ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-12-2019

Εικόνες κατάνυξης στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας

Πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα

Εικόνες κατάνυξης στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας

Εικόνες κατάνυξης επεφύλασσε για ακόμα μία χρονιά η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα κατάμεστη με 600 θεατές, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις στη φετινή συναυλία ήταν ο νεανικός χαρακτήρας της, καθώς και η αρμονική σύνθεση ενός ευρύτατου μουσικού ρεπερτορίου, που περιλάμβανε, από βυζαντινά και παραδοσιακά τραγούδια, έως σύγχρονα χριστουγεννιάτικα τζαζ και ροκ κομμάτια. Όπως ανέφεραν οι συντελεστές της βραδιάς, «κάποιες μουσικές εκφράζουν την κατάνυξη και τη γαλήνη, κάποιες άλλες τη χαρά και την γιορτή, και τα Χριστούγεννα είναι όλα αυτά μαζί». Γι’ αυτό και η εντυπωσιακή αυτή μουσική σύνθεση αντανακλούσε τις διαφορετικές εικόνες και συναισθήματα που εκφράζει κάθε είδος μουσικής.

Όλα αυτά συνδυάστηκαν σε ένα καθηλωτικό μουσικό αποτέλεσμα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γρηγόρη Δεληγιαννίδη, και σε ενορχήστρωση του Σταύρου Νικολάου. Στο τέλος το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό την 30μελή νεανική χορωδία, την 10μελή παιδική χορωδία, και την 4μελή ορχήστρα, ενώ η χορωδία προανήγγειλε και μία ακόμα εμφάνισή της την ερχόμενη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ερμηνεύσει και πάλι Χριστουγεννιάτικα τραγούδια κατά την εορταστική Χριστουγεννιάτικη σύναξη της εκκλησίας (11:00 π.μ.), η οποία επίσης προσελκύει κάθε χρόνο θεατές από όλη τη Θεσσαλονίκη, εντός και εκτός της Ευαγγελικής κοινότητας.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας μακρόχρονης παράδοσης της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας να οργανώνει εορταστικές συναυλίες κάθε Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στην οδό Π.Π. Γερμανού στο κέντρο της πόλης μας, οι οποίες φημίζονται για τη μουσική τους ποιότητα και το κλίμα κατάνυξης που δημιουργούν, βάζοντας το κοινό στο πνεύμα των ημερών.

Η φετινή συναυλία είχε τίτλο «Άγια Νύχτα: Εικόνες Κατάνυξης», προσκαλώντας μας έτσι να αφήσουμε τις εικόνες του άγχους της καθημερινότητας, και να γαληνέψουν οι καρδιές μας: «Η καθημερινότητά μας συχνά είναι γεμάτη με σκοτεινές εικόνες. Ακόμα και οι εικόνες που ανεβάζουμε στο Facebook είναι ωραιοποιημένες. Αλλά ακριβώς γι' αυτό, την Άγια Νύχτα της γέννησης του Χριστού, ο Θεός είδε το σκοτάδι στις δικές μας εικόνες και το φώτισε με το δικό Του φως, γεμίζοντάς μας με τις δικές Του εικόνες κατάνυξης», ανέφερε στον πανηγυρικό της βραδιάς ο αιδ. Σωτήρης Μπούκης, λειτουργός της εκκλησίας. «Και η μεγαλύτερη εικόνα κατάνυξης είναι ότι ο Υιός του Θεού ενανθρώπησε και έζησε μέσα στη δική μας σκληρή πραγματικότητα: πέρασε ό,τι περνάμε, κι έτσι ξέρει τι περνάμε, και είναι δίπλα μας όταν το περνάμε. Εκείνος μας πλησίασε και μας προσκαλεί κι εμάς να Τον πλησιάσουμε».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge