανισμού ότι δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια και θα διατηρηθεί η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Προτείνει τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών/τριών και των εργαζομένων από και προς τον χώρο της δουλειάς.

Απαιτεί από την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση την άμεση προμήθεια νέων οχημάτων.

Δεσμεύεται ότι θα καταθέσει εντός 4 μηνών ένα τεκμηριωμένο σχέδιο για ένα δίκτυο λωρίδων αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων, το οποίο θα καλύπτει όλες τις γειτονιές του Δήμου.

Καλούμε τις δημότισσες και τους δημότες να παρακολουθήσουν τη σημαντική αυτή συνεδρίαση για να φανεί ξεκάθαρα πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να δοθεί άμεσα ένα τέλος στην ταλαιπωρία όλων μας!

Ζητάμε, τέλος, από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να διασφαλίσει ότι θα δοθεί ισότιμα ο λόγος σε όλους τους φορείς των πολιτών που δραστηριοποιούνται γύρω από το ζήτημα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠεριπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών - Στη Χώρα Των Σκιών
Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών - Στη Χώρα Των Σκιών

Ένα βιωματικό, διαδραστικό εργαστήρι έκφρασης για όλες τις ηλικίες

20-1-2020


Η άκρα δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: ζητήματα ταυτότητας, ρατσισμού και οικονομικής κρίσης
Η άκρα δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: ζητήματα ταυτότητας, ρατσισμού και οικονομικής κρίσης

Ημερίδα του Colloquium του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

20-1-2020


Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ
Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ

Το πρώτο μάθημα δωρεάν

17-1-2020

Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»
Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»

Στο Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος

17-1-2020

Αναστενάρια Λαγκαδά
Αναστενάρια Λαγκαδά

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα

14-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ